«Доступ до правди» образився на «Схеми»

«Доступ до правди» образився на «Схеми»

Леся Ганжа і Наталя Седлецька в соцмережах посперечалися – і там же й порозумілися
«Доступ до правди» образився на «Схеми»
«Доступ до правди» образився на «Схеми»
18 Лип 2016
0
2383

Сьогодні, 18 липня, редакція проекту журналістських розслідувань «Схеми» («Радіо Свобода» та «UA: Перший») оприлюднила перший матеріал з циклу розслідувань про занедбані київські пам’ятки історії та архітектури – «Покинута спадщина Києва».

«Завжди було цікаво дізнатись, кому належать колись красиві та величні – а тепер покинуті та занедбані київські маєтки – пам'ятки історії та архітектури. Які мотиви у їхніх сучасних власників? У цих будинків давно нема життя - але які ще можна врятувати на майбутнє, принаймні частково. Тому ми з Валерією Єгошиною склали список для початку з 30 таких об'єктів – і встановлюємо кому вони належать – через реєстри, архіви, БТІ. Результати цього дослідження – вже скоро на сайті "Радіо Свобода". А поки наш відеоматеріал про офіційно "нічийні" будинки – тобто ті, власників яких міська влада встановити не може. Один з таких є навіть на Андріївському узвозі!», – анонсувала у Facebook вихід матеріалу авторка і ведуча «Схем» Наталя Седлецька.

Як з’ясувалося, «Схеми» зайнялися темою, яку вже розслідує інтернет-проект «Доступ до правди». Редакторка «Доступу» Леся Ганжа образилася на колег за те, що вони не послалися на тих, хто був першовідкривачем. «Була розчулена розслідуванням "Схем". У цьому тексті будинки, про які ми вже написали і власників яких вже знайшли. Зате читаємо, що колеги готують проект "про справжніх власників покинутих та занедбаних історичних, культурних та архітектурних пам’яток столиці". Класна робота. Дякую колегам за увагу до наших текстів. Шкода, що жодного посилання на "Доступ"», – написала вона у Facebook.

У відповідь Наталя Седлецька зауважила, що в медіа не повинна існувати монополія на теми. Тоді Леся Ганжа навела конкретний приклад: «Схеми» чомусь написали своє розслідування про ті самі будинки, про які вже писав «Доступ до правди». «На мою думку, це розслідування вже розслідуваного», – відгукнулася про роботу «Схем» журналістка.

Зрештою, колеги порозумілися: Наталя Седлецька резюмувала, що надалі збігів буде менше, а посилання одне на одного потрібні.

А до анонсу «Схем» на Facebook ведуча додала приписку: «P.S.: До речі, чудовий проект “Доступ до правди” також проводить схоже дослідження – на що справедливо звернула увагу Леся Ганжа. Чудово, що ми заходимо з різних боків – разом накопаємо більше!)».

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 123
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 244
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 239
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 953
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 240
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду