«Телетріумф-2013»: у мене є мрія

6 Грудня 2012
10194
6 Грудня 2012
14:04

«Телетріумф-2013»: у мене є мрія

10194
Пропозиції щодо радикального спрощення організації національної телепремії + список лауреатів премії наступного року
«Телетріумф-2013»: у мене є мрія

Першим порухом у відповідь на люб'язне запрошення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення долучатися до обговорення долі національної галузевої премії «Телетріумф» було скласти вельмишановному наглядовому органові цілком серйозну пропозицію. Мовляв, повертайся-но, Радо національна, до кришталевих джерел своєї регуляторної діяльності, дбай про ліцензії, частоти й дотримання законодавства у телерадіопросторі, а галузеву премію залиш галузі. «Інтер» і сам собі нагороди вручить, без твого посередництва.

 

Відкинув цю думку з прагматичних міркувань: «Телетріумф» - тема вдячна, регулярна і хлібна. Борис Бахтєєв пише про всілякі євробачення, Сергій Грабовський не пропускає жодної історичної документалки, а я що ж? Щороку за будь-якої погоди, влади й ситуації в телерадіопросторі постає питання критичної оцінки «Телетріумфу» і як його реорганізувати. Добрі традиції слід берегти.

 

Тому, замість применшувати державницьку роль державного регулятора телерадіопростору в процесі державотворення, хотілося б допомогти йому порадою щодо того, як радикально скоротити витрати часу, грошей і нервів на проведення цієї громіздкої й невдячної премії, до і після якої організаторам ще й доводиться витримувати шквал критиканських пасквілів. Написаних людьми, які в житті жодної премії не провели.

 

Пункт перший: скоротіть кількість номінацій і збільшіть розмір статуеток. Отримати одну велику приємніше, ніж багато маленьких. Добираючи нові габарити статуетки, можна орієнтуватися на Володимира Зеленського в натуральну величину.

 

Пункт другий: приберіть експертів. Їх дуже багато, майже всі вони викликають підозри та звинувачення в небезсторонності, кожен із них бодай у чомусь некомпетентний, а переглянути всі номіновані програми все одно нереально.

 

Пункт третій: приберіть номінування, лонґ- і шорт-листи. Всевидюще око регулятора телерадіопростору може саме дібрати з-поміж усього багатоманіття програм і персоналій тих, хто найбільше заслуговує на нагороду, й назвати їхні імена.

 

А щоб іще дужче спростити завдання для переобтяженої державницькими турботами Національної ради, пропоную готовий список лауреатів «Телетріумфу-2013», складений на підставі багаторічного аналізу логіки присудження цієї премії та ситуації в телерадіопросторі 2012-го.

 

Найкраща інформаційна програма

Переможець: «События», телеканал «Україна»

Вручає Наталія Королевська

 

Найкраща інформаційно-аналітична програма

Переможець: «Факти тижня з Оксаною Соколовою», ICTV

Вручає Яків Безбах

 

Найкраще політичне ток-шоу

Переможець: «Шустер live», Перший національний

Забирає на переплавку Павло Єлізаров

 

Найкращий репортер

Переможець: Дарка Оліфер

Вручає Дарка Чепак

 

Найкращий «Квартал 95»

Переможець: Студія «Квартал 95»

Самі заберуть.

 

Найкращий «Інтер» року

Переможець: телеканал «Інтер»

Вручає Оксана Головатенко

 

Найкращий інтерв'юер

Переможець Савік Шустер

Вручає Олександр Третьяков

 

Найкраща спортивна програма

Переможець: «Велика політика з Євгенієм Кисельовим», «Інтер»

Вручає Віталій Кличко

 

Найкращий телевізійний документальний фільм/цикл

Переможець «Останнє попередження», студія VTV

Вручає Ганна Герман

 

Найкращий анімаційний фільм/серіал

Переможець «Сказочная Русь», «Квартал 95»

Вручає Мустафа Найєм

 

Найкращий сценарист (сценарна група) телевізійної програми

Переможець Ігор Шувалов

Вручає Сергій Льовочкін

 

Найкраще обійшлися без українського дубляжу

Переможець Олексій Суханов, «Україна»

Вручає Андрій Пальчевський.

 

Наступні «Свати» року

Переможець «Свати-7», Студія «Квартал 95»

Вручає Ярослав Порохняк

 

Найкращий [CENSORED] року

Переможець Андрій Куликов

Вручати не будемо, все одно виріжуть

 

Найкращий провайдер цифрового телебачення

Переможець: «Зеонбуд»

Вручає Надзвичайний і повноважний посол республіки Кіпр в Україні

 

«За особливий внесок у розвиток українського телебачення»

Переможець Національна рада з питань телебачення і радіомовлення

Вручає Микола Княжицький

 

«Відкриття року»

Переможець телеканал БТБ

Вручає Сергій Арбузов

 

«Закриття року»

Переможець телеканал ТВі

Вручає Валерій Хорошковський

 

«Прозріння року»

Переможець Рудольф Кірнос

Вручає Ольга Росманова, «GfK-Україна»

 

Найкращий виконавець чоловічої ролі

Переможець Остап Ступка

Вручає Андрій Шевченко

 

Найкраща культурно-освітня програма

Переможець «Дурнєв +1», ТЕТ

Вручає Володимир Петров

 

«За особливий внесок у розвиток культури мовлення»

Переможець «МастерШеф», СТБ

Вручає Лесь Подерв'янський

 

«За особливий внесок у розвиток моральних цінностей»

Переможець «Братани-3», ICTV

Вручає Юрій Іванющенко

 

Найкраща дитяча програма

Переможець «Вагітна у 16», СТБ

Вручає Василь Костицький

 

Найкращий телевізійний дизайн (ID) каналу

Переможець телеканал «Плюсплюс»

Вручає Головний лікар Київської обласної психіатричної лікарні

 

Найкраща гумористична програма

Переможець телеверсія урочистої церемонії премії «Телетріумф». Бо з кожним роком стає дедалі смішніше.

 

І доручіть трансляцію телеверсії каналу «Інтер». Іще одна статуетка йому не завадить.

 

 

P.S. від «Детектор медіа». Фейлетоном нашого постійного автора Отара Довженка «Детектор медіа» продовжує дискусію щодо майбутнього національної телевізійної премії «Телетріумф». Редакція готова надати можливість висловитися як у сатиричному, так і серйозному ключі всім зацікавленим сторонам.

 

Фото - vip.tyzhden.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10194
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
cox
4157 дн. тому
Вы как дети - спрятались за сараями и мажетесь говном. Когда уже повзрослеете?
Meesha
4158 дн. тому
Кадется текст пользователя "Отаре, оце твоя мрія?" достоин отдкльной статьи "в рамках дисууссии". Да, Отар?
Otar Dovzhenko
4158 дн. тому
Угу. Саме тому, хоч як би мені хотілося потішитись за милих моєму серцю і справді професійних людей, я говорю неприємні речі про цілу ту премію загалом.
дякую, Отаре!
4158 дн. тому
Хоча можна згадати Вашу ж цитату - "Бути серед лайна і не змішуватись із ним – якість корисна, але в більшості випадків ілюзорна." Але щодо Кашпор і Мазур - я Вам вірю :)
Otar Dovzhenko
4158 дн. тому
Напевно, тому, що Кашпор і Мазур не займались джинсою і вилизуванням. Кашпор - ніколи, Мазур - принаймні, під час останньої кампанії точно.
Високодостойному пану Ахметову
4158 дн. тому
Ринате Леонідовичу, ради Аллаха, пробачте, забув про вашу "Україну". До трьох колон молодозасранців слід приєднати четверту колону, з ваших "українців". З шанобливим укліном, Г.Б.
Отаре, а ще питання, будь ласка!
4158 дн. тому
Чому Кашпор і Мазур з Плюсів у Вас не викликають нарікань, а Фроляк і Інтер - погані-погані? Особливо з огляду на останню статтю Найєма (http://www.pravda.com.ua/articles/2012/12/4/6978714/), де 1+1 б'є всі можливі антирекорди, а Інтер всього на сходинку вище ТВі? Дякую.
Г.Б. для "небайдужої"
4158 дн. тому
Хто вам сказав, що українська журналістика і інтелігенція НЕ ГИДКА? Може, ви зачаровані власним дзеркальним зображенням? Щодо вашого зауваження про "обсирання" Отаром, певно, мали на увазі своїх "не гидких" колег. Отут ви праві! Отару не слід "обсирати". Дрібненько виглядає. На всю компашку не вистачить духмяних шлаків від скромного шлунковими потребами Отара Довженка. Телекомпашку треба розбити на 3 колони. 1-а колона від Фірташа-Хорошковського, 2-га - від Коломойського-Рабіновича, 3-я - від папєле монсеньйора Княжицького. Національних підарасів Бенкендорфа можна приєднати до котроїсь з колон. По черзі, по 13 осіб (казан на більше не розрахований) пропускати "журналістів" і "інтелігентів" до чортів у пекло. Кіп"ятити щасливчиків у казанах з екскрементами від унітазів адміністрації президента, до стану глибокого розкаяння, і молінь відпустити назад до мамки у село, саджати буряки, полоти грядки, а в неділю ходити до клюба на дискотеку. ОТАРЕ, прийми до уваги, "обсирати" телевізійників час давно минув ("Тєлєптічку" пам"ятаєш?). На калаш і два магазина до нього попроси у Н.Л. Вона тьотка нормальна, дасть не роздумуючи.
Otar Dovzhenko
4158 дн. тому
Ну, непогано, подекуди дотепно :)
Отаре, оце твоя мрія?
4158 дн. тому
Найкраща інформаційна програма Переможець: «Сьогодні», TBi Вручає Арсеній Яценюк (в футболці Free Yulia) Найкраща інформаційно-аналітична програма Переможець: «Сьогодні про головне», TBi Вручає Роман Забзалюк (в футболці Free Yulia) Найкраще політичне ток-шоу Переможець: «Політклуб Віталія Портникова», TBi Вручає Сергій Власенко (в футболці Free Yulia) Найкращий репортер-аналітик-ведучий-мотоцикліст-правдоборець Переможець: Мустафа Найєм, ТВі Вручає Володимир Зеленський (повзе на колінах в футболці «Муся – прості!») Найкращий маніпулятор року Переможець: Микола Княжицький, ТВі Вручає Державна податкова служба України (футболки Free Yulia видасть сам Княжицький в зарахування боргу) Найкращий «ТВі» року Переможець: телеканал «ТВі» Самі заберуть, бо «єдиний незалежний і неупереджений» Найкращий президент телеканалу Переможець Віталій Портніков, ТВі Вручає Микола Княжицький (в футболці «Дякую тобі, Віталька, що я депутат») Найкраща провокативна програма Переможець: «Знак оклику», ТВі Вручає Владислав Левенець Найкращий сценарист (сценарна група) програми щодо дискредитації власної держави Переможці: Олена Притула, Вікторія Сюмар, Наталя Лігачова, Оксана Романюк та ін. Вручає Олег Рибачук (футболки Stop censorship або Чесно на вибір) Найкраще обійшлися без дотримання стандартів Переможець: ТВі Вручають Вікторія Сюмар та Отар Довженко Наступні «побиті» року Переможці: «Мустафа-2», «Притула-3», «Горчинська-4» та «Андрушко-7», рух «Стоп цензурі» Вручають УДО та МВС Найкраще оболванювання року Переможець: Наталка Соколенко, рух «Стоп цензурі» Вручають СТБ, Фонд «Відродження», АСПЕН-Україна та студенти факультетів журналістики «За особливий внесок у поливання брудом українського телебачення з огляду на власні політичні уподобання» Переможець: Отар Довженко, ТК Вручають Інтер, ICTV та Володимир Зеленський «За особливий внесок у відсутність культури мовлення та розвиток суржику» Переможець: Віктор Кабак, СТБ Вручають «Вдячні» батьки школярів, змушених пояснювати дітям походження довбокригів, авт, кінА та спортОВОК з хворої уяви літредактора, що застряг у 20-х роках минулого сторіччя (або отримав в дитинстві опукою по голові) «За особливий внесок у розвиток моральних цінностей та пропагування інтелектуальних розваг» Переможець: Юрій Вінничук за «Г***ну баладу» та «Убий п**са» Вручає рух «Стоп цензурі» «За найкращє освоєння 800 тис. доларів на мильну бульбашку і бла-бла-бла» Переможці: Олег Рибачук, Світлана Заліщук, Вікторія Сюмар, Микола Княжицький та ін. Вручають Мустафа Найєм та Сергій Лещенко, рух «Стоп цензурі» Найкраща гумористична програма Переможець Телеверсія нескінченного скиглення «Телекритики» щодо премії «Телетріумф». Бо з кожним роком стає дедалі смішніше.
Кое-кто
4158 дн. тому
Браво , Отар ! Жги дальше !
не байдужа
4158 дн. тому
Скажу чесно, не смішно, дуже неприємно, що українська журналістика і інтелігенція стала такою гидкою. Багато бридкого контенту, але не менш бридкі критикани. Розчарована у Отарі. Уся його творча енергія останнім часом направлена на "обсирання". Робіть щось, придумуйте концепції хороших телепроектів, доведіть, що Ви маєте право на критику!
Щиро
4158 дн. тому
Отаре, дякую за чесний та як завжди дуже дотепний матерiал.
Кулико
4158 дн. тому
БРАВО))) +100 АВТОРУOTАРУ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду