Сергей Лещенко: «Я чист перед законом и продолжу свою антикоррупционную борьбу»

Сергей Лещенко: «Я чист перед законом и продолжу свою антикоррупционную борьбу»

Депутат заявил, что НАБУ не нашло ни одного правонарушения в его действиях
Сергей Лещенко: «Я чист перед законом и продолжу свою антикоррупционную борьбу»
Сергей Лещенко: «Я чист перед законом и продолжу свою антикоррупционную борьбу»
19 Вер 2016
0
1397

Депутат Сергей Лещенко прокомментировал заявление НАБУ , которое после проверки покупки депутатом квартиры, пришло к выводу, что уголовного преступления в его действиях нет. Однако НАБУ направит материалы в НАЗК, поскольку предполагает административные правонарушения в действиях депутата. Тем не менее, Лещенко написал на своей странице в фейсбуке пост, из которого следует, что он «чист перед законом»:

«Я вдячний НАБУ за оперативну перевірку. Вона підтвердила, що мої кошти на придбання житла є повністю легальними та заробленими чесно до походу в політику. Жодних злочинів не знайдено. Незаконного збагачення не виявлено.

НАБУ так само не встановило жодних адміністративних правопорушень, бо це не належить до їхньої компетенції. НАБУ було виявило, як вони це називають, "суперечливі моменти" — і крапку в них поставить НАЗК та суд. Сподіваюсь, зроблять також це оперативно.https://nabu.gov.ua/…/nabu-zavershylo-perevirku-zakonnosti-…

Тепер я хотів сказати про те, про що мовчав. За нами, за антикорупціонерами ведеться незаконне стеження, прослуховування наших телефонних розмов, незаконний збір інформації, конфіденційних даних.

Викид по мені в інтернет був зроблений через декілька годин після укладення угоди. Конфіденційна інформація була незаконно отримана та зманіпульована корупціонерами, з якими я веду боротьбу. Люди Кононенка, Грановського, Мартиненка готують грунт для подальших атак, бо на кону — мільйони та мільярди, які крадуться з державного бюджету.

Все, що відбувається з нами, — це результат тієї політики, яку сповідує президент: натравлювати правоохоронні органи, СБУ, прокуратуру на борців з корупцією, на викривачів. Давайте називати речі своїми іменами: в Україні відбувається контрреволюція корупціонерів.

На час перевірки я взяв паузу в своїй діяльності. І сьогодні я радий, що НАБУ зробило свою перевірку оперативно. Я чистий перед законом і далі продовжу свою антикорупційну боротьбу».

Напомним, что информация о покупке Сергеем Лещенко квартиры вызвала в СМИ большой резонанс, и депутат добровольно обратился к НАБу с просьбой проверить зеконность его действий. Речь шла о покупке квартиры депутатом за  сумму более семи миллионов гривен.

Как утверждал депутат, половину суммы предоставил он сам и его девушка, диджей Анастасия Топольская, а оставшуюся половину он получил как беспроцентный займ у руководительницы «УП» Алены Притулы.

НАБУ, после проверки, обнаружило «ряд противоречивых моментов», в том числе, возможные нарушения депутатом закона о противодействии коррупции, поскольку он получил беспроцентный займ, что может служить доказательством получения выгоды депутатом. Также Лещенко не указал в декларации доходы своей матери, как своего ближайшего родственника, и некоторое другие факты, которые могут противоречить кодексу Украины про административные правонарушения.

Фото: lvivmediaforum.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 123
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 245
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 241
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 953
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 241
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду