«Розмахнувся кадилом гострослів’я»: Сергій Притула публічно посварився з церковником

«Розмахнувся кадилом гострослів’я»: Сергій Притула публічно посварився з церковником

14 Березня 2017
5057
14 Березня 2017
10:05

«Розмахнувся кадилом гострослів’я»: Сергій Притула публічно посварився з церковником

5057
Допис телеведучого щодо храмів активно обговорюють в соцмережах та з духовниками
«Розмахнувся кадилом гострослів’я»: Сергій Притула публічно посварився з церковником
«Розмахнувся кадилом гострослів’я»: Сергій Притула публічно посварився з церковником

Не секрет, що телеведучий Нового каналу Сергій Притула періодично виступає в якості опініон-лідера. Тож, буває, його дописи у соцмережах набувають неабиякого розголосу, навіть, коли стосуються якихось побутових дрібниць, як от ціни на каву в поїзді. Коли ж Притула торкається речей геть не дрібних, ефект посилюється. Нещодавно телеведучий на своїй сторінці у Фейсбуці поділився історією, як ходив до церкви та натрапив на жіночок, які протягом усього служіння йому цінні поради давали. І тут Притула знайшов для себе відповідь, чому молодь до релігії не звертається – бо, мовляв, «йдеш до Бога, а потрапляєш на «кастинг правильності перебування в храмі».

Цей допис набрав безліч лайків та коментарів. Мало того, він став приводом для обговорення поза соцмережами та ще й став початком суперечки між Сергієм Притулою та прес-секретарем Волинської Єпархії УПЦ КП Костянтином Марченко. Справа в тому, що останній виріши обговорити допис Притули у своєму блозі на сайті V24. У тексті автор зазначив, що заважати можуть завжди всі, допоки не прийде розуміння того, що «спасіння моєї душі – це власне спасіння моєї душі». Далі Марченко дозволив собі такі висловлювання, які обурили Притулу.

«Щиро бажаю Сергію, пережити цей момент миттєвої слави, коли йому здається, що світ крутиться саме навколо нього, коли бабушкі-дєдушкі, як професійні ДРГ, змогли такій зірці завадити зробити велике "одолженіє, якомусь богу". Прийде час і буде не до жартів…», - написав Костянтин Марченко.

Сергій Притула сприйняв це як виклик до публічної дискусії, окремо зауваживши, що автор тексту якось необережно перейшов на особистості та фразою щодо «одолженія» його просто оббрехали.

«Прочитавши в інтернеті коментар свого старшого колеги по єпархії, архимандрит Константин розпалив свічки свого обурення, розмахнувся кадилом свого гострослів’я і з криком «а чим я гірший?» вже о 17.40 наступного дня видав своїми, гріха не знаними пальцями, по клавіатурі освяченого ноут-бука статтю», – обурився Сергій у властивій йому іронічній манері.

Далі телеведучий детально виклав, що ще його непокоїть у церкві та в поведінці деяких її служителів та пообіцяв, що, якщо Марченко влаштує заочну дискусію в інтернеті, він без уваги її не залишить.

Сподіваємося, на цьому конфлікт буде вичерпано, бо якось занадто багато останнім часом бурхливих сварок в соцмережах.

Фото: bdzhola.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5057
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду