Мін’юст пропонує обговорити проект указу президента про план заходів з виконання обов’язків перед Радою Європи

25 Червня 2014
8565
25 Червня 2014
09:48

Мін’юст пропонує обговорити проект указу президента про план заходів з виконання обов’язків перед Радою Європи

8565
У плані йдеться про створення суспільного мовлення, роздержавлення ЗМІ та ліквідацію НЕК
Мін’юст пропонує обговорити проект указу президента про план заходів з виконання обов’язків перед Радою Європи

Міністерство юстиції оприлюднив на своєму сайті для громадського обговорення проект Указу Президента України «Про затвердження плану заходів з виконання обов'язків та зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи».

 

Проект розроблено з метою забезпечення виконання обов'язків та зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи з урахуванням рекомендацій та резолюцій Ради Європи щодо України, починаючи з 2010 року, а також програми діяльності Кабінету Міністрів України.

 

Одним з його пунктів є реформування чинного, розробка та імплементація нового законодавства у відповідності до стандартів Ради Європи на основі принципів верховенства права, демократії та дотримання прав людини.

 

Зокрема, Державному комітету телебачення та радіомовлення до жовтня (включно) 2014 року потрібно здійснити заходи, пов'язані із створенням Національної суспільної телерадіокомпанії України, у порядку, передбаченому Законом України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України»; до вересня 2014 року внести на розгляд Кабінету Міністрів проект Закону України про аудіовізуальні послуги (нова редакція Закону України «Про телебачення і радіомовлення»).

 

Держкомтелерадіо разом з  Міністерством юстиції у липні 2014 року мають внести на розгляд Кабінету Міністрів законопроект щодо реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації.

 

Міністерство юстиції пропонується у липні цього року внести на розгляд уряду проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі).

 

Нагадаємо, 13 травня 2014 року був підписаний Олександром Турчиновим і вступив в силу закон про суспільне мовлення.

 

Раніше мін'юст обіцяв погодити і внести проект закону про ліквідацію НЕК до Кабміну.

 

Як писала «Детектор медіа», Держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення доопрацьований законопроект про роздержавлення преси. Нагадаємо, що 17 квітня Верховна Рада України відхилила внесений народними депутатами України Миколою Томенком, Рустамом Рауповим, Ігорем Мірошниченком, Степаном Курпілем, Миколою Баграєвим проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (реєстр. № 2600). Віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич доручив Держкомтелерадіо розробити за погодженням з Національною спілкою журналістів України новий урядовий законопроект про роздержавлення ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду