Курченко купив медіахолдінг UMH group не заради прибутків – Катерина Коберник

2 Січня 2014
12743
2 Січня 2014
22:01

Курченко купив медіахолдінг UMH group не заради прибутків – Катерина Коберник

12743
Курченко купив медіахолдінг UMH group не заради прибутків – Катерина Коберник

Екс-заступник головного редактора журналу «Форбс» Катерина Коберник вважає, що Сергій Курченко, який придбав медіа-холдинг УМХ, зробив це не з бізнесових інтересів, бо на медіа багато не заробиш. Людині, яка торгує газом, це не цікаво, сказала вона 2 січня в програмі «Час. Підсумки дня» на 5 каналі.

За її словами, новий головний редактор «Форбс» зазначав, що не пов'язаний з людиною, яка купила холдинг, хоча колектив вважав, що це не так. Поки не була закрита повністю угода купівлі медіахолдингу новий головний редактор не втручався в редакційну політику, сказала Катерина Коберник. «А коли угода була закрита, то він сказав, що тепер я займусь своєю роботою. Він почав казати, що та чи інша тема йому не цікаві. Приміром, у відділі політики, яким керувала я, була тема про те, як змінилася інформаційна політика Партії регіонів. Їх спікерам спеціальний департамент розсилає темники. Ми їх отримали від свого джерела. І там дуже цікаво простежувалося, що кілька тижнів назад спікерам розсилали, що ми йдемо в ЄС, а через 2 тижні вже зовсім інше. Це цікаво, а нам сказали, що ми цю тему спускаємо на гальмах. Також виявилася не цікавою раніше затверджена тема про радників Арбузова. Нам сказали, що журналісти не можуть вибирати теми, про які пише журнал, а може тільки головний редактор. А хто гарантує, що головний редактор не може бути носієм цензури?» - запитала Катерина Коберник.

 

Нагадаємо, 5 листопада власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Зі своїх посад у медіахолдингу пішли сам Борис Ложкін, і його дружина, керівник сегменту ділових медіа UMH Надія Шаломова, директор з маркетингу Олена Мартинова, перший віце-президент UMH Group Григорій Шверк та інші.

 

Як писала «Детектор медіа», «Forbes Украина» входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group і журналістів Forbes.

 

12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, щоприводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорінкореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12743
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Zed
3764 дн. тому
Так він ще прикупив газету КОМЕНТАРІ ... Там вже розігнали реклму та сбут и передали всі комерційні служби в УМХ .... Це шо Гайдуку прижали що він віддав видання в імперію "родини"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду