Затриманих в Україні журналістів Lifenews звільнили – Кадиров

25 Травня 2014
10134
25 Травня 2014
08:59

Затриманих в Україні журналістів Lifenews звільнили – Кадиров

10134
Затриманих в Україні журналістів Lifenews звільнили – Кадиров

Затриманих українськими військовими журналістів російського телеканалу Lifenews відпустили. Про це у своєму Instagram написав глава Чечні Рамзан Кадиров, повідомляє «Українська правда».

 

«Російські журналісти Олег Сидякін і Марат Сайченко на волі! Літак з ними взяв курс з Києва в Грозний!», - повідомив він. На підтвердження своїх слів він наводить відеозапис, на якому двоє чоловіків дякують за звільнення на борту літака. Журналісти нібито до ранку відпочинуть в Грозному, «а завтра з ними в Москві зможуть зустрітися рідні, близькі та колеги».

 

Пізніше Кадиров повідомив, що журналісти вже прибули в Грозний. «Я радий, що серед українських політиків знайшлися люди, які здатні тверезо мислити і зуміли оцінити ситуацію, зрозуміти, що безглуздо звинувачувати журналістів, які виконують свій обов'язок, у тероризмі», - зазначає він у одному з своїх постів.

 

Як відомо, 18 травня українські військові під час спецоперації затримали групу терористів, які готувалися обстріляти військовий аеродром в Краматорську з переносного зенітного ракетного комплексу, і росіян, які знімали їх дії.

 

Затримані, як повідомляли в СБУ, що на території України вони займалися не журналістською діяльністю. За даними спецслужб, вони знімали, як терористи вбивають українських військових, щоб потім викласти це відео в інтернет для платного перегляду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду