Кравчук просить знайти і покарати винних у перешкоджанні трансляції круглого столу

14 Грудня 2013
9394
14 Грудня 2013
10:07

Кравчук просить знайти і покарати винних у перешкоджанні трансляції круглого столу

9394
Кравчук просить знайти і покарати винних у перешкоджанні трансляції круглого столу

Перший президент України Леонід Кравчук закликав владу звільнити тих, хто перешкоджав трансляції в прямому ефірі телебачення круглий стіл «Об'єднаємо Україну». Про це він сказав 13 грудня в ефірі «Шустер live» на телеканалі «Інтер».

 

Нагадаэмо, пряму трансляцію від початку засідання вело Hromadske.tv. Під час виступу лідерів опозиції, мобільний зв'язок і інтернет не працювали.

 

«Я організатор круглого столу. Це дійсно неподобство, коли відключили... це неподобство, коли ліва не знає, що робить права», - сказав пан Кравчук.

 

Він зазначив, що попросив надати точну інформацію щодо осіб, які перешкоджали трансляції. «Круглий стіл - це демократична структура, відкрита демократична. Якщо з нею граються і хочуть зробити закритою, перешкоджаючи засобам масової інформації подавати те, що робиться, а робилося там дуже інтелігентно і відповідально...», - сказав перший президент України.

 

З проханням назвати винних він звернувся і до присутніх у студії програми представника президента у парламенті Юрія Мірошниченка та міністра юстиції Олену Лукаш. «Скажіть, хто це робить, назвіть їх, і щоб завтра їх не було на службі», - закликав пан Кравчук. Олена Лукаш заявила, що не знає, хто дав наказ завадити трансляції, а Юрій Мірошниченко зауважив, що учасникам круглого столу не було що приховувати.

 

Нагадаємо, круглий стіл, що відбувся 13 грудня, і в якому брали участь, зокрема, президент України Віктор Янукович, екс-президенти Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та лідери опозиції, не транслювався в ефірі жодного загальнонаціонального телеканалу. 5 канал не встиг організувати пряму трансляцію, оскільки інформація про круглий стіл була оприлюднена запізно.

 

Окрім «Громадського телебачення», відео трансляції було доступне ще глядачам Espreso.tv.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9394
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду