У березні кількість замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ  різко зменшилась - ІМІ

У березні кількість замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ різко зменшилась - ІМІ

1 Квітня 2014
9637
1 Квітня 2014
17:08

У березні кількість замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ різко зменшилась - ІМІ

9637
У березні кількість замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ  різко зменшилась - ІМІ
У березні кількість замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ  різко зменшилась - ІМІ

У березні показник кількості замовних матеріалів («джинси») в друкованій пресі України упав до історичного мінімуму і склав всього лише 1% від загальної кількості матеріалів. Це є найнижчим показником за весь період моніторингу замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ, який проводить Інститут масової інформації  (ІМІ) з 2008-го року, йдеться у прес-релізі ІМІ.

 

Для порівняння, у 2013 році рівень «джинси» в пресі становив в середньому 7% від загальної кількості матеріалів (найвищий показник було зафіксовано у травні 2013 року - 10%).

 

Подібну тенденцію було зафіксовано також в інтернет-ЗМІ, де кількість матеріалів з ознаками замовлення впала втричі у березні порівняно із січнем поточного року. Зокрема, у березні вийшло 28 «джинсових» матеріалів, у січні - 86. Водночас, в інтернет-ЗМІ почала спостерігатись невелика негативна тенденція до зростання «джинси» - якщо у лютому замовних матеріалів було 22, то у березні вже 28.

 

Головними замовниками політичної  «джинси» у березні залишались, за даними ІМІ, Петро Симоненко (40% політичних матеріалів з ознаками замовлення),  Віктор Медведчук (25%) та матеріали, направлені на дискредитацію Майдану та нової влади (12%). Серед публікацій з ознаками економічного замовлення експертами ІМІ були зафіксовані матеріали від «Укрзалізниці» та «ПриватБанку».

 

Інститут масової інформації проводить моніторинг «джинси» та неналежного маркування у шести загальнонаціональних друкованих виданнях («Комсомольская правда в Украине», «Факты», «Корреспондент», «Газета по-українськи», «Сегодня» і «Український тиждень») та у чотирьох інтернет-виданнях (ЛІГА.net, Обозреватель, УНІАН і LB.ua). Проект реалізується за підтримки Інтерньюз Нетворк. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду