Адвокати Сніцарчук і Соделя подали заяву про злочин за завідомо неправдиві показання міліціонера

22 Червня 2013
23025
22 Червня 2013
15:49

Адвокати Сніцарчук і Соделя подали заяву про злочин за завідомо неправдиві показання міліціонера

23025
Який в протоколі допиту свідка зазначив, що Ольга Сніцарчук розхитувала БРДМ і просила її побити
Адвокати Сніцарчук і Соделя подали заяву про злочин за завідомо неправдиві показання міліціонера

Адвокати журналіста 5 каналу Ольги Сніцарчук і фотокореспондента газети «Коммерсант Украина» Владислава  Соделя 21 червня подали до Шевченківського районного управління ГУ МВС у місті Києві заяву про вчинення одним зі свідків, а саме міліціонером, злочину у формі надання завідомо неправдивих показань. Про це зазначила адвокат Вікторія Кіріна під час ефіру програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі 21 червня.

 

Під час програми стало відомо, що один з міліціонерів в якості свідка дав свідчення в рамках кримінального провадження про побиття Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя. Він  зокрема повідомив, що Ольга розхитувала БРДМ і просила присутніх на мітингу її побити.

 

Адвокат зазначила, що на момент, коли зафіксовано розхитування БРДМу Ольга і Влад не перебували біля БРДМ.

 

«Стосовно заяв, які були висловлені в протоколі допиту, прошу звернути увагу - це не виступ на телебаченні, це протокол допиту свідку, який був долучений до кримінального провадження. Такі випадки не можуть залишатися без уваги. Сьогодні нами до Шевченківського районного управління ГУ МВС у місті Києві була подана заява про вчинення даною особою злочину у формі надання завідомо неправдивих показань. В даному випадку не йде мова про пересічного громадянина, який не знає різниці між свідченнями, які надаються під попередження, що за відповідальність за надання завідомо неправдивих свідчень і просто висловлення своєї думки, що начебто він побачив дівчину, яка начебто схожа на Ольгу Сніцарчук, яка просила її побити. Ще прошу звернути увагу, по цьому кримінальному провадженню була допитана велика кількість працівників правоохоронних органів, які в тому числі були поруч з БРДМ під час обставин розхитування. В свідченнях жодного з них, крім вказаного інспектора, не фігурує будь-яка жінка, тим більше Ольга Сніцарчук, яка б до когось підбігала і кричала. Якби дійсно якась особа підбігала і кричала, думаю, що це б значилось не одного інспектора»., - сказала вона.

 

Відповідаючи на закиди учасника програми народного депутата, члена фракції партії регіонів, заступника голови парламентської ТСК з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15 та розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Андрія Пінчука щодо матеріальних доказів побиття журналістів, Вікторія Кіріна зауважила, що в матеріалах справи є достатньо доказів побиття Ольги і Влада.

 

Як писала «Детектор медіа», розгляд справи за обвинуваченням 20-літнього мешканця Білої Церкви Вадима Титушка у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя на мітингу 18 травня розпочнеться 1 липня.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Зокрема, в Ольги Сніцарчук були розсічена губа та побиті руки. Також нападники розбили її телефон. Владислав Содель, який намагався її захистити, також отримав ушкодження. Днями заступник генерального прокурора Анатолій Пришко повідомив, що у справі нападу на журналістів 18 травня судитимуть чотирьох осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду