У Донецьку вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують – Олександр Ткаченко. ОНОВЛЕНО

У Донецьку вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують – Олександр Ткаченко. ОНОВЛЕНО

1 Травня 2014
10028
1 Травня 2014
17:14

У Донецьку вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують – Олександр Ткаченко. ОНОВЛЕНО

10028
У Донецьку вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують – Олександр Ткаченко. ОНОВЛЕНО
У Донецьку вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують – Олександр Ткаченко. ОНОВЛЕНО

Як повідомляла «Детектор медіа», у Донецьку уже кілька днів вимикають українські загальнонаціональні канали, вмикаючи заміть них російські. Деякі з українських знову вмикають, але, як правило, це не Перший національний, 5-й і «1+1». Про це у коментарі «Детектор медіа» зазначив генеральний директор групи каналів «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

За його словами, 1 травня в Донецьку в аналоговому мовленні були відключені ICTV, «1+1», Перший національний, 5-й і низка інших каналів. «Інтер» і «Україна» - мовили.

 

«Потім більшість з них включили, але Перший національний, 5-й і "1+1" так і не з'явилися в ефірі. Після деякого галасу з нашого боку, канал "1+1" знову мовить у Донецьку, і в цифровому, і в аналоговому форматах, але Першого національного і 5-го все ще немає. Очевидно, що хтось там, в Донецьку, регулює мовлення вручну - причому за незрозумілим алгоритмом. Дуже дивно виглядає і те, що низка каналів взагалі не відключається, а з іншими регулярно відбувається якась гра - таке відчуття, що вимикають тільки ті канали, які когось не влаштовують», - сказав він.

 

«У низці інших міст - Краматорську, Горлівці, Макіївці - ми продовжуємо фіксувати відсутність нашого сигналу, при цьому канали "Інтер" і "Україна" продовжують мовити практично по всій Донецькій області. І вже до кінця незрозуміло, чи це пов'язано з політикою, чи це з'ясування комерційних відносин, що замасковане політичними гаслами», - зауважив Олександр Ткаченко.

 

«Пізно увечері в понеділок 28 квітня "1+1" був відключений з аналогового ефіру Донецька. Також цей передавач покривав значну частину Донецької області, а саме: Макіївку, Горлівку, Торез, Харцизьк, Красноармійськ, Дімітров. Наразі мовлення "1+1" відновлено в ефірі. З 29 квітня була відключена трансляція всіх українських каналів у цифровому ефірі Донецької області, включаючи "1+1". Станом на 1 травня, в цифровому ефірі відновлена ​​трансляція всіх каналів, крім 5-го. Раніше канал "1+1" був вимкнений і досі відсутній в аналоговому ефірі Краматорська і Слов'янська. Згідно з нашими даними, деякі з наших конкурентів не відчувають проблем з мовленням в цих містах», - зазначив стратегічний аналітик групи каналів «1+1» медіа» Микола Машталер.

Раніше в Донецькій області замість відключеного від аналового сигналу каналу «1+1» мовив російський канал « РТР Планета». Відключені також Перший національний, 5-й. Продовжували нібито мовити «Інтер», СТБ, ICTV Новий, «Україна». У цифрі мовили СТБ, ICTV, Новий, «Інтер», «Україна», натомість «1+1», 5-й і Перший були відключені

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 28 квітня увечері сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали. За різними повідомленнями з Донецька, замість ICTV мовить російський канал ТВЦ, замість Донецької ОДТРК (27 канал) - канал «Россия 24», замість К1, Першого національного і телеканалу «Донбас» - російський «Первый канал», замість 5-го каналу - «Россия 2» або СТС, також канал «Россия 2» включено на вільній частоті.

 

29 квітня сепаратистами захоплено радіотелевізійну передавальну станцію м.Донецька, 28-го квітня порушено роботу семи з 18 українських каналів, що мовлять з об'єкту Концерну РРТ Донецька.  

 

Нагадаємо, у Донецьку сепаратисти «усунули» від роботи генерального директора Донецької  обласної телерадіокомпанії (ОДТРК) Олега Джолоса.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у керівництва Концерну РРТ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10028
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду