На ZIK стартує «Народний контроль» від авторів «Хто тут живе?»

На ZIK стартує «Народний контроль» від авторів «Хто тут живе?»

20 Березня 2013
21501
20 Березня 2013
09:52

На ZIK стартує «Народний контроль» від авторів «Хто тут живе?»

21501
На телеканалі ZIK – новий проект від творців програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?»
На ZIK стартує «Народний контроль» від авторів «Хто тут живе?»
На ZIK стартує «Народний контроль» від авторів «Хто тут живе?»

У середу, 20 березня, у прямому ефірі телеканалу ZIK глядачі побачать нову програму журналістських розслідувань «Народний контроль», повідомляє прес-служба каналу.

 

Гасло проекту: «Змусимо їх працювати чесно!». Разом із громадськими активістами журналісти будуть досліджувати використання бюджетних коштів, проведення тендерів, розподіл майна та оцінюватимуть ефективність роботи чиновників, депутатів і правоохоронців.

 

Ведучим «Народного контролю» буде гендиректор каналу ZIK, тележурналіст Дмитро Добродомов, який кілька років працював з командою проекту журналістських розслідувань «Хто тут живе?».

 

«Першочергове завдання для журналістів-розслідувачів проекту "Народний контроль" - всебічно дослідити рішення, тендери та нововведення і показати, хто ж насправді отримає від цього користь: громадяни чи окремі чиновники та депутати? Відтак змусити ініціаторів зважати на рішення простих людей, а при доведених фактах зловживань відмінити невигідні суспільству рішення або внести корективи, врахувавши думку громади», - повідомляє прес-служба.

 

Програма виходитиме у прямому ефірі одразу з двох нових студій. В одній із них ведучий Дмитро Добродомов спілкуватиметься з двома людьми, які виступають ініціаторами нововведення (депутати, чиновники, керівники підприємств), та двома противниками цієї новації (громадські діячі, представники громади, депутати).

 

У другу студію буде запрошено народних контролерів - представників громади, людей різного віку, які безпосередньо причетні до теми програми. В обговоренні участь братимуть і самі глядачі. Під час прямого ефіру кожен зможе підтримати або відхилити порушене питання, надіславши смс-повідомлення. «Якщо влада не почує думки людей, журналісти разом із юристами відстоюватимуть вибір громади навіть у судах», - обіцяють на каналі.

 

 

 

«Ми, на відміну від можновладців, керуємося Законом України. Адже у статті 5 Конституції проголошено, що єдиним джерелом влади в Україні є народ, - каже Дмитро Добродомов. - У прямому ефірі ми збиратимемо всіх учасників процесу - і тих, хто програв від певного рішення, і тих, хто виграв, хто голосували "за", і хто "проти". Більш конкретно щодо тієї чи іншої теми висловлюватимуться компетентні експерти і, звісно, народні контролери, які представлятимуть громаду. А вже глядачі вирішуватимуть, бути чи не бути таким діям влади. І ми змусимо їх прислухатися до рішення людей. Змусимо їх працювати чесно! І робитимемо це максимально прозоро та об'єктивно».

 

Прем'єрний випуск «Народного контролю» порушить наболіле для львів'ян питання - підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. «Народний контроль» обіцяє показати, якою має бути економічно обґрунтована вартість проїзду і в чию кишеню піде переплачена за проїзд гривня.

 

«Народний контроль» виходитиме щосереди о 22:00 на телеканалі ZIK.

 

До журналістів програми «Народний контроль» можна звернутись:

- на сайті zik.ua через банер проекту;

- на сайті «Народного контролю»;

- на сторінці у  Facebook.

 

Під час прямого ефіру програми «Народний контроль» висловити свою думку можна буде  шляхом SMS -голосування.

 

Нагадаємо, проект «Хто тут живе?» перестав виходити наприкінці минулого року після двох з половиною років роботи. Автори програми заявили про її переформатування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду