На «Громадському» вирішили не сварити Наталю Гуменюк «по-комсомольськи»

На «Громадському» вирішили не сварити Наталю Гуменюк «по-комсомольськи»

21 Березня 2017
4002
21 Березня 2017
13:34

На «Громадському» вирішили не сварити Наталю Гуменюк «по-комсомольськи»

4002
Редакційна рада телеканалу провела засідання після скандалу з дописом про нелюбов до дітей в Фейсбук-стрічці
На «Громадському» вирішили не сварити Наталю Гуменюк «по-комсомольськи»
На «Громадському» вирішили не сварити Наталю Гуменюк «по-комсомольськи»

Багато хто дійсно чекав на цей момент: коли Редакційна рада «Громадського» збереться обговорити допис в Фейсбуці одного з керівників та ведучих каналу Наталі Гуменюк. У пості, навколо якого розгорнувся справжній скандал, вона зізналася, що її дратують люди, які «засмічують стрічку постами про власних дітей, нав’язуючи іншим історії, які цікавлять тільки самих батьків в силу генетичної спорідненості».

Допис Гуменюк, який був розрахований лише на друзів у соцмережі, швидко вийшов за її кордони та став приводом для палких дискусій серед медійників. Того ж дня, беручи до уваги, який резонас викликав цей випадок, виконавчий директор «Громадського» Катерина Горчинська оголосила, що допис Гуменюк буде обговорено Редакційною радою каналу. Засідання спочатку було заплановане на 14 березня, але потім його перенесли майже на тиждень.

І от учора ввечері, нарешті, стало відомо, чим закінчилася ця історія. На сайті мовника з’явилося повідомлення про те, Редакційна рада на засіданні урочисто ухвалила чотири дуже важливих рішення, серед яких те, що «Редакційна рада «Громадського» — не комсомольський осередок».

Далі – ще серйозніше: «Редакційна Рада Громадського не може регулювати побажання громадян України щодо вигляду власної френд-стрічки у соціальних мережах; Кожен громадянин або громадянка України має конституційне право публікувати/не публікувати фотографії власних/чужих дітей у соціальних мережах, а також мати/не мати позицію стосовно наявності/відсутності постів, які містять зображення дітей».

Ну і на останок було прийнято рішення «розійтись працювати».

Тож, можна сказати, що до інциденту колеги Наталі Гуменюк поставилися з гумором. Але все ж про всяк випадок зазначили, що «на думку Редради, допис голови організації Наталії Гуменюк у соціальній мережі Facebook від 10 березня не в компетенції Редради».

Фото: Діана Поладова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду