Анжеліка Рудницька: «Навіть тоді, коли я лежу, мистецтво примушує мене рухатися»

Анжеліка Рудницька: «Навіть тоді, коли я лежу, мистецтво примушує мене рухатися»

Анжеліка Рудницька, тепер знана майстриня-вишивальниця, вирішила зробити свою творчість більш доступною для глядачів. Вона прикрасила своїми вишитими картинами стіни ресторану Barberry й відкрила вчора, 24 вересня, міні-виставку.   Виставку відв
Анжеліка Рудницька: «Навіть тоді, коли я лежу, мистецтво примушує мене рухатися»
Анжеліка Рудницька: «Навіть тоді, коли я лежу, мистецтво примушує мене рухатися»
25 Вер 2009
0
23420

Анжеліка Рудницька, тепер знана майстриня-вишивальниця, вирішила зробити свою творчість більш доступною для глядачів. Вона прикрасила своїми вишитими картинами стіни ресторану Barberry й відкрила вчора, 24 вересня, міні-виставку.


Виставку відвідали її друзі та добрі знайомі: депутат та письменник Олександр Бригинець, Юлія Жмакіна («1+1»), Кость Гнатенко, Ірина Данилевська (UFW), мистецтвознавці, модельєри й інші шанувальники творчості Анжеліки.

Гості попивали шампанське, смакували десертики й шепотілися між собою, час від часу усміхаючись у камери журналістів.

Юлія Жмакіна та Ірина Данилевська цьомаються

Смачненьке зникало у шлунках гостей дуже швидко

Юля надихнулася творчістю Рудницької

Українська краса

Анжеліка звернулася до гостей. Подякувавши за прихід, вона уточнила, що на виставці нових картин небагато. Але є декілька провокаційних - вишивка на джинсовій тканині, наприклад. Ще Анжеліка розказала, що зараз паралельно відбуваються її виставки в Естонії й Чорногорії, які з часом помандрують до Македонії, Фінляндії та Латвії.

Рудницька розповідає про свою творчість

Крім картин, Анжеліка робить ще й подушки

Саме модельєр Маша Лосєва запропонувала Анжеліці прикрасити вишивками джинсову тканину

Володимир Кукумань (ведучий "Сіті") подарував Рудницькій квітку у вазоні

Олександр Бригинець та мистецтвознавець Тетяна Андрієнко

Бригинець: "Анжеліка дала нам всім відчути, що ми однією ногою стоїмо на традиціях, а іншою - на сучасному мистецтві"

 

Майстриня побіжно розповіла, що їй увесь час пропонують продати картини, й вона вже подумує над тим, щоб погодитися на деякі пропозиції.

Але в розмові зі мною Рудницька все ж таки підкреслила, що оригінали картин продавати не збирається:

- Те, що зроблено моїми руками, не продається. Хоча вони є в колекції кількох людей, які зробили для мене щось знакове. Мені краще віддати всю колекцію музею, ніж продати.
 
- Кому ви подарували картини?

- Це відомі люди, але не вважаю, що я на них повинна робити собі піар.

- Що ви збираєтесь продавати?

- Ми використовуємо нові технології, створюємо похідні моєї творчості, які виготовляють інші люди. Наприклад, панно, гобелени машинної вишивки. І це продається. Виявляється, що такі речі досить популярні. З однією талановитою дівчиною Іриною розроблено ювелірну колекцію. Ми її ще не створили, тому що це вимагає певних фінансових внесків, спільного зусилля. А ми з Іриною ніяк не можемо зустрітися: то вона кудись їде, то мене немає. Навіть тоді, коли я лежу, мистецтво примушує мене рухатися. Є пропозиції по виставках, і це дає мені можливість ніби віртуально жити.

Майстриня оригінали своїх робіт продавати не збирається

Мистецтво піднімає Анжеліку на ноги


- Чи є у вас майстрині, яким ви довіряєте закінчувати ваші роботи?

- Ні. У мене робіт усього-на-всього 100 за п'ять років. А це не так уже й багато. Я намагалася спробувати зробити спільний проект із людиною, яка теж вишиває. Подивилася на те, як вона це робить, і в мене виникло багато претензій. Я ідеалістка в усьому. І я не хотіла б, щоби моїм ім'ям підписувалося те, що мене не дуже влаштовує. Головне - це ідея. Можливо, я взагалі перейду на живопис. Техніка - це другорядне.

 

Крім міні-виставки, Анжеліка презентувала ще й другу частину каталогу своїх робіт.

Каталог робіт Рудницької

Одну зі статей, які увійшли до каталогу, писав Олександр Бригинець. Це, як пізніше розповів мені Олександр, -  частина тексту з книги про Анжеліку, яку він писав на замовлення однієї із друкарень України. Та, на жаль, криза майже з'їла друкарню, й цей проект поки що на паузі.

Олександр скоро презентуватиме свою другу книгу для дітей

Образ Бригинця можна найти в ілюстраціях

 

Бригинець, до того ж, написав другу книгу під назвою «Принцеса Анжеліка. Нові історії». Історії Рудницької покладено в основу образів головних героїв книжки для дошкільнят. Презентація книги скоро має відбутися.

Я вже збиралася йти, як мій погляд несподівано зупинився на гарному персні Костя Гнатенка.

Анжеліка підписує каталог для Костя...

... який дарує собі подарунки

 

На питання, хто ж це йому подарував таку красу, Кость відповів:

- Я сам собі все дарую в цьому житті. Мені ніхто нічого не дарує.

Модник Гнатенко
 

- Хіба таке може бути?

- Найкращий подарунок я можу зробити собі сам. Наприклад, сьогодні зробив собі чудовий подарунок. Біля мене в сміття викинули пляшечки з гутного скла 50-х років. Я стояв у смітті, назбирав цілу колекцію. Це справжній раритет. Зараз треба купувати отруту і розливати по цим пляшечкам. Вони просто створені для того, щоби розливати у них саме отруту. Я вже ці пляшки гарно вимив і виклав у себе.

 

Неодмінно треба зазирнути до Гнатенка в гості й усе передивитися.

На прощання я зазирнула до книги відгуків.

Гості бажали Анжеліці здоров'я й висловлювали захоплення її талантом.

Анжеліко, Дуся теж бажає тобі здоров'я і любові.

Цьом.

 

Фото Яни Новосьолової

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Несмотря на то, что газета «Теленеделя» в анонсе талант-шоу «Х-фактор» опубликовала фотографию Оксаны Марченко, в последнем эфире выбыла не она, а Влад Курасов. В итоге до финала проекта добрались подопечные Игоря Кондратюка и Сереги - Виктор Романче
26 Груд 2011 14:07
13 565
ДУСЯ
На днях моя сестричка Дульсинея мило пообщалась с директором ТО музыкальных программ Владом Багинским и с его слов рассказала мне об эфирных планах на Первом национальном. Оказывается, по предложению грузинских коллег-телевизионщиков на канале гот
22 Груд 2011 11:01
4 471
ДУСЯ
Я никогда не думала, что мне придется вернуться в детство. Это удалось благодаря главному редактору журнала «Публичные люди» Наталье Влащенко. Правда, ей для этого довелось написать вместе с журналистом Евгением Минко книгу. Совместный труд они н
20 Груд 2011 10:39
15 175
ДУСЯ
В то время как обыватели ждут второй волны экономического кризиса, их может снова накрыть волна киношной безвкусицы под видом очередного ремейка. Спустя 40 лет российский режиссер Тимур Бекмамбетов решил переснять знаменитую комедию «Джентльмены
13 Груд 2011 11:03
4 360
ДУСЯ
К радости всех поклонников оперной, камерной музыки, русских романсов и вообще «непопсы» в Киев едет Дмитрий Хворостовский, чтобы дать единственный концерт 16 декабря во Дворце Украина. Представлять этого певца нет никакого смысла: даже совершенно
12 Груд 2011 15:00
3 598
ДУСЯ
Совсем скоро на телеканале «1+1» стартует второй сезон песенного шоу «Голос країни». Дабы напомнить о своем существовании, участники предыдущего - ведущий Анатолий Анатолич и звездный тренер, хедлайнер известной группы «Ночные снайперы» Диана А
12 Груд 2011 14:55
7 637
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду