Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії

Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії

20 Січня 2017
2063
20 Січня 2017
14:25

Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії

2063
Журналістка Марія Варфоломеєва, яка понад рік перебувала в полоні у бойовиків «ЛНР», стала студенткою Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії
Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«На тлі поганої ранкової новини хочу поділитися з вами й гарною. Так, я тепер студентка. Києво-могилянська академія відчинила для мене свої двері. Через 4 роки я буду психологом. Моя давня мрія втілюється у життя.
Так, держава виділила мені бюджетне місце. Отака вам #антизрада у ленту

І додала: «Звикаю розмовляти українською, бо у могилянці тільки дві мови спілкування - українська та англійська ».

У коментарі «Новинарні» Марія розповіла, що вступила до НаУКМА (спеціальність – психологія) ще влітку, але досі виникали труднощі з оформленням додаткового місця «на бюджеті».

«Міністерство освіти пішло назустріч у моїй ситуації», – каже Варфоломеєва, зазначаючи, що це буде її перша вища освіта.

Нагадаємо, 3 березня, Президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення з полону «ЛНР» луганської журналістки Марії Варфоломеєвої.

Марію Варфоломєєву обміняли на двох осіб – цивільну Ольгу Литовченко й військового, громадянина РФ Івана Горбунова. Одразу після звільнення журналістки їй зателефонував Петро Порошенко та запросив у Київ.

У полоні бойовиків «ЛНР» луганська журналістка Марія Варфоломєєва перебувала більше року. 9 січня 2015 року її затримали  бойовики «ЛНР» під час фотографування житлових будинків на одній з вулиць Луганська. Зі слів журналістки, вона робила фотозйомку для одного з харківських видань. Згодом стало відомо, що бойовики висунули їй звинувачення в «коригуванні артилерійського вогню», за що їй загрожує 15 років «ув'язнення».

До окупації Луганська Марія Варфоломеєва працювала в місцевому виданні «Свободный репортер», яке припинило існування після початку бойових дій. Редактор «Свободного репортера» Анна Руденко неодноразово підтверджувала факт співпраці пані Варфоломєєвої з виданням. Також журналістка співпрацювала з інтернет-виданням «Восток-медиа» та була фіксеркою для центральних телеканалів.

26 лютого 2016 року Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила  про позитивні зрушення у перемовинах щодо першочергового звільнення з полону «ДНР»-«ЛНР» жінок і важкохворих.

Того ж дня звільнені з полону українці розповіли про поганий стан здоров’я журналістки Марії Варфоломеєвої.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду