Директор КиевПрайда Анна Шарыгина: «На «Радио Вести» меня пригласили как больную и стали публично лечить»

Директор КиевПрайда Анна Шарыгина: «На «Радио Вести» меня пригласили как больную и стали публично лечить»

10 Червня 2016
8491
10 Червня 2016
13:38

Директор КиевПрайда Анна Шарыгина: «На «Радио Вести» меня пригласили как больную и стали публично лечить»

8491
Директор КиевПрайда Анна Шарыгина: «На «Радио Вести» меня пригласили как больную и стали публично лечить»
Директор КиевПрайда Анна Шарыгина: «На «Радио Вести» меня пригласили как больную и стали публично лечить»

Вчера на «Радио Вести» в программе «Люди говорят» в качестве гостя присутствовала директор Международного форума ЛГБТ КиевПрайд Анна Шарыгина. Программу ведет Александр Семченко. По формату, гость в студии один – о чем Шарыгину заранее предупредили. Однако в студии кроме нее оказался оппонент – Людмила Гридковец, «христианский психолог», которая в своих блогах отстаивает позицию гомосексуализма как болезни: «Особи, що мають гомосексуальні розлади, це лише люди, що живуть, несучі на собі хрест певного недугу, подібного до онкохворих, психічно хворих, хворих на цукровий діабет тощо», - сообщается в ее докладе, например.

Разговор Анны, ведущего и второй гостьи вызвал возмущение со стороны представительницы ДемАльянса Христины Морозовой, опубликовавшей на своей странице пост об эфире:

«Ефір на радіо "Вєсті". Сепаратист від Клименка проти прав людини та євроінтеграції України
Коли востаннє, слухаючи ефір, вам хотілося від люті щось розбити? Коли випадково натрапляли на випуск "Russia Today"? А мені сьогодні 0 20:00 від час ефіру Радио Вести з так званим "ведучим" Александр Семченко, куди в якості гості запросили директорку Міжнародний Форум ЛГБТ КиївПрайд Anna Sharyhina.
Той самий ефір, який, як нам повідомили, активно чистять і видаляють з сайту та усіх джерел. Мабуть, розуміючи, що це стане гарним доказом на судовому засіданні. 
Дискримінації в Україні немає. Це абсолютно нормально, коли за годину ефіру людину намагаються образити, принизити, морально задавити лише через активну громадянську позицію і приналежність до ЛГБТ-спільноти. Цілих 60 хвилин з перервами на випуск новин і рекламу. Ефір починають закидом "Гомосексуалізм - це содомський гріх, Анно, як ви це прокоментуєте?", а закінчують "Ви чоловік чи жінка?", "Розкажіть, як ви стали лесбійкою?", "У вас є дитина, як ви її народили?". 
На фоні всього цього трешу і угару Аня трималася більш ніж адекватно і гідно. Вона розумниця і молодчина. Я б із моїм темпераментом цей мікрофон панові Семченко в горлянку запхала поглибше. Або ще кудись в цікаве місце. Поки "ведучий" намагався задовільнити свою образу на весь світ, самостверджуючись за чужий рахунок, в ефір дзвонили адекватні люди на підтримку КиївПрайду і прав людини. Але це наштовхувалося на питання "нащо Ви її підтримуєте? Ви що, теж лесбійка?", пасажі про "даунів" (політкоректність 80лвл) та демонстративно десть разів повторюючи викривлено "як вас там, ЛБГТ?". Жодні смс чи листи від слухачів, які можна було відсилати в студію, Семченко в ефірі не зачитував. Приходили відповіді зі словом: Ок. Зате Семченко натхненно підспівував раптово запрошеній пані Людмилі Гридковець, яка принесла всім русского міра, скрєп і духовності. Хто хоч трішки з нею знайомий, розуміє, яка там ситуація.
Коли сьогодні вранці редакторка станції дзвонила щодо участі в ефірі, вона сказала, що ведучий новенький, а формат програми - інтерв'ю з гостею один-на-один. Але раптом виявляється, що ведучий - лютий гомофоб, а в студію раптом саджають пані з "московськопатріархальними" поглядами, яка солодким тоном віщає, що "гомосексуалістів нада лєчіть". Ведучий їй всіляко підтакує в перервах між власними гомофобсько-павіанськими вигуками. Судячи з смс-ок, які я отримувала під час ефіру від редакторки, це сафарі в прямому ефірі - не редакторський задум, а власна ініціатива "ведучого".
Далі цікавіше. Як пише видання detektor media, "на сегодняшний момент Александр Семченко указан в качестве эксперта общественной инициативы "Восстановление Донбасса", основателем которой является бежавший из Украины Александр Клименко", "на сайте не указывается о связях нового ведущего с главой совета директоров медиа-холдинга "Вести Украина" Ольгой Семченко. Как сообщается в открытых источниках, по крайней мере, в прошлом они были супругами и давно и плодотворно работали вместе".
Ще б пак, коли маєш такі зв'язки і такий бекграунд, вседозволеність б'є в голову.
А тепер найголовніше. До кого спрямований цей пост. Я так розумію, що очікувати на офіційну заяву чи вибачення від керівництва радіостанції марно. 
Тож це звернення до людей, які працюють на цьому радіо і все ще вважають себе професійними журналістами, які мають честь. З Вами працює в одній студії, ходить одними коридорами і виходить на одну курилку сєпар, гомофоб, упир і мерзотник. Який дозволяє собі безкарно цькувати в прямому ефірі людину за її приналежність до ЛГБТ-спільноти чи активізм. Він думає, що йому можна творити що завгодно, і це зійде з рук. Чи буде від хоча б якась реакція? Чи у нас досі власникам великих каналів все можна? А ми з нашими правами та гідністю...Хто ми такі, лише маленькі люди, яких можна ображати і топтати. Не награлися за всі ці роки, мало ми винесли уроків з історії України та Революції Гідності? Нам далі плюватимуть в обличчя, а ми далі будемо утиратися? Журналісти, колектив станції, слово за вами

К сожалению, эфир пока недоступен для прослушивания – его нет ни на официальном канале станции в ютубе, ни на сайте самой радиостанции. «Детектор медиа» обратился за комментариями к ведущему программы Александру Семченко, и ожидает ответ.

Также ситуацию прокомментировала сама Анна Шарыгина:

«Вчера Кристина Морозова предварительно позвонила на станцию, и уточнила у редактора программы, каков формат разговора.  Она ответила, что никакого треша не запланировано – не будет никаких оппонентов,  в студии будете вы, ведущий и звонки слушателей.  К сожалению, я не могу прокомментировать эфир в деталях – потому что многих нюансов я не помню, это была для меня стрессовая ситуация. Например, «Громадське» предупредило, что будет оппонент, и я была готова к разговору.

Я многое слушала и видела, но такого не ожидала, и не была подготовлена. Во-первых, ведущий некорректно высказывался относительно  многих групп населения.  Во-вторых, он апеллировал к следующим интерпретациям гомосексуальности – как греха, как болезни, которую надо лечить, и как извращения. Собственно, Библия, уголовный кодекс и психиатрия. С такими грубыми аргументами я давно не сталкивалась.

Кроме того,  я до этого эфира не общалась с Людмилой Гридковец, однако мои коллеги пересекались с ней – и если бы я знала заранее, что она будет в студии, то не приняла бы приглашения.  Коллеги теперь  спрашивают меня, зачем я туда пошла и какого эффекта ожидала. Мне приходится объяснять, что меня не предупредили.

Коллизия еще и в том, что Гридковец представили как психолога – но, исходя из того что она говорит, Людмила – религиозная фундаменталистка, и в этом есть существенная разница.  Поскольку фундаментализм готов агрессивно отстаивать свои традиционные ценности. Получилось, что меня  приглашали  в программу как директора КиевПрайда, - а в эфире я оказалась в роли больной, к которой пригласили «доктора» , и стали меня публично лечить.  Или устраивать сеанс экзорцизма -  я до сих пор не мгу определиться в том, что это было».

Фото: Фейсбук-страница Анны Шарыгиной

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8491
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду