Перший день «Євробачення». Суб’єктивні враження

Перший день «Євробачення». Суб’єктивні враження

Перший день «Євробачення». Суб’єктивні враження
2 Трав 2017
0
1968

Нарешті дійшла за своєю акредитацією. По дорозі в МВЦ оцінила, що ситуація щогодини змінюється. Ще кілька днів тому біля метро асфальтували дорогу і фарбували міст. Сьогодні досіяли газони, садять квіти, закладають перші клумби. Один із виходів метро досі ремонтують. Будівлю-привид намагаються прикрити білим полотном.

У Київ приїхали перші делегації, навколо МВЦ багато іноземців. Їм на щойно засіяні газони наплювати. Є важливіші речі, хоча б перші прес-конференції артистів.

Я сиджу в прес-центрі в МВЦ дещо в шоці. Для мене стало відкриттям дня, що сцену я, як і сотні акредитованих журналістів зі всіх країн світу, мали нагоду побачити лише минулого тижня. Акредитовані журналісти не мають доступу до сцени, зможуть побачити її унікальність лише з екрану. Іноземців чомусь це не дивує. Що у мене викликало ще більший шок. Адже приїхати звідкись з Ізраїлю, щоб посидіти у прес-центрі і на прес-конференції, які транслюються у Фейсбук, мені б не було весело.

Отож, до напівпорожнього прес-центру звідкись із-за стіни доносяться мелодії з репетицій. І це треба вважати круто, що хоч так я чую учасників Євробачення. Ну і ще у прес-центрі на екранах крутять щось на зразок репетицій.

Тішить, що у прес-центрі гарні комп’ютери, переноски і кабелі, які після конкурсу дістануться НСТУ.

Вай-фай я не посилила, він чомусь у мене хвилями, через що не вдається навіть запостити фото через смартфон. Тож те, що роутери дістануться НСТУ, я не радію. Але може я у цьому випадку лузер-виняток.

До речі, у прес-центрі журналісти уже встигли позаймати місця і вважають, що ці місця мають бути за ними до 13 травня. Тож хто пізно прийшов, сидітиме десь у кутку і без стаціонарного комп’ютера. Свої ноути вітаються, розеток, сподіваюся, вистачить усім 1500 акредитованим.

На сьогодні акредитовано 1358 журналістів з усього світу. Та їх поки не видно на робочих місцях, на конференції ходить максимум 20-30 журналістів, у прес-центрі постійно щось жують ще до 100 журналістів.

Я, мабуть, більше часу проводитиму вдома чи в редакції. По-перше, не дуже комфортно щось писати, а особливо розшифровувати, коли у тебе за спиною хтось упродовж півгодини замовляє бургери на всю делегацію. По-друге, стаціонарні компи можуть бути зайняті, а зі своїм ноутом їздити в метро не дуже хочеться. По-третє, всі прес-конференції транслюють у Фейсбук, є група волонтерів, які після кожної зустрічі пишуть новини, тож легко бути в курсі справ у будь-якому кутку. У МВЦ можна приходити потусити і зібрати інформацію, яку не транслюють.

До речі, як мені сказали, зі всіх країн-гостей найбільше журналістів акредитували з Росії – 70 осіб. Скільки їх приїхало, чим саме цікавляться, якщо Росія відмовилася транслювати конкурс та ігноруватиме його у всіх ЗМІ, попитаю і напишу пізніше.

Враження - 2. На другі репетиції пустять журналістів. Ура! У прес-центрі є чарівна стійка, де все знають, а що не знають, запитують у знаючих.

Я отримала свій номер акредитаційного бейджу – 1237.

По ньому мені видали торбинку, запаковану як панчохи. Дівчата на рецепшені кажуть, що не в мене одної такі асоціації.

Диск австрійського учасника – Натана Трента. Єдиний артист, якого у першу чергу знатиме вся преса.

І ще, увага, проїзний на метро, трамвай, тролейбус та автобус. Проїзний з логотипом «Євробачення». Чи їх закуповували, чи Міськрада заспонсорувала, дівчата на рецепшені не знають.

Загалом, дівчата на рецепшені дуже милі і розумні. 5 хвилин мені шукали інформацію, як краще добратися у «Парковий» в «Євроклуб». Врешті порахували, що найкраще буде до метро «Арсенальна».

Поки я це писала, дівчата з рецепшену переслали сьогоднішні новини «Євробачення» і handbook, де є по днях і по годинах розписані всі події.

Німецькі журналісти попросили піти зі стійки, щоб там сфотографуватися, і пройшло півконференції якогось учасника.

Дякувати Богу, моє перше «Євробачення» в Україні. Десь на Мальті я б бахнулася від незнання всіх правил і умов.

Фото: Ольга Жук

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 117
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 233
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 232
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 948
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 231
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду