Світлана Заліщук прокоментувала скандал довкола її квартири

Світлана Заліщук прокоментувала скандал довкола її квартири

19:06,
14 Вересня 2016
8018

Світлана Заліщук прокоментувала скандал довкола її квартири

19:06,
14 Вересня 2016
8018
Світлана Заліщук прокоментувала скандал довкола її квартири
Світлана Заліщук прокоментувала скандал довкола її квартири
Вона повідомила, що купила квартиру разом зі своїм громадянським чоловіком, який продав своє житло в Стокгольмі

Народна депутатка від «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук, яка до обрання до Верховної Ради працювала в громадських організаціях, прокоментувала скандал, що вибухнув у соцмережах довкола її квартири, яку вона придбала в серпні 2014 року нібито за 13 млн грн.

Інформацію про квартиру пані Заліщук поширив 14 вересня журналіст Всеволод Філімоненко на своїй сторінці у Facebook: «Квартира в серці столиці площею 158 кв.м (за адресою: м. Київ, вулиця Софіївська…), вірогідно, обійшлася Світлані приблизно $ 500 тис. (13 млн грн.)».

Світлана Заліщук відповіла на це постом у Facebook:

«Друзі та шановні журналісти, цей мій офіційний коментар щодо ситуації з житлом.

Спочатку про «джерело» інформації.

Пост написав Всеволод Філімоненко – відомий хабарник, який на парламентських виборах у 2012 році, ставши активістом руху ЧЕСНО в Луганську, за 3000 тисяч євро обіцяв припинити критикувати одного кандидата, і почати мочити його опонента. Рух ЧЕСНО, який я на той час координувала, публічно зі скандалом вигнали цього негідника. Відео та аудіо є в інтернеті. На жаль, не притягнули до кримінальної відповідальності хлопця.

https://www.youtube.com/watch?v=1wJLcqQ21k4

Тепер по суті.

У 2014 зі своїм громадянським чоловіком ми купили квартиру. Для такої покупки він продав свою квартиру в Стокгольмі, оскільки вирішив переїхати жити в Україну. Зауважу, на той час я не була політиком чи державним службовцем. Його статки відображені в моїй декларації. Щодо ціни житла – не відповідає дійсності. Вказана в публікації машина належала йому з 2010 року, ще задовго до того, як ми познайомилися.

Ось моя декларація. Ту все зазначено. http://itd.rada.gov.ua/declview/Home/Main/17976/2015

Також паралельно піднімається тема про «дерибан грантів», оскільки я працювала раніше в громадській організації. Хочу прокоментувати. Моя колишня організація щороку проходила міжнародний аудит фінансування та діяльності, який здійснював незалежний аудитор, обраний за результатами публічного! тендеру.

Інформацію про це легко можна знайти в Інтернеті. Наприклад, http://www.chesno.org/news/1145/

Так само, як і результати таких аудитів. Наприклад, ось http://www.chesno.org/finance.

Дякую журналістам, які пильнують статки чиновників і політиків. Так і має бути».

Минулого тижня в соцмережах і ЗМІ вибухнув скандал довкола купівлі наприкінці серпня 2016 року народним депутатом від БПП і колишнім журналістом Сергієм Лещенком квартири на вул. Франка в Києві вартістю $ 300 тис (понад 7 млн грн). Він пояснив, що частина коштів на квартиру – його власні заощадження, половину суми йому позичила власниця «Української правди» Олена Притула, а решта – гроші його дівчини Анастасії Топольської. «Громадське телебачення» порахувало їхні доходи з оприлюднених у ЗМІ податкових декларацій та зробило висновок, що зароблених ними грошей вистачає на купівлю кількох квартир.

Фігуранти «квартирних скандалів» Сергій Лещенко і Світлана Заліщук у минулому були в близьких стосунках.

Фото: fakty.ictv.ua

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду