Депутат Княжицкий рассказал, откуда у него с женой миллион долларов

Депутат Княжицкий рассказал, откуда у него с женой миллион долларов

1 Листопада 2016
2826
1 Листопада 2016
16:10

Депутат Княжицкий рассказал, откуда у него с женой миллион долларов

2826
Основатель канала «Эспрессо ТВ»  решил объяснить свою декларацию читателям фейсбука
Депутат Княжицкий рассказал, откуда у него с женой миллион долларов
Депутат Княжицкий рассказал, откуда у него с женой миллион долларов

В результате электронного декларирования, обязательного для депутатов и чиновников, стали известны доходы, накопления, движимое и недвижимое имущество всех депутатов Верховной Рады в том числе тех, кто является собственниками или основателями украинских каналов и продакшнов. Так, Николай Княжицкий в своей декларации, помимо прочего, указал 720 тысяч долларов и 3 миллиона 750 тысяч гривен наличностью, еще 300 тысяч долларов наличными задекларировала его супруга – речь идет о деньгах, не хранящихся в банке.

Кликните для увеличения 

Депутат и основатель канала «Эспрессо» счел необходимым пояснить происхождение своих доходов и накоплений:

«Думаю, що кожен з депутатів , відповідаючи на запит суспільства,повинен пояснити час і джерела отримання майна і коштів, зазначених у декларації. Почну з себе. Я почав займатися незалежним підприємництвом ще у СРСР. У 1991 році ми зробили спільно з японською компанією NHK фільм про Україну і перший референдум. Головним героєм був студент Олександр Доній:). Фільм мав широку аудиторію, наша продакшн-студія теж заробила непогано. Ми виробляли новини для української діаспори і продавали їх на американські та канадські канали. Тоді, у 1991 році, я купив першу двокімнатну квартиру у Києві. Згодом я продав її і придбав у 1994 році квартиру, яка записана у моїй декларації на Чоколівці. Згодом у 90-х ми купили сусідню квартиру. У 2006 році я приватизував підвал під цими помешканнями з якого досі виходить в ефір Канал Еспресо, заснований нашою родиною у перший день Майдану. Тоді ж , у 90-ті, я очолював канал СТБ, створений нами, і був його співзасновником. Я продав свою частку і добре заробив. Хоча бажання продавати не було. Виходу не було після закладення вибухівки у підвал під моєю квартирою, розстрілу нашого керівника служби безпеки і переховування у друзів( тоді це були Роман і Світлана Зваричі, які люб'язно надали притулок нашій родині у будинку, захищеному депутатським імунітетом). Ми домовились про купівлю 50 відсотків ICTV у американських власників, але теж змушені були після погроз відмовитися від частки. Але у той час мені вдалося заробити кошти за продаж часток. Частину з них наша родина інвестувала в Еспресо. У 2000 я придбав будинок площею 250 метрів, у якому живу і зараз. У 2004 ми купили хату і 10 соток землі у Верховинському районі франківщини біля музеїв Франка і Грушевського. Все життя до 2012 року, тобто до обрання у Раду і я і дружина були приватними підприємцями. У нас було піар - агенство, ми видавали газети у Львові та Києві, засновували телеканали. За час депутатських повноважень я не купував жодної нерухомості, годинників, дорогих діамантів. Врешті, останнє я і раніше не купував Я не засуджую тих, хто їх купував будучи бізнесменами, але не розумію, звідки стільки добра у "вічних" держслужбовців))). Усе викладене готовий довести документально, а також показами свідків. Про СТБ та ICTV може розказати Віктор Пінчук, про роботу піар-агенства Медіа-дім- Костянтин Григоришин, якого ми захищали у часи незаконного ув'язнення у 2002 році, про будинок, у якому живу- Наталя Лігачова, що публікувала його фото на Телекритиці))), а інше моє "майно" постійно використовує Еспресо. Закликаю інших декларантів теж пояснити походження власного майна і коштів. Дякую)))», - написал Княжицкий на своей странице в фейсбуке.

Интересно, что еще один канал, над созданием которого работал Княжицкий, - «ТВі» –  не упомянут в описании трудовой биографии депутата.

Фото: Алексей Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду