На каналі ZIK виходитиме телепроект Люстраційного комітету Львівщини

На каналі ZIK виходитиме телепроект Люстраційного комітету Львівщини

28 Лютого 2014
13978
28 Лютого 2014
09:44

На каналі ZIK виходитиме телепроект Люстраційного комітету Львівщини

13978
На каналі ZIK виходитиме телепроект Люстраційного комітету Львівщини
На каналі ZIK виходитиме телепроект Люстраційного комітету Львівщини

З 28 лютого щоп'ятниці о 22.25 у прямому ефірі телеканалу ZIK виходитиме програма Люстраційного комітету Майдану Львівщини. Про це 27 лютого на прес-конференції в інформаційній агенції ZIK повідомив генеральний продюсер телеканалу Омелян Ощудляк, інформує ZIK.

 

За його словами, програма з однойменною назвою «Люстрація» виходить на ZIKу вже тривалий час, а зараз канал готовий надати цей ефірний час для відкритого громадського майданчика, де журналісти та найрізноманітніші експерти будуть обговорювати кандидатури, які претендуватимуть або вже будуть призначені на керівні посади в області. Також будуть запрошені самі кандидати, яким доведеться відповідати на незручні питання.

 

«Останні події показують, що в суспільстві є запит на дуже глибокі зміни, а не просто на заміну одних політиків на інших», - зазначив пан Ощудляк.

 

Планується, що у програмі «Люстрація» буде двоє ведучих, один з яких уже має досвід роботи на телебаченні, а також братимуть участь троє експертів. При цьому телеканал ZIK не впливатиме на склад учасників - їх обиратиме створена Люстраційним комітетом редакційна рада. «Об'єкт люстрації» обіцяють оголошувати за тиждень, хоча якщо будуть якісь раптові призначення, тоді можливі зміни.

 

Політичний журналіст Zaxid.net Данило Мокрик підкреслив, що відбуватиметься постійна ротація ведучих, що гарантуватиме незалежність програми. Крім того, пул журналістів та експертів є відкритим, відповідно, кожен охочий може подати свою пропозицію і Редакційна рада її розгляне. На сьогодні із журналістів згоду на участь у програмі вже дали, зокрема, Андрій Великий, Володимир Лучишин, Анна Новик, Віка Балуцька, Іван Кривий, Антін Борковський, Галина Терещук, Наталка Онисько, Остап Дроздов та інші.

 

У цю п*ятницю, 28 лютого, на телеканалі ZIK відбудеться презентація формату програми «Люстрація». Співведучими під час сьогоднішнього ефіру будуть Антін Борковський і Данило Мокрик.

 

Контент програми не буде власністю телеканалу ZIK. Випуски «Люстрації» зможуть транслювати та поширювати всі охочі. Програма і, відповідно, інформація, що буде озвучена під час ефіру, перебуватиме у вільному доступі та користуванні для інших медіа, громадських організацій тощо.

 

Керівник Львівської Самооборони Валерій Веремчук зачитав заяву Комітету Майдану Львівщини, в якій, серед іншого, міститься вимога щодо проведення публічного попереднього обговорення кандидатів, яких призначають на посади у владу.

 

Регіональний координатор руху «Чесно» Олена Дмитрієнко озвучила три основні критерії, за якими люструватимуть кожного з кандидатів:

- політичний - ця особа не може бути колишнім чи теперішнім членом Партії регіонів, КПУ і СДПУ(о);

- економічний - відповідність задекларованих доходів способу життя;

- кримінальний - відсутність кримінальних правопорушень.

 

«Я підозрюю, що доволі скоро виникне дуже багато запитань з приводу того, наскільки цей Люстраційний комітет представляє інтереси Майдану та інтереси громадськості, наскільки ця люстрація відповідає критеріям і т. д. Але тут важливо те, що оперується фактами і що люди, так чи інакше, проходять перевірку. Що далі робити з тими фактами, які будуть наведені у кожній передачі, вирішуватиме громадськість», - зазначив пан Мокрик.

 

 

Як нагадує ZIK, у Львові створено Люстраційний комітет Майдану. Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 25 лютого, на засіданні Комітету Майдану Львівщини. Автор та ведучий програми журналістських розслідувань «Народний контроль», генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов заявив, що ZIK виступає за те, аби процес люстрації проходив прозоро і відкрито, а тому готовий запропонувати для цього ефірний час у прайм-таймі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13978
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
666666
3453 дн. тому
Дородомов нічого не зробив для того щоб скинути банду януковича із верхівки влади, зате зараз розказує, який він “чесний”.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду