НРКУ ініціює роботу над циклом телефільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка

7 Червня 2013
20940
7 Червня 2013
17:54

НРКУ ініціює роботу над циклом телефільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка

20940
НРКУ ініціює роботу над циклом телефільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка

Національна радіокомпанія України ініціює роботу над циклом телевізійних фільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка під назвою «І я так жив», який має вийти до 200-річчя поета. Про це «Детектор медіа» повідомили в НРКУ.

 

Планується, що цикл складатиметься із семи фільмів-нарисів тривалістю по 26 хвилин. Жанр циклу: біографічно-публіцистичний з елементами художньої реконструкції. Над сценарієм працює режисер, драматург, актор, автор теле- і радіопрограм Олександр Денисенко.

 

«Назва циклу "І я таки жив" говорить сама за себе. Адже мета проекту згадати живого Шевченка, відтворити його постать в обрамленні життєвих обставин та характерів, спробувати осмислити як народжуються генії і чому їх намагаються убити за життя і після смерті. Мова не про пам'ятник до 200-річчя Шевченка. На відміну від створеного роками канонічного стереотипу - цикл нарисів - це спроба побачити справжнього Шевченка, що "колись таки жив!", як він сам казав у своєму вірші», - йдеться в повідомленні НРКУ.

 

Планується, що в серіалі візьмуть участь представники академічної науки, відомі культурні та громадські діячі в Україні та за її межами, які розкажуть, чи був Тарас Шевченко звичайним богомазом чи художником-академіком, поетом-бунтарем чи філософом свободи.

 

В НРКУ уточнили, що проект вироблятиметься у співпраці з телевізійним мовником, оскільки за статутом НРКУ не може виготовляти телеконтент - лише сприяти у його виробництві. Уже розроблено синопсис і сценарій першого фільму.

 

«Ми зараз на початку шляху формування смислів і написання сценаріїв. Ведемо переговори з телекомпаніями», - повідомив «Телекритиці» генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду