Енциклопедичний мультимедійний портал про Тараса Шевченка стартує навесні

4 Січня 2014
14303
4 Січня 2014
13:43

Енциклопедичний мультимедійний портал про Тараса Шевченка стартує навесні

14303
Енциклопедичний мультимедійний портал про Тараса Шевченка стартує навесні

В Інституті літератури імені Т. Шевченка НАН України створили інтернет-портал, присвячений Тарасу Шевченку «Погляд крізь час». Про це повідомляє газета «День». Розпочне роботу ресурс навесні.

 

За словами керівника проекту, президента Малої академії наук України Станіслава Довгого, на одному сайті представлено все (чи принаймні майже все) про Кобзаря у сучасній мультимедійній формі. Тут і оцифровані рукописи - близько 100 тис. сторінок, і фоторепродукції образотворчих робіт Шевченка (понад 700 творів, виконаних у різних техніках), і всі видання поета українською та іноземними мовами, а також академічне видання «Шевченківська енциклопедія» у 6 томах.

 


 

Крім того, на порталі - кілька тисяч робіт, присвячених самому Тарасові Григоровичу від видатних митців різних часів, аудіо- та відеоінформація про Кобзаря (записи найкращих документальних фільмів, радіопрограм, пісні на слова поета тощо). Передбачено віртуальні 3D-тури музеями Тараса Шевченка в України та за кордоном.

 

Контент для порталу готували близько тисячі учених в Україні та за кордоном.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.day.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду