У Раді запропонували заборонити гастролі російських артистів, поки ті письмово не засудять окупацію України

У Раді запропонували заборонити гастролі російських артистів, поки ті письмово не засудять окупацію України

Депутати ВО «Свобода» подали до ВР законопроект щодо обмеження заходів на території РФ, України та на тимчасово окупованих українських територіях
У Раді запропонували заборонити гастролі російських артистів, поки ті письмово не засудять окупацію України
У Раді запропонували заборонити гастролі російських артистів, поки ті письмово не засудять окупацію України
4 Лип 2017
0
1738

Днями, 29 червня до Верховної Ради було подано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо обмеження проведення гастрольних заходів на території держави-агресора та на території України, в тому числі й на тимчасово окупованій території України)». Його автори – депутати Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Михайло Головко та Олег Осуховський – пропонують заборонити українським артистам гастролювати на території РФ, артистам з Росії – на території України, й тим й іншим – на тимчасово окупованих українських територіях. Однак є виключення: у законопроекті передбачається дозвіл на гастрольну діяльність російських артистів в Україні за умови, якщо вони письмово засудять окупацію українських територій. Також гастролі дозволяються російським артистам, які до цього публічно засуджували політику РФ щодо України (це мають підтверджувати публікації в ЗМІ) та артистам, які іммігрували до України на ПМП.

«В цілях забезпечення інформаційної безпеки та цілісності нашої держави є наздзвичайно важливим заборонити російським гастролерам проводити гастрольні заходи на території України, в тому числі й на окупованій. Крім того, з метою забезпечення безпеки українських гастролерів доцільно заборонити проведення гастрольних заходів гастролерами, які є громадянами або резидентами України, на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території. Так, на окупованій території проводяться воєнні дії і, гастролюючи на ній, українські гастролери наражають себе на небезпеку бути пораненими, вбитими, захопленими в полон. Також, гастролюючи країною-агресором, вони можуть стати її заручниками чи об’єктами для використання в пропагандистських цілях. Більше того, проведення гастрольних заходів на території держави-агресора є неповагою до військовослужбовців, які ціною власного життя захищають територіальну цілісність України, а також забезпечують можливість проводити гастрольні заходи на мирній території», – йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Автори законопроекту пропонують встановити кримінальну відповідальність за порушення викладених ними обмежень гастрольної діяльності.

Фото: 24tv.ua

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду