Страх і ненависть у Врадіївці

Страх і ненависть у Врадіївці

3 Липня 2013
26919
3 Липня 2013
15:00

Страх і ненависть у Врадіївці

26919
Як телеканали висвітлюють бунт у Миколаївській області. 5-й на висоті, «Інтер» акцентує на злочинності міліції, «1+1» її мікшує, а СТБ дає найвідвертіші кадри. Огляд
Страх і ненависть у Врадіївці
Страх і ненависть у Врадіївці

У понеділок, 1 липня, топ-темою для новинних служб більшості телеканалів мав би стати початок розгляду по суті справи Вадима Тітушка. Але з самого ранку, ще до початку цього судового засідання, країну сколихнула чергова приголомшлива звістка з Миколаївщини. Тут, про що повідомили в ранковому випуску «Новин» на «Інтері», почалася акція протесту проти міліцейського свавілля. Мешканці, як розповіла кореспондент Анна Панова, просять покарати двох працівників міліції, яких підозрюють у зґвалтуванні мешканки селища Врадіївка. Далі ведуча стисло розповіла фабулу події, мовляв, потерпілу обіцяли підвезти додому, але вивезли до лісу й там били й ґвалтували. Після цієї начитки показали кадри з лікарняної палати, де понівечена дівчина, яку титрували як Ірину, без прізвища, розповіла, що її били та ґвалтували двоє міліціонерів і один таксист. Прізвища людей, які вона називала, старанно «запікувалися». Сюди ж підверстали синхрон сестри потерпілої Наталі, котра розповіла, які в Ірини ушкодження. Анна Панова додала повідомлення про те, що двох із підозрюваних уже затримали, а в третього нібито є алібі.

 

О 8.30 у короткому випуску та ж ведуча повідомила, що двох підозрюваних і затриманих врадіївський суд залишив під вартою. У третього, теж працівника міліції, нібито є алібі. Ця подія, підкреслила ведуча, сколихнула місцевих мешканців, і вони з учорашнього ранку збиралися біля відділку міліції, щоб висловити свій протест проти свавілля.

 

Нові подробиці в цій справі повідомила вже Ольга Грицик у випуску новин о 12-й. Тут до інформації, оприлюдненої в попередніх випусках, додали ще один синхрон потерпілої Ірини, яка стверджувала, що третій ґвалтівник - теж міліціонер, і вона не могла помилитися, бо живе з ним в одному селищі.

 

О 20-й, в основному випуску новин «Подробиць», «Інтер» показав уже власний матеріал-розслідування. Кореспондент Андрій Анастасов виїхав на місце події й поспілкувався з жертвою та місцевими мешканцями, які зібралися під місцевим відділком. Усе було подано крізь призму об'єктивності й без жодних узагальнень. Для початку показали фото потерпілої (повністю назвавши її ім'я та прізвище - Ірина Крашкова) до трагедії. Далі розповіли про власне злочин, показавши як тло місце пригоди, подавши кілька синхронів - самої потерпілої з запевненнями, що вона впізнала обох міліціонерів-ґвалтівників, бо живе у Врадіївці; працівниці млина, яка першою побачила жертву після зґвалтування; а також учасниці акції протесту, яка впевнена - без міліції в селищі було б більше порядку. Також кореспондент поспілкувався з місцевим прокурором, котрий розповів, що один із учасників злочину вже дає свідчення проти другого. Журналіст оприлюднив інформацію й про те, що один із підозрюваних - племінник відомого миколаївського прокурора. Не забувши підкреслити - ця інформація підтверджена. Розповіли більш докладно й про алібі другого міліціонера, який під час злочину нібито був на чергуванні, що зафіксовано камерою зовнішнього спостереження. Насамкінець журналіст розповів, що міліція поки що інциденту не коментує, тож невідомо, чи полетять голови місцевих правоохоронців. Прізвищ підозрюваних тут не назвали, хоча на той момент їх знала вся інтернет-спільнота, не кажучи вже про колег-правоохоронців.

 

«События» на каналі «Україна» о 17-й розповіли про інцидент коротко: «На Миколаївщині двох міліціонерів та водія таксі підозрюють у побитті та зґвалтуванні 29-тирічної мешканки селища Врадіївка.

 

Пізно ввечері троє чоловіків заштовхнули її до машини й вивезли в лісок. Дорогою жорстоко били й ґвалтували. Ледь живу її знайшли вранці перехожі.

 

Потерпіла назвала імена своїх кривдників, проте арештовувати їх не поспішали. Тільки коли місцевий люд прийшов до стін райвідділку міліції, одного правоохоронця та водія затримали. Ще один міліціонер - на волі. Він нібито має алібі.

 

Постраждала Ірина Крашкова нині в Миколаївській лікарні швидкої допомоги, їй зробили вже дві операції.

 

"Вони мене завезли в лісосмугу, де стали бити прямо в машині. Били дуже сильно. Спочатку кулаками, а потім, судячи з того, що в мене тріщина черепа і на голові зашивали п'ять чи шість ран - молотком чи кастетом. Я втратила свідомість", - розповіла Крашкова».

 

У наступному випуску, о 19-й, про злочин у Врадіївці розповіли, як і в «Подробицях» на «Інтері», більш докладно. Кореспондент Анжела Слободян теж пройшла слідами потерпілої фатального вечора 26 червня, розповівши, що Ірина, повертаючись із дискотеки, відмовилася сісти в машину до знайомих, після чого вони силою затягли її в авто, а потім почали ґвалтувати й сильно бити. Тут з'явилася нова деталь - коли ґвалтівники спочатку поїхали, а потім повернулися, Ірина від них сховалася. Та сама працівниця млина, що й для «Подробиць», розповіла, як побачила неподалік голу скривавлену дівчину. Цього разу в сюжеті прозвучали імена підозрюваних - як затриманих Рябіненка та Поліщука, так і міліціонера, який начебто має алібі - Дрижака. Після цього в сюжеті подали два синхрони працівників правоохоронних органів - один із них, колега Дрижака, арешту якого, власне, й вимагають протестувальники другий день, показав журнал, де працівники розписуються за прибуття й відбуття, другий, прокурор, розповів, що відеореєстратор вилучено і його зараз перевіряють. Тим часом у сюжеті в «Событиях» подали синхрони трьох протестувальниць, які стверджували, що самі «менти» й учиняють злочини, й від них у селищі все зло, бо вони вічно як не п'яні, то обдовбані, й чинять, що хочуть.

 

Подали й синхрон Ірини Крашкової з лікарні, а також синхрони її колег-продавчинь. Останні твердять - Ірина не могла помилитися, бо всі троє часто заходили до крамниці, де вона працювала.

 

У ТСН на «1+1» о 19.30 кореспондент Ольга Параскун теж розповідала про інцидент зі зґвалтуванням з місця подій. «Після зґвалтування оголена та побита мешканка Врадіївки на Миколаївщині кількасот метрів ішла дорогою у пошуках допомоги, - розпочала свій сюжет кореспондент ТСН. - Першим на її шляху трапився млин, працівники якого й надали жінці першу допомогу. Світлана, яка першою побачила Ірину, жахнулася, адже 29-річну дівчину було не впізнати. "Стоїть гола жінка, прикривається лопухами, тримає босоніжки у руках, і гола. Була вся в крові, лице було опухле, під очима синьо. Губа розрубана, голова розрубана", - розповіла Світлана. На часі потерпіла знаходиться у відділенні нейрохірургії ЛШМД м. Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа у декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні удари і гематоми. Ірині вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий. Загалом, те, що Ірина вижила, сама доповзла до першої біля лісосмуги будівлі і розповіла про злочин - диво. Про прогнози на майбутнє медики воліють не говорити. "Ще дуже рано говорити про стан. Враховуючи те, що черепно-мозкова травма має певні періоди протікання. Потрібно ще за нею спостерігати. І може бути й погіршення, може бути і покращення", - зауважив завідувач нейрохірургічного відділення Ігор Скоропад. Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину Крашкову, вивезли її у лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били. Покалічена жінка повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист із прізвищем Рябіненко. Поліщук та Рябіненко затримані, що ж стосується Дрижака, то в нього виявилося алібі - він, нібито, на момент злочину чергував у райвідділі. Його рідні запевняють, що є свідки, які можуть це підтвердити, мовляв, принаймні шість осіб із оперативної групи. "Попередній перегляд записів говорить про те, що особа з райвідділу не відлучалася. Але для того, щоб сказати на 100%, повинні сказати експерти, що не було втручання тут, чи не було ніяких змін", - повідомив прокурор Врадіївського району Сергій Мочалко. Тим часом жителі Врадіївки вже третю добу протестують, вимагаючи зразкового покарання двох співробітників міліції, які підозрюються у зґвалтуванні».

 

Опісля змонтованого сюжету про події у Врадіївці ведуча Наталя Мосейчук вийшла на зв'язок із Ольгою Параскун у режимі телемосту. Кореспондент на тлі протестантів, які пообіцяли не розходитися, доки не буде взято під варту Євгена Дрижака, розповіла, як вони чекали рішення суду про запобіжний захід щодо підозрюваних і як реагували, коли дізналися, що міліціонера з алібі не затримували. Також журналістка поспілкувалася з колегами Ірини в магазині, котрі збирають гроші на її лікування.

 

Тим часом до кінця дня атмосфера в райцентрі загострилася. Про це дізналися глядачі 5-го каналу, де в програмі «Час. Підсумки дня» про події у Врадіївці говорили Володимир Поліщук, колишній начальник ЦГЗ МВСУ, народний депутат Геннадій Москаль та правозахисник Михайло Тарахкало. Суть трагедії та вимог мешканців до правоохоронців (ведучий Роман Чайка назвав їх кривоохоронцями) коротко виклала кореспондент 5-го. Геннадій Москаль, заявивши про те, що міністр внутрішніх справ має приїхати на місце й вибачитися перед людьми, як це не раз робив він сам (тобто наша міліція в плані правопорушень зберігає правонаступність ще від «орлів Кравченка»? - І. Д.), цілком слушно зауважив: якби люди не вийшли на акції протесту після зґвалтування Оксани Макар, її вбивці й досі не понесли б покарання. І це виявилося єдиним дієвим способом впливу на міліцію, яка зазвичай покриває своїх.

 

Володимир Поліщук бачить вихід у нових правилах добору до органів МВС - обов'язкову співбесіду з психологом, який може визначити, придатний претендент до служби в силовому відомстві чи ні.

 

Проте найінформативнішим моментом цієї частини «Часу. Підсумків...» виявився синхрон активіста з Врадіївки Анатолія Бурлака. Він розповів, чому люди вийшли на протести й коли розійдуться. Щодо першого пункту, то їм набридло свавілля міліціонерів, яких тут підозрюють у скоєнні вбивства 15-річної дівчини торік і через яке один із затриманих повісився, а ще 11 узяли вину на себе. А розійдуться, спрогнозував активіст, лише тоді, коли затримають третього учасника зґвалтування - того самого Євгена Дрижака, в якого буцімто алібі.

 

Вже пізно ввечері випуск ТСН о 23.35 показав - сподівання на те, що протест у Врадіївці якось розсмокчеться, не виправдалися. Юлія Бориско надала слово журналістці Оксані Параскун, яка чергувала разом із обуреними мешканцями селища біля відділку міліції. Сюжет так і назвали - «Нічна варта». Ось що повідомила Ольга Параскун: «Розгнівані зґвалтуванням у Врадіївці на Миколаївщині люди почали громити райвідділ міліції. У будівлі вибиті вікна, ворота у внутрішній двір розтрощені, системи спостереження зламані. Люди вирушили до міліції близько 9-ї вечора з питанням правоохоронцям, коли під варту візьмуть третього кривдника, на якого вказала потерпіла, - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. В його алібі, про яке розповідають у міліції, місцеві жителі не вірять. До розгніваного натовпу вийшов очільник місцевої міліції, але слухати пояснень люди не стали. Тож коли головний міліціонер Врадіївки пішов, райвідділ вирішили взяти штурмом. Озброєні міліціонери, що були у приміщенні, почали захищатись і застосували сльозогінний газ. Після газової атаки "швидка" забрала кількох людей. Саме після цього обурений натовп і розтрощив райвідділок».

 

Усе це супроводжувалося колоритними кадрами зі сльозогінним газом та швидкою допомогою. Але в сюжеті кореспондента ТСН чомусь не згадали про те, що люди почали трощити двері відділку, коли побачили на порозі Євгена Дрижака, який із них сміявся.

 

На ранок усі новини вийшли з сюжетами про штурм Врадіївського відділку міліції. «Новини» о 7-й ранку на «Інтері» розповіли про події так: «Врадіївку лихоманить. Мешканці вимагають покарати правоохоронців, які побили та зґвалтували їхню односельчанку. Вчора надвечір розлючений натовп намагався прорватися до райвідділу міліції. За даними ЗМІ, люди пішли на штурм, коли побачили у вікні третього підозрюваного у зґвалтуванні, який досі на волі. Проте силовикам вдалося відбити атаку. Вони буквально поливали людей сльозогінним газом.

 

Також очевидці розповідають, - чули постріли. За неофіційними даними, кілька мітингувальників після цієї сутички потрапили до лікарні, хоча в міліції це заперечують. Здаватися протестувальники не збиралися. Ближче до ночі у вікна міліції полетіли пляшки з запалювальною сумішшю.

 

Нагадаю, мешканка Врадіївки Ірина Крашкова розповіла, що її кинули в таксі, а потім побили та зґвалтували троє чоловіків. Двоє з них - правоохоронці. Одного з міліціонерів разом із таксистом затримали. У іншого, начебто, є алібі. Історія набула розголосу і призвела до бунту у Врадіївці. Люди вимагають відправити за ґрати і другого міліціонера. Тим часом у Миколаївській області вже полетіли голови міліцейських чинів».

 

«События» («Україна») о 7-й ранку почали сюжет про Врадіївку з такої підводки ведучої Марини Кухар: «Яким може бути народний гнів, тепер знає міліція на Миколаївщині. Напередодні в селищі Врадіївка розгорівся справжній бій - із підпалами, стріляниною і сльозогінним газом. Обурений натовп вимагав покарати правоохоронців, які причетні до побиття і зґвалтування місцевої жительки. До цього часу пристрасті вщухли, штурм завершився». Опісля редактори подали відеоряд зі штурмом райвідділу, що почався після того, як перед мітингарями виступив начальник міліції. Анжела Слободян, яка чергувала на місці події, повідомила, що наразі бунт стих, але селяни не розходяться.

 

ТСН («1+1») цю тему відстежувала буквально цілодобово. Адже вже о 4-й ранку на сайті програми з'явилося повідомлення такого змісту: «Правоохоронці кажуть, що райвідділ у смт Врадіївка на Миколаївщині розгромили нетверезі особи. Така інформація із посиланням на засоби масової інформації з'явилася на офіційному сайті УМВС України у Миколаївській області. Проте у повідомленні СЗГ УМВС України в Миколаївській області не йдеться, яке саме видання оприлюднило інформацію про п'яних штурмовиків.

 

За свідченнями працівників центральних засобів масової інформації, які також знаходились на мітингу, один з організаторів несанкціонованої акції закликав присутніх людей, а їх було близько 500 та переважна кількість з них знаходилась, також із слів представників ЗМІ, в стані алкогольного сп'яніння, йти штурмом на райвідділ міліції, після чого натовп, використовуючи каміння та шматки арматури, повністю пошкодили фасадну частину та ворота адміністративної будівлі. "Зброю" і невстановлені вибухові пристрої учасники мітингу принесли із собою", - йдеться у новині на сайті УМВС. Нагадаємо, що під час "війни" із міліцією на Миколаївщині райвідділ закидали каменюками та підпалили. Додамо, що приводом до активних дій послужило зґвалтування міліціонерами 29-річної жінки. Люди вимагали взяти під варту третього кривдника Ірини Крашкової - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. В його алібі, про яке розповідають у міліції, місцеві жителі не вірять».

 

Проте в телевізійні версії наступних випусків ТСН це повідомлення не ввійшло. Зате в новини о 7-й потрапила така інформація: «Наказом міністра внутрішніх справ від своїх посад відсторонені начальник МВС в Миколаївській області Валентин Парсенюк і керівник Врадіївського райвідділу міліції. Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що інформація про напад на місцеву жительку співробітниками міліції була надана керівництву МВС не в повному обсязі, що не дозволило швидко розібратися в ситуації і призвело до заворушень. Розпочато службове розслідування. У Врадіївці працюють фахівці основних підрозділів апарату МВС. На місце події виїхала комісія на чолі з начальником Головного штабу. За фактом нападу на Врадіївський райвідділ міліції розпочато кримінальне провадження за 4-ю частиною статті 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) і за 1-ю частиною статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України». Ольга Параскун насамкінець телефоном зауважила - раніше міліція повідомляла, що селяни, які напали на відділок, були сильно п'яні.

 

До вечора події навколо бунту у Врадіївці набули яскраво вираженого національного лиха - щогодинні випуски новин на 5-му каналі повідомляли про десант високопосадовців на чолі з самим міністром внутрішніх справ до Миколаєва. Уже о 15-й тут показали фрагмент виступу міністра на засіданні Верховної Ради. Віталій Захарченко акцентував на тому, що такі ганебні вчинки правоохоронців перекреслюють усі досягнення його відомства, й він, аби очистити лави міліції від таких покидьків, видав розпорядження про позачергову переатестацію місцевих міліціонерів. Проте, як наголосив ведучий Артем Овдієнко, на опозицію звіт Захарченка враження не справив, і Арсеній Яценюк зажадав, щоб силовик подав у відставку.

 

О 17-й сюжет про Врадіївку показали в «Событиях». Анжела Слободян розповіла, що вночі протестувальники розтрощили відділок міліції, після чого на вулиці селища випустили патрулювати «Беркут». Показавши кадри, де селян намагався заспокоїти начальник міліції Віталій Синицький, повідомили, що по обіді його вже звільнили з посади. Подали й синхрони голови комісії МВС із розслідування інциденту Володимира Березана, а також Андрія Курися, нещодавно призначеного обласним прокурором Миколаївщини. Кореспондент записала синхрони людей, які свого часу теж постраждали від місцевих міліціонерів. Один із синхронів - жінки, яка стояла з портретом хлопця, й кричала: «Убили сина! Вбили неповнолітніх!» - промовляв сам за себе. На тлі цих розпачливих криків слухати синхрон міністра внутрішніх справ у ВР про те, що в цих подіях винуваті місцеві органи влади, було трохи моторошно.

 

Стислий сюжет про розвиток подій у Врадіївці показали в новинах о 18-й на «Інтері». Сюди увійшли кадри погрому міліцейського відділку із застосуванням міліціонерами сльозогінного газу та короткий синхрон Віталія Захарченка з його звіту у ВР. Насамкінець ведуча повідомила, що Євгена Дрижака, арешту якого вимагали протестувальники, таки взяли під варту.

 

«Факти» ICTV о 18.45 почали висвітлення врадіївської революції з кадрів нічного штурму. Автори підкреслили: люди почали трощити двері відділку після того, як побачили в них постать третього ґвалтівника, що відверто з них глузував. Тут нарешті озвучили думку, що місцева міліція не знайшла вбивць двох дівчат, скоєних кілька років тому, тільки через те, що сама була до них причетна. Після переповідання вже відомої фабули злочину щодо Ірини Крашкової повідомили - третього зловмисника затримано.

 

Другий сюжет на цю тему у «Фактах» зробив Володимр Горковенко з Верховної Ради. Акцент у синхроні міністра поставили на кадрових перестановках, які зроблено після трагедії на місцях, а також на словах міністра, мовляв, подібні форми протесту неприпустимі, адже відділ міліції - це режимний об'єкт, де зберігається зброя й утримуються заарештовані. Оригінальності у висвітленні події додала пропозиція народного депутата від ПР Джиги створити муніципальну міліцію, щоб розвантажити центральну владу, та реакція на неї Геннадія Москаля. Останній страшенно обурився цій пропозиції, поставивши журналістам риторичні запитання, мовляв, кому віддавати міліцію - хабарникам? «Вы что, рехнулись?» - обурився депутат.

 

До цього сюжету додали кадри зі спонтанного протесту проти міліцейського свавілля у Львові, а також пряме включення зі Врадіївки, сказавши, що третього зловмисника таки затримали, але люди не розходяться, чекаючи підтвердження цього факту.

 

Випуск ТСН о 19.30 події у Врадіївці подав досить розлогим блоком, який зайняв половину програми. Тут були два репортажі з місця події. Перший із них розповідав головні перипетії протесту з синхронами місцевих мешканців, другий - про самопочуття Ірини Крашкової. У третьому репортажі - з ВР - ішлося про вже розтиражований виступ Віталія Захарченка у Верховній Раді, де він пообіцяв позачергову переатестацію працівників районної міліції й повідомив про кадрові зміщення в апараті районних та обласних органів внутрішніх справ. Подали також синхрони Арсенія Яценюка та Віталія Кличка: обидва вимагали в міністра подати у відставку. Але на цьому висвітлення врадіївського бунту не скінчилося. За кілька хвилин, після чергового сюжету, Наталя Мосейчук оголосила пряме включення з бунтівного райцентру. Цього разу Оксана Параскун розповіла, що протистояння триває, адже тепер мешканці Врадіївки вимагають показати їм Євгена Дрижака в кайданках, бо інакше вони не розійдуться. До всього, додала кореспондент, учасники акції побоюються, що проти особливо активних учасників нічного штурму порушать кримінальні справи. Адже кримінальне провадження щодо пошкодження державного майна відкрито.

 

Далі тут запропонували глядачеві таке собі соціологічно-психологічне дослідження на тему «Чому українці перетворюються на агресорів». До справи залучили психологів, соціологів і криміналістів. Результат невтішний - якщо людей і далі тримати за худобу, в них залишається єдиний вихід: відповідати на агресію агресією.

 

«Подробиці» теж приділили немало часу темі врадіївських подій, зробивши акцент на головній причині безпрецедентного для маленького райцентру виступу проти міліції. А саме, як підкреслив автор сюжету Дмитро Євчин, - зґвалтування Ірини Крашкової стало останньою краплею для її односельців. Кореспондент поспілкувався з чоловіком, дочку якого знайшли мертвою 2,5 роки тому, але вбивць не знайшли. Таку саму страхітливу історію розповіла й жінка, котра впевнена: її дитину зґвалтували, а потім і вбили ті самі міліціонери, що глумилися з Ірини. Адже, за словами жінки, ту дівчинку знайшли з такими самим ранами, як і в нинішньої жертви міліцейського свавілля. А ще - мертву дочку Людмили Яковецької міліціонери, мовляв, знайшли тільки тому, що знали, де шукати, бо самі сховали тіло...

 

Насамкінець блоку про Врадіївку «Подробиці» подали добірку звірств міліціонерів, що прогриміли всією Україною за кілька останніх років. Географія цих звірств - від Києва до Миколаєва - вражає й дозволяє говорити про системні порушення закону тими, хто нібито має його захищати. Про це вже давно здогадалися всі українці, котрі, як випливає з наведеного соцопитування в сюжеті «Подробиць», не довіряють міліції на 99%.

 

У програмі «Час тайм» від «Голосу Америки» на 5-му каналі ведуча Мирослава Гонгадзе сказала, що події у Врадіївці сколихнули не лише Україну, але й світ. Багато газет у США вийшли з матеріалами про вибух народного гніву на Миколаївщині. Тут дали синхрон редактора місцевої газети «Новини N», яка, за словами Мирослави, першою повідомила про зґвалтування у Врадіївці, Анатолія Онофрійчука. Він узагальнив події у Врадіївці на всю Україну.

 

Одне слово, під кінець інформаційного дня 2 липня склалося враження, що Врадіївка - це українська Кущовка, станиця в Краснодарському краї РФ, де ще кілька років тому заправляла банда Цапків. Вони теж грабували селян і ґвалтували жінок, закопуючи їхні трупи в лісосмугах. Викрили цю банду лише після гучного розстрілу кількох людей... Чомусь мені здається, що цією аналогією скористається Євгеній Кисельов у своїх чергових «Подробностях недели».

 

Коротке резюме. Найбільш сміливо проводив аналогії подій у Врадіївці з ситуацію в усій країні 5 канал, який узагалі був на висоті. «Інтер» ретельно подавав тему, акцентуючи перш за все на свавіллі міліції. «1+1», навпроти, не педалював теми злочинної міліції, більше того, в новинах каналу з посиланням на міліцію пройшла інформація про те, начебто активісти погрому відділку були сильно п'яні. При цьому, на відміну від сайту ТСН, в ефірі програми не було зазначено, що обґрунтованість такого звинувачення шкутильгає. Найбільш відверті кадри з потерпілою, крупним планом, дав, за спостереженням вашого автора, СТБ.

 

Фото - tsn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду