Дмитро Карпачов в ефірі «Один за всіх» переходить на українську мову

Дмитро Карпачов в ефірі «Один за всіх» переходить на українську мову

22 Серпня 2017
12799
22 Серпня 2017
10:38

Дмитро Карпачов в ефірі «Один за всіх» переходить на українську мову

12799
Творці проекту пообіцяли ще чимало змін
Дмитро Карпачов в ефірі «Один за всіх» переходить на українську мову
Дмитро Карпачов в ефірі «Один за всіх» переходить на українську мову

Вже зовсім скоро набуде чинності закон про мовні квоти в телеефірі, й, схоже, на каналах дедалі більше заворушилися. На СТБ оголосили про те, що з нового сезону проект «Один за всіх» йтиме українською мовою. Відтак державною мовою заговорить ведучий шоу Дмитро Карпачов та експерти програми.

«Наш ведучий Дмитро Карпачов заговорить українською, – пообіцяв керівник проекту Роман Панасенко. – Це буде перший на українському телебаченні ведучий програми такого формату, що говорить виключно національною мовою. Крім Діми Карпачова, українською заговорять усі наші експерти».

Також, за словами Романа Панасенка,на глядачів чекає ще дуже багато змін, про які творці проекту пообіцяли скоро розповісти.

Нагадаємо, що 13 червня в газеті «Голос України» було оприлюднено закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації». Закон набуде чинності через чотири місяці з моменту опублікування – тобто з 13 жовтня.

Ухвалений Верховною Радою 23 травня і підписаний Президентом України 6 червня закон встановлює на українському телебаченні обов’язкові щотижневі квоти передач і фільмів українською мовою. Йдеться про 75% державної мови для загальнонаціональних і регіональних телеканалів, 50% - для місцевих, а також 75% державної мови для програм новин на ТБ.

Дедалі з’являється більше заяв від журналістів та телеведучих, які переходять в ефірі на українську мову. Так Василіса Фролова в ролику для Прямого каналу вибачилася перед державною мовою. На українську в ранкових ефірах ICTV перейшов Павло Казарін. Ще раніше про своє рішення перейти в ефірі на українську висловила ведуча програми «Зірковий шлях» на каналі «Україна» Альона Вінницька. До того більше україномовних підводок з’явилося в ефірі шоу «Говорить Україна» у Олексія Суханова.

Фото: Tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12799
Читайте також
13.10.2017 10:19
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
14 927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду