Нацполіція не буде втручатися в інцидент з головою Нацради – Артем Шевченко

Нацполіція не буде втручатися в інцидент з головою Нацради – Артем Шевченко

23 Вересня 2016
1904
23 Вересня 2016
14:38

Нацполіція не буде втручатися в інцидент з головою Нацради – Артем Шевченко

1904
Сам Юрій Артеменко також не буде звертатися до поліції з приводу дій активістів «Відсічі»
Нацполіція не буде втручатися в інцидент з головою Нацради – Артем Шевченко
Нацполіція не буде втручатися в інцидент з головою Нацради – Артем Шевченко

«Детектор Медіа», у зв’язку з появою листівок «Розшукується Юрій Артеменко», звернувся с проханням надати коментар до пана Артеменко, голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також до Артема Шевченко, директора Департаменту комунікацій МВС України. Пан Артеменко повідомив, що не буде звертатися до поліції з приводу дій активістів:

«Я не буду звертатися  до поліції. По-перше, я вважаю, що Національна поліція і сама, по своїй ініціативі,  може провести розслідування. А по-друге, я вважаю, що звертати увагу на людей,  які займаються провокаціями та деструктивними діями,  -  нижче за мою гідність».  

Представник Національної поліції Артем Шевченко повідомів «ДМ», що в діях «Відсічи» він не бачить правопорушення:

- Яка у поліції може бути офіційна позиція щодо цього інциденту? У нас хто завгодно може розклеювати що завгодно – якщо вони не порушують закон.  Зрозуміло, що ніхто у своїх політичних цілях не має права використовувати телефон 102, і ми закликаємо цього не робити – бо це номер оперативних служб. Але очевидно, що це акція однієї з груп проти одного з чиновників, яка  переслідує піарні цілі і не більше того, і яких зараз дуже багато, - заявив пан Шевченко.

Нагадаємо, що з 16 вересня активісти руху «Відсіч» розклеїли листівки із портретом Артеменко, у яких йдеться про начебто розшук голови Нацради. Приводом для розшуку є «потурання російський інформаційній агресії», у який активісти звинувачують голову Нацради через продовження ліцензії телеканалу «Інтер» на сім років.

У ФБ тим часом медійні юристи коментують подію таким чином:

Yuri Krainiak у меня только один вопрос: почему именно Артеменко? Ведь это коллегиальный орган :) Позиция головы носит административный окрас - он подписывает документы, которые принимает Рада, но он не может принимать решения вместо неё.

Роман Головенко Згоден, Нацраду є за що лаяти в цьому плані, але ж у ній не один Голова працює)

Фото: фейсбук-сторінка Відсічі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1904
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
2740 дн. тому
Колегіальна безвідповідальність за власну бездіяльність в Україні зашкалює. Зашкалює настільки що виникають думки у фінансовій зацікавленості, бо инакше тяжко пояснити таку сліпоту до всіх порушень законодавства з боку агітаторів "русского мира" Інтера, ТРК України, etc.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду