Активісти вимагають від влади звільнити режисера Юрова і художник Грищука

Активісти вимагають від влади звільнити режисера Юрова і художник Грищука

27 Травня 2014
8557
27 Травня 2014
10:19

Активісти вимагають від влади звільнити режисера Юрова і художник Грищука

8557
Активісти вимагають від влади звільнити режисера Юрова і художник Грищука
Активісти вимагають від влади звільнити режисера Юрова і художник Грищука

28 травня активісти збираються на пікет під Адміністрацією президента та СБУ з вимогами якнайшвидше вжити заходів щодо звільнення заручників - театрального режисера Павла Юрова і художника Дениса Грищука. Активісти кажуть, що влада не зробила нічого для звільнення Грищука та Юрова. Ніяких новин з приводу розшуку хлопців, які вже більше місяця знаходяться в Слов'янську в заручниках зазначає «Українська правда. Життя».

 

«У нас немає ніяких новин з приводу розшуку хлопців. У нас була надія, що їх звільнять, коли Пономарьов заявив, що готовий обмінювати полонених. Російські журналісти на свободі, я за них дуже рада, але не розумію взагалі що відбувається», - розповіла «Українській правді. Життя» подруга Павла Юрова і координатор з пошуків зниклих хлопців Анастасія Касілова.

 

«За цей час за допомогою української влади та Європи були звільнені представники ОБСЄ, українські влада обміняла співробітників "Альфи" на Павла Губарева, за допомогою громадянина Росії Рамзана Кадирова (за його заявою, після переговорів з українською владою) були звільнені (без будь-яких офіційних пояснень/заяв з боку України) журналісти Life News, попередньо обвинувачені в тероризмі. Для звільнення Павла Юрова і Дениса Грищука наша влада не зробила НІЧОГО!», - пишуть активісти в анонсі акції на Facebook.

 

Нагадаємо, Юров та Грищук були викрадені терористами у Слов'ясньку 25 квітня.  Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила художниця Катерина Єрмолаєва. За її словами,  вони приїхали до Слов`янська з Донецька, аби дізнатись, що там відбуваєтьсяБлизькі не знають, що саме з Павловм Юровим та Денисом Грищуком трапилось через те, що увечері 25 квітня зв'язок з ними увірвався.

 

Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», петицію про звільнення Павла Юрова та Дениса Грищука подали понад 400 діячів театрального мистецтва з України, Польщі, Великобританії, США, Росії та інших країн світу.

 

Павло Юров (р. 1980) - театральний режисер, що народився у м. Антрацит (Луганська область, Україна) і проживає в Києві, лауреат театральних премій, учасник московського десятого міжнародного театрального фестивалю ім. А.П.Чехова, працював у майстер-класах фестивалю у складі групи молодих режисерів країн СНД.

 

Денис Грищук (р. 1985) - художник, волонтер, артист, який народився в Донецьку і також проживає в Києві. Разом з Юровим він приїхав у Слов'янськ вранці 25 квітня, щоб «побачити все своїми очима» для підготовки спектаклю.

 

Ополченці Донецької народної республіки попросили Юрова і Грищука пред'явити документи, у них були квитки назад до Києва, їх затримали для перевірки.

 

«Ми, російські драматурги, режисери, критики, артисти, ручаємося за наших колег і просимо звільнити їх. Хлопці багато зробили для російсько-українських культурних зв'язків, допоможіть їм повернутися до роботи», - просили культурні діячі РФ.

 

8 травня звільнений з полону терористів у Слов'янську український журналіст Сергій Лефтер, репортер польського фонду «Відкритий діалог», розповів, що бачив обох затриманих у полоні. За його словами, Павло Юров і Денис Грищук мають серйозні травми: є підозра, що у Дениса переламане ребро, у Павла переламаний ніс.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8557
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду