12-14 вересня на Закарпатті пройде ХV Міжнародний телерадіофестиваль «Мій рідний край»

5 Вересня 2013
14511
5 Вересня 2013
17:35

12-14 вересня на Закарпатті пройде ХV Міжнародний телерадіофестиваль «Мій рідний край»

14511
12-14 вересня на Закарпатті пройде ХV Міжнародний телерадіофестиваль «Мій рідний край»

З 12 по 14 вересня на базі Закарпатської ОДТРК проходитиме ХV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», співорганізатором якого є Держкомтелерадіо України.

 

Фестиваль започатковано з метою сприяння створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, збереження їхніх культурних надбань і духовних цінностей. Роботи, запропоновані до конкурсу, націлені на пошук вирішення сьогоденних проблем етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн - учасниць фестивалю.

 

До участі у фестивалі запрошені вітчизняні державні та недержавні мовники, представники зарубіжних телерадіоорганізацій, національно-культурних товариств, фондів, автори програм, власники авторських прав, продюсери. Організатори заходу очікують понад 150 гостей.

 

Станом на 5 вересня до конкурсу вже подано 60 телевізійних і 57 радіо творів з України, Сербії, Словаччини, Угорщини, Румунії та інших країн.

 

Торік у фестивалі взяли участь понад 90 телевізійних та радіо програм з 12 країн Східної і Центральної Європи.

 

Конкурсні роботи оцінює міжнародне журі. Голова журі телевізійних програм - відповідальний за закордонні зв'язки державного Цільового фонду з підтримки ЗМІ Янош Гаваші (Будапешт, Угорщина). Журі радіопрограм очолює директор Радіо Крайова Мірча Поспай  (Румунія). Конкурс проводитиметься за номінаціями -  «Краща авторська робота» (телебачення/радіо), «Краща режисерська робота» (телебачення/радіо), «Краща операторська робота» (телебачення), «Краща звукорежисерська робота» (телебачення/ радіо), «Краще музичне оформлення» (телебачення/радіо). Також передбачені призи глядацьких і слухацьких симпатій та спеціальні призи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14511
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду