Наш – найкращий!

Наш – найкращий!

12 Жовтня 2013
13303
12 Жовтня 2013
13:02

Наш – найкращий!

13303
Для глядачів «13-й раунд» на «Інтері» став продовженням тріумфу, який вони пережили 5 жовтня, після закінчення бою Кличко – Повєткін у Москві
Наш – найкращий!
Наш – найкращий!

Здається, у четвер, 10 жовтня, всі канали програли «Інтеру» гонитву за ексклюзивом, як кажуть уболівальники, насухо. А Савік Шустер отримав чудовий привід для привітань. І не з іменинами, а зі справжньою журналістською удачею - до спецвипуску програми «Великий бокс» завітали обидва брати Клички.

 

Можна здогадуватися, чого це так пощастило саме «Інтеру». Але що зроблено, те зроблено: якщо на «Плюсах» анонсували ексклюзивне інтерв'ю Володимира Кличка на п'ятницю, 11-те, та й то в «ТСН. Особливому» (уривок із нього показали в «Сніданку з 1+1» того ж дня), то на «Інтері» Кличко-молодший був цілих півтори години. Це при тому, що він прилетів до Києва щойно вранці четверга.

 

 

Програму, яку назвали «13-й раунд», анонсували напередодні, поламавши сітку, чим викликали невеликий переполох у шанувальників боксу. Бо дехто вирішив, що тут знову покажуть бій Кличко - Повєткін або ж те, що залишилося за кадром.

 

Кажучи щиро, коли ваш автор в очікуванні «13-го раунду» почула, що Анастасія Даугулє передає слово... Савіку Шустеру, вона вирішила, що десь загубила цілу добу з тижня й зараз на арену Шустер студії вийде чергова обойма депутатів та політичних експертів. Але, дякувати богові, дні тижня виявилися на своїх місцях, а Савіка Шустера запросили все-таки до студії «Великого боксу». Принагідно подумалося - от який він у «Інтера» незамінний і багатоверстатний, бо ж і в політиці розбирається, і в футболі, а тепер ще й, як виявилося, і в боксі не ногою сякається!

 

 

Стало в пригоді й уміння Савіка комунікувати з найяскравішими й найскладнішими експертами і в Москві (через телеміст), і в Києві. Адже у спецвипуску, окрім обох братів-боксерів, взяли участь тренер Повєткіна Олександр Зимін, один із найавторитетніших експертів щодо боксу Олександр Гендлін, Олександр Розенбаум, В'ячеслав Брюховецький, Джамала, Андрій Курков...

 

«13-й раунд» присвятили одному питанню - чи відбудеться бій-реванш Олександра Повєткіна з Володимиром Кличком? Проте головним для організаторів спецвипуску було все-таки розставити всі крапки над «і» в цьому бою, що став, попри очевидну перемогу нашого супертяжа, приводом для численних спекуляцій. Надто ж із боку російських ЗМІ.

 

Савік Шустер, якого в його журналістській ваговій категорії цілком можна порівняти з Кличком, не тягнув ковдру на себе, даючи змогу Роману Кадєміну модерувати прямий ефір так, як той вважав за потрібне. Автор «Шустер live» вступав тоді, коли це було потрібно - під час телемосту з Олександром Гендліним, телефонної розмови з тренером Повєткіна Олександром Зиміним або ж демонстративно підливаючи в діжку української ейфорії від перемоги ложку дьогтю. Кажучи відверто, з двох модераторів видовища на «Інтері» більше запам'ятався все-таки пан Шустер. Незважаючи на всі його зусилля триматися на другому плані.

 

 

Для глядачів «13-й раунд» став продовженням тріумфу, який вони пережили 5 жовтня, після закінчення бою в Москві. Власне, українцям, які й так ладні обох Кличків носити на руках, не так важливо було почути розбір польотів щодо бою, як іще раз упевнитися: наш - найкращий.

 

Тим часом Савік Шустер усе-таки наголошував на суперечливих враженнях від цього поєдинку й, аби розвіяти негативне враження від російських уболівальників, які освистали Володимира після його подяки Повєткіну, надав слово росіянам. Уже згадуваний Олександр Гендлін на початку ефіру сказав, що Олександр Повєткін міг би виступити набагато краще, але він весь час робив одне й те саме, а суперник це дуже легко читав. Наприкінці програми експерт надзвичайно жорстко відгукнувся про те, що робили російські вболівальники після бою: «Излишняя помпезность в боксерском поединке ни к чему...Толпу очень легко завести, но переводить это в патриотический угар нельзя». Ще раніше він сказав, що Повєткін виходив у ринг таким накрученим, ніби це був бій між Пересвєтом і Челубеєм.

 

 

Додав до цього свої п'ять копійок і Савік Шустер, згадавши, що коли Росія програла Україні в «Лужниках», нічого подібного, тобто антиукраїнських настроїв із боку російських уболівальників, не було. А вся ця ура-патріотична й антиукраїнська риторика на «Олімпійському» викликана розкручуваною центральними російськими телеканалами істерією навколо Митного союзу. Куди Україна чомусь не хоче.

 

Для авторки цих рядків найбільш несподіваним гостем був не надто публічний останнім часом почесний президент Києво-Могилянської академії В'ячеслав Брюховецький. Відповідно й думка цього нечастого в телеефірах науковця вирізнялася оригінальністю. Пана Брюховецького, за його словами, привабила краса задуму українського боксера, його чітка й граціозна тактика, схожа на шахову партію.

 

Коли ж слово надали Олександрові Розенбауму, бард і лікар на початку зауважив: пророкувати перемогу Повєткіну могли тільки люди, надзвичайно далекі від боксу. Бо той, хто має бодай дещицю розуміння, що це за спорт, чудово бачив величезну різницю між Кличком та Повєткіним у досвіді й фізиці. Відтак у цьому бою в російського витязя було мало шансів. У тій частині «13-го раунду», де обговорювали поведінку московських глядачів на арені «Олімпійського», той-таки Розенбаум назвав її «жлобством» невихованої публіки. Ба більше, артист вважає, що глава нормальної держави знайшов би в собі мужність вибачитися за поведінку громадян. Але, позаяк цього не відбулося, співак із жалем констатував, що так поводяться тільки слабкі люди.

 

 



Попри старанні спроби Савіка Шустера спровокувати бодай подобу конфлікту в студії зацитованими відгуками як від колишніх чемпіонів світу за різними версіями, так і з вуст російських спікерів, йому це не вдалося. На всі закиди щодо нудного бою й одноманітної тактики Володимир Кличко відповів, як і годиться богатиреві - мовляв, його завжди критикували за цю тактику, але... «собака гавкає, а караван іде».

 

У програмі розібралися й із питаннями, які найбільше хвилюють як кличкофілів, так і кличкофобів (терміни Олександра Гендліна). Перше - чи була робота рефері на рингу такою, як належить? І друге, найважливіше - чи відбудеться все-таки бій-реванш між Володимиром Кличком та Олександром Повєткіним? Від першого фактично відмахнулися всі експерти, зійшовшись на думці - суддя спрацював нормально, й претензій до нього бути не може.

 

 

Рішення другого питання Олександр Гендлін чомусь поклав на Олександра Повєткіна, мовляв, як він захоче, так і буде. Але Володимир Кличко нагадав про свою присутність у студії, підкресливши - бути чи не бути реваншу, залежить також і від нього. І якщо промоутери погодяться (після того як дійдуть згоди обоє важковаговики), другий бій між українським та російським боксерами відбудеться тільки в Києві.

 

Весь цимес «13-го раунду» на «Інтері» був у тому, що його зробили максимально доступним для пересічного глядача, без переобтяження специфічними боксерськими термінами. Тож українці отримали небуденну нагоду переконатися: брати Клички завжди перемагають завдяки лише власним талантам і техніці. А не з допомогою заангажованих суддів чи підлих прийомів.

 

Шкода лишень, що цього ток-шоу не покажуть на якомусь із федеральних каналів Росії. Було б дуже корисно.

 

Фото - Вальдемар Горлушко, www.boxnews.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13303
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
аіа
3819 дн. тому
володимир гендлин а не олександр
пока
3820 дн. тому
а какие показатели собрал эфир?
о панно інно
3820 дн. тому
О панно Інно, ну невже, Ви плутаєте назви так? Кадєміна, кажу, завше Романом кличуть...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду