6 жовтня в Пермі стартує фестиваль «Флаертіана»

6 жовтня в Пермі стартує фестиваль «Флаертіана»

3 Вересня 2013
13478
3 Вересня 2013
11:21

6 жовтня в Пермі стартує фестиваль «Флаертіана»

13478
6 жовтня в Пермі стартує фестиваль «Флаертіана»
6 жовтня в Пермі стартує фестиваль «Флаертіана»

З 6 по 13-те жовтня в Пермі пройде Тринадцятий міжнародний фестиваль документального кіно «Флаертіана»

 

Фльмом відкриття стане стрічка російського режисера Віталія Манського «Труба». 

 

Для участі в конкурсній програмі було подано понад 300 фільмів, з яких відібрали 15. Найбільше представлено стрічок європейських режисерів - з Іспанії, Фінляндії, Нідерландів, Данії, Хорватії, Німеччини, Румунії, Бельгії, Польщі, Словаччини та Великобританії. І, крім них, фільми з Ізраїля, Ірану, США. Росію в конкурсі представлятиме картина «Линар» Насті Тарасової.

 

Відбіркову комісію МКФ «Флаертіана» представляють відомі кінокритики Марина Дроздова, Вікторія Бєлопольська і режисер Борис Караджа. Як повідомляє прес-служба фестивалю, у пріорітеті - історії життя, наповнені справжньою драмою, які можуть бути представлені в різних жанрах і форматах. І оскільки фестиваль носить ім'я Роберта Флаерті, відбіркова комісія слідує його постулату - фіксувати буття людини.

 

Очолить журі міжнародного кокурсу фестивалю «Флаертіана-2013»російський режисер Олексій Погрєбной. Він відомий стрічками про життя російської глибинки і простих, на перший погляд нічим не примітних, людей.

 

Нині Олексій Погрєбной є художнім керівником кіновідеостудії «Вятка», заслуженим діячем мистецтв Росії. За час роботи в кіно і на телебаченні створив близько вісімдесяти теле-документальних фільмів і нарисів. Перший з майстрів російського неігрового кіно звернувся до жанру багатосерійного документального телероману і продовжує працювати в цьому напрямку.

 

За досягнення в галузі кіномистецтва Олексію Погрєбному двічі (у 2000 і 2004 роках) присуджувалася Державна премія РФ. У його послужному списку понад 100 нагород російських та міжнародних кіно-і телефестивалі, а також професійних конкурсів «ТЕФІ», «НІКА», «Лавр». 

 

Фестиваль «Флаертіана» носить ім'я американського режисера Роберта Флаерті. У його фільмах  «людина проживає на екрані частину життя, сформульовану режисером за законами драматургії». 

 

Перший фестиваль відбувся у 1995 році і до 2006 року проводився один раз на два роки радше за формулою теоретичного симпозіуму, аніж конкурсу.

 

У 2006 році форум остаточно перейшов у статус щорічного міжнародного фестивалю документального кіно з міжнародним журі та журі ФІПРЕССІ.

 

Переможці визначаються в наступних номінаціях:

Гран -прі за кращий фільм фестивалю

Приз за відкриття нових тем і нових героїв

Приз за оригінальне художнє рішення

Приз ФІПРЕССІ

Приз глядацького журі за найкращий фільм програми « Російська "Флаертіана"»

 

Крім міжнародного конкурсу, проводиться «Російська "Флаертіана"», учасниками якої фільми «флаертіанскої» естетики, зняті на території Росії. Її переможець визначається за підсумками глядацького голосування.

 

Призовий фонд фестивалю становить 500 000 рублів. Основний спонсор - Уряд Пермського краю. Президент фестивалю - Павло Печонкін

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду