Ющенко висповідався в Українському домі, а Поплавський поділився секретом краси

Ющенко висповідався в Українському домі, а Поплавський поділився секретом краси

Моя Муся не любить політику лише через те, що нічого в ній не тямить. Щоб хоч трішки прищепити дівчині ніжне почуття до цієї благородної справи, я попросила її відвідати презентацію книжки президента України Віктора Ющенка «До нації». Читайте, що
Ющенко висповідався в Українському домі, а Поплавський поділився секретом краси
Ющенко висповідався в Українському домі, а Поплавський поділився секретом краси
15 Січ 2010
0
7358

Моя Муся не любить політику лише через те, що нічого в ній не тямить. Щоб хоч трішки прищепити дівчині ніжне почуття до цієї благородної справи, я попросила її відвідати презентацію книжки президента України Віктора Ющенка «До нації». Читайте, що написала моя улюблена родичка.

Проходила презентація в Українському домі. Контроль при вході був надзвичайно суворий, однак я все ж змогла пронести свій розкладний ножичок, яким часто відкриваю пляшку вина, щоб випити його для хоробрості. Гортаючи книжку (на щастя, вона з картинками), я з нетерпінням очікувала приїзд Віктора Андрійовича. За 10 хвилин до початку презентації стихла музика, а Раїса Богатирьова, Михайло Поплавський та Віра Ульянченко разом із охоронцями швиденько направилися зустрічати гаранта. Хтось із них миттю дістав парасольку, аби Ющенко не промочив свою світлу голову. Віктор Андрійович, треба визнати, має трохи стомлений вигляд. Не на курорті ж був останні п''ять років. Усі зайняли свої місця, і урочистість нарешті почалась.

Першим до мікрофона підійшов Микола Жулинський, академік НАН України, який написав вступне слово до книги вибраних промов Ющенка. Він згадав часи, коли Віктор Андрійович ще був на посаді прем''єра, його письмовий стіл, на якому завжди був жовтий фломастер і декілька ручок із чорним чорнилом. Під час виступу Жулинського президент, за звичкою, щось занотовував.
 
Після Жулинського слово було надано Євгену Сверстюку, українському публіцисту, філософу, письменнику, літературному критику. Саме книзі він уваги приділив зовсім небагато. Лише зазначив,  що вона написана національною кров''ю. Значно більше пан Сверстюк розмірковував про те, що всі президенти України працюють на кого хочеш, окрім народу, закінчивши промову словами: «Немає сенсу переобирати президента».

Микола Жулинський, автор передмови до книги Ющенка, у мікрофона. Віктор Андрійович занотовує

Вони ж в новорічному антуражі

Ющенко

Уважні слухачі: Раїса Богатирьова, Іван Плющ...

... Геннадій Удовенко, Юрій Єхануров

Ірина Ванникова на посту

 Дмитро Видрін знає, як використовувати книжки

Лариса Мудрак і її улюблені броші

Нація

Євген Сверстюк й два кулаки

Виступ президента. Діалог

Сповідь

Серйозний Юрій Богуцький

Жіночна Лілія Григорович

Валентина Руденко, Михайло Поплавський, Євген Сверстюк

 

Нарешті слово взяв голова держави. Почав, за традицією, здалеку. Розказав, що, маючи економічну освіту, він завжди намагався бути подалі від політики. Та не сталося, як гадалося. Віктор Андрійович акцентував, що, коли був іще прем''єр-міністром, він, мабуть, єдиний із посадовців такого ступеня, не мав партії, газети, біржі, шахти тощо. «Але я був таким: біла ворона в українській політиці», ‑ скромно додав він.

Не оминув президент і одвічних питань: «Україна може мати майбутнє як нація, як держава суверенна, тільки у системі демократичних координат. На жаль, в Україні демократія - не аксіома, свобода - не аксіома. Кожен рік нашого українського буття  занадто дорогий. Якщо ми будемо фальшивити зараз із точки зору наших пріоритетів, то можемо втратити Україну». Щодо книги, Ющенко схарактеризував її так: «Скоріш за все, це сповідь, побудована на ієрархії моїх цінностей».

 

Директорка Українського дому Наталя Заболотна

Іван Малкович та Лариса Мудрак

Малкович оглядає книгу

Гаряча книга

 

Після презентації було влаштовано автограф-сесію. У черзі за підписом автора я помітила артиста ‑ свого улюбленого ректора Михайла Поплавського. Оскільки я мрію навчатися в його університеті, я підійшла потеревенити, налагодити контакти.

Михайло: А про що ви хочете поговорити?

Муся: Про політику.

-  Ні, не буду про політику. Але я особисто буду голосувати за Віктора Ющенка, я довірена особа по загальноукраїнському виборчому округу. Я думаю, всі відомі люди України будуть голосувати за Ющенка.

Питання не в тему. Багато ваших студентів зірки шоу-бізнесу. З ким із них ви підтримуєте дружні стосунки?

-   З усіма. І Могилевська, і Ані Лорак, і Ірина Білик, і Вєрка Сердючка, і Віктор Павлік. Всі, хто вчились - мої друзі, мої великі «поплавки».

-   Ви не задумувались над тим, щоби зробити своє авторське шоу на телебаченні?

-   Може бути. Можна подумати... Я пізніше вам розкажу.       

-   Розкрийте секрет: чому ви так добре виглядаєте?

-  Я не п''ю багато спиртного. Жирного не їм. Стараюсь висипатися. Три рази на тиждень я займаюся тенісом і ходжу кожен день у басейн.

Черга за автографом

Щасливий автор

Поціновувачі творчості президента

В книгу ввійшли лише вибрані виступи

Лариса Мудрак. Дві одиниці

Після таких одкровень я взяла послання Віктора Андрійовича українцям та й поїхала шукати басейн, щоб слідувати прикладу співочого ректора і стати такою ж красивою, як він. Люди в метро, побачивши в моїх руках книжку, не приховували здивування, а іноді навіть сміху...

Люблю вас, ваша заполітизована Муся

 

Фото Яни Новоселової

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В декабрьском номере «Эсквайр-Украина», посвященном "Героям и злодеям" этого года, среди прочего отмечено, что из-за поведения модели, то есть Романа Скрыпина, впервые была отменена фотосессия в журнале. Я, разумеется, решила разузнать, что
24 Лист 2014 13:40
4 710
ДУСЯ
Как вы уже знаете, редакция «Эха Москвы» встречалась вчера с акционером, главой «Газпром-медиа холдинга», владеющим 66% акций радиостанции, Михаилом Лесиным в связи с конфликтом, развернувшимся вокрут твита ведущего радиостанции Александра Плющева. К
19 Лист 2014 17:05
3 724
ДУСЯ
Новости канала ICTV «Факты» отметили свое 14-летие, и похвалили себя в эфире как могли: показали сюжет о том, как менялась программа за это время, а коллеги, бывшие и настоящие, расточали комплименты команде. Особенно впечатляющей была похвала Але
19 Вер 2014 13:51
2 947
ДУСЯ
Как уже писала Дуся на прошлой неделе, с 3 сентября под слоганом «Проверка на совесть» на телеканале «1+1» стартует авторский проект Ольги Фреймут. В новом реалити-шоу, которое называется «Инспектор Фреймут», ведущая будет инспектировать всевозможн
06 Серп 2014 09:11
16 396
ДУСЯ
В воскресенье вечером, сразу после выпуска итогового выпуска новостей «Подробности недели» на телеканале «Интер» состоится премьера авторского телепроекта Евгения Киселева «Диалоги». Об этом Дусе рассказал замдиректора по развитию новостийного про
05 Лип 2014 17:09
4 638
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду