Український Оскарівський комітет просить оприлюднити звернення щодо України

Український Оскарівський комітет просить оприлюднити звернення щодо України

2 Березня 2014
12704
2 Березня 2014
22:18

Український Оскарівський комітет просить оприлюднити звернення щодо України

12704
Український Оскарівський комітет просить оприлюднити звернення щодо України
Український Оскарівський комітет просить оприлюднити звернення щодо України

Український Оскарівський комітет звернувся до кінематографістів та світової спільноти з проханням оприлюднити звернення щодо ситуації в Україні.

 

У тексті за підписом глави Українського Оскарівського комітету кінорежисера й продюсера Олега Фіалко, кінематографісти просять засудити військову агресію російського уряду та висловити солідарність народам України.

 

Текст звернення українською мовою наводимо нижче.

 

Звернення до Академії кінематографічних мистецтв та наук

 

Шановні пані і панове,

 

Кінематографісти України звертаються до вас, а разом до всіх кінематографістів світу, усієї громадськості з проханням засудити військову агресію Російського уряду проти народу України. На нашій землі упродовж століть мирно живуть українці, росіяни, євреї, кримські татари, поляки, болгари, чехи, словаки, грузини, вірмени, представники десятків інших народів світу.  Їх об`єднує прагнення жити в демократичній, вільній країні.

 

Кіно є одним із наймасовіших і найпрогресивніших мистецтв, нас завжди надихали ідеали добра і справедливості, миру і любові. У фільмах класиків світового кіно від Девіда Йорка Гріффіта і Чарлі Чапліна, Олександра Довженка і Сергія Параджанова до провідників кіно наших днів завжди акцентувались гуманістичні ідеї, підтверджені високим мистецьким рівнем та громадянською позицією геніїв людського духа.

 

Просимо Академію кінематографічних мистецтв та наук оприлюднити, під час церемонії вручення призів «Оскар», наше звернення до колег, кінематографістів планети, з проханням висловити солідарну підтримку в боротьбі народів України з іноземною окупацією, у захисті загальнолюдських ідеалів добра і справедливості, дружби між народами і абсолютного права на своє державне та національне самоствердження.

 

З повагою,Голова Українського Оскарівського комітету Олег Фіалко, кінорежисер, кінопродюсер

 

86-та церемонія врученння премії «Оскар» за заслуги в галузі кинематографа за 2013 рік відбудеться сьогодні, 2 березня в Лос-Анджелесі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», для українських глядачів церемонію транслюватиме телеканал «Україна». За українським часом, вручення у ніч з 2 на 3 березня розпочнеться о 03.00 за українським часом. Коментуватимуть подію ведучі Вадим Кастеллі та Ганна Корягіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12704
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду