Активісти пікетували ICTV на знак протесту проти російських серіалів. Переговори пройшли  мирно

Активісти пікетували ICTV на знак протесту проти російських серіалів. Переговори пройшли мирно

28 Квітня 2014
9682
28 Квітня 2014
18:18

Активісти пікетували ICTV на знак протесту проти російських серіалів. Переговори пройшли мирно

9682
Активісти пікетували ICTV на знак протесту проти російських серіалів. Переговори пройшли  мирно
Активісти пікетували ICTV на знак протесту проти російських серіалів. Переговори пройшли  мирно

Сьогодні, 28 квітня, активісти пікетували офіс телеканалу ICTV у Києві, аби висловити протест проти трансляції російських серіалів під час протистояння з Росією. До них на переговори вийшов керівник департаменту спеціальних проектів телеканалу Олександр Семирядченко. Про своє спілкування з пікетувальниками пан Семирядченко повідомив «Детектор медіа» особисто.

 

«Активісти висловили претензію щодо показу в ефірі каналу російських серіалів, зокрема, про спецназ і міліцію. На їхню думку, це є потуранням діям Росії щодо нашої країни. Я поставив під сумнів таку залежність, і при цьому відзначив, що на кожен фільм, який транслюється на ICTV, є прокатне посвідчення. Тобто канал жодним чином не порушує закон, а ставлення до перегляду російських фільмів - річ дискусійна. У будь-якому випадку вдаватися до погромів - остання справа, якщо ми всі, звісно, дотримуємося законів держави. Отже, активісти висловили свою думку, почули мої зустрічні аргументи, і на тому десятихвилинний пікет закінчився. Без жертв і руйнувань», - зазначив у коментарі «Детектор медіа» Олександр Семирядченко.

 

За словами пана Семирядченка, сьогоднішня розмова з пікетувальниками на ганку каналу була нетривала, але інтенсивна.

 

«Звісно, у випадку будь-якого інциденту, а особливо тоді, коли його можна запобігти, важливо зрозуміти аргументи протилежної сторони. Маю досвід подібних діалогів, оскільки канал ICTV  пікетують не вперше. Свого часу, восени 2004 року мав натхненну, хоча й напружену, бесіду зі студентами Києво-Могилянської академії, які на чолі з тодішнім ректором В'ячеславом Брюховецьким прийшли під канал з вимогами припинити програму "Подробно с Дмитрием Киселевым". Тоді порозумілися. Нещодавно разом із Андрієм Куликовим і Михайлом Павловим вели стримуючі бесіди з пікетувальниками, які блокували вихід після "Свободи слова" кандидата в президенти Олега Царьова. Уникнути насильства не вдалося, однак цілком реальні наміри штурмувати ICTV відвернули», - сказав він.

 

Нагадаємо, 28 квітня активісти розгромили офіс «Інтера», протестуючи проти російських серіалів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9682
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мона
3621 дн. тому
Странная позиция Семирядченко! Показывая российские сериалы вы поддерживаете экономику нашего врага - это первое, а второе, качество и уровень этих сериалов отвратительное, художественной ценности они не несут. Вы прививаете плохой вкус зрителю, а также эти фильмы можно рассматривать как информационную войну против Украины! Какие могут быть дискуссии по этому поводу? Для любителей мыльных опер есть прекрасные бразильские сериалы - их любит большинство жителей нашей страны. Есть очень хорошие американские сериалы, английские и другое качественное кино. Если фильм из Росии действительно достойный то конечно его надо показать, но только не сериалы. Мы зрители требуем не только от вашего канала но и от других каналов ТВ не покупать и не транслировать российские сериалы, быть патриотами Украины!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду