Битва з «іновірцями» на державному телебаченні

10 Липня 2011
30786
10 Липня 2011
18:35

Битва з «іновірцями» на державному телебаченні

30786
Можна тільки поаплодувати Арсенію Яценюку, Миколі Катеринчуку і В’ячеславу Кириленку, які солідаризувалися з Турчиновим та разом із ним залишили студію прямого ефіру «Шустер live»
Битва з «іновірцями» на державному телебаченні

Цікава картинка вимальовується на нашому телебаченні. З одного боку, чимале число опозиційних політиків просто-таки рветься на прямі ефіри, щоб за їхньою допомогою здобути чи підвищити популярність (власну чи своєї партії), - і це цілком зрозуміло та логічно. З другого боку, перелітна зграйка провладних депутатів, яка перманентно перекочовує з одного телеканалу на інший, схоже, вже не має, чого втрачати, тому не зважає на жодні норми цивілізованих дискусій, знижуючи тим рейтинг своїх політичних сил до рівня власного, тобто до рівня плінтусу (що зайвий раз засвідчило щойно проведене Київським міжнародним інститутом соціології опитування, за яким виборчі рейтинги Партії регіонів та «Сильної України» за рік упали аж удвічі). Парадокс? Так, якщо дивитися на це під оглядом євроатлантичних політичних правил гри. Ні, якщо брати до уваги євразійські традиції.

 

Не забуваймо, що на перших же відносно вільних виборах до Державної Думи Російської імперії у 1906 році прибічники самодержавства зазнали нищівної поразки. І що ж? Імператор просто розігнав цю Думу. Так само, як і наступну, що виявилася ще більше налаштованою на поступ демократії (страшно сказати, тоді було підготовлено навіть законопроект про надання Україні автономії...). А після цього розгону самодержець разом із прем\'єром-«реформатором» Петром Столипіним запровадив новий виборчий закон, за яким більшість депутатських місць у новій Думі автоматично одержували представники 1/10 частини населення імперії (у соціально-економічному плані - далеко не завжди найактивнішої і найпрогресивнішої). Чим не взірець для наступних поколінь євразійських політиків? У цьому сенсі більшовикам було що наслідувати - не випадково ж Максиміліан Волошин напише вслід подіям: «В комиссарах - дурь самодержавья»...

 

На що ж спиралося самодержавство, котре зухвало ігнорувало народний вибір, крім як на військово-поліцейську та чиновно-бюрократичну машини? Передусім - на ту аморфну, але потужну силу, яка звалася чорносотенством. Ідеться не так про певні організації на кшталт «Союзу Михаїла Архангела», як про догматично зашорену людську масу, завжди готову підтримати владу в її боротьбі проти «надто розумних», проти різного роду «інородців», проти «сектантів» та «іноземних упливів». Парадоксальним чином саме цю масу, тільки оплавлену в горнилі світової війни, використали більшовики, вони ж «большаки» (у російській традиції большак - це старший син, який за відсутності господаря великої патріархальної сім\'ї виконує його обов\'язки; господар - себто самодержець Микола ІІ - зрікся престолу, тож його місце цілком логічно посів головний «большак» Ленін). Ну, а далі ланцюжок пішов аж до Путіна, котрий посів престол завдяки спровокованій Луб\'янкою новій кавказькій війні та гаслу: «Мочити в сортирі!»

 

Можуть запитати - а при чому тут Україна та її телебачення? А при тому, що в Україні вже вдруге (першим був Кучма в 1999 році) главою держави обирають діяча, який демонстративно відмовляється від теледебатів зі своїми опонентами. Стилістика Миколи ІІ, тільки в модернізованому (а заодно й примітивізованому) вигляді - про що можна дискутувати з «якимись там» - коли Я, і тільки Я володію абсолютною істиною. І, ясна річ, апеляція до найбільш примітивних соціальних інстинктів та світоглядних догм, серед яких далеко не останнє місце посідає ненависть до «інородців» та «іновірців».

 

Що ж стосується різних там виборів, то яке значення має думка електорату? Парламент, звичайно, в крайньому разі можна й розігнати (така погроза пролунала, якщо пам\'ятаєте, одразу після другого туру виборів), але ж можна й «тушкувати», чи не так? Отож, як і за Миколи ІІ та Столипіна, маємо те, що маємо: парламентську більшість, яка базується як на відносній, так і на абсолютній меншості голосів виборців. За такої практики падіння виборчого рейтингу аж удвічі не страшне - по-перше, змінюється в потрібний бік виборчий закон, по-друге, виводяться за межі поля політичної гри найбільш небезпечні опозиціонери, по-третє, за допомогою телебачення максимально «вмикаються» чорносотенні (які за майже сто років практично зрослися із «червоносотенними») інстинкти. От для роз\'ятрювання цих інстинктів і потрібні перелітні телезграйки тих, кому нічого втрачати в очах притомної більшості українського суспільства.

 

«Шустер live», Перший національний, 8 липня 2011 року

 

 

 

Біля мікрофона один із лідерів БЮТ-«Батьківщини» Олександр Турчинов. Персонаж, як на мене, неоднозначний, але ж хіба це підстава для того, щоб його постійно перебивати і не давати висловити свою думку (тобто, власне кажучи, перешкоджати реалізації конституційної гарантії свободи слова)? Тим більше неприпустимо ще й інкримінувати йому належність до баптистів. Але чого не зробиш для того, щоб підігріти чорносотенні інстинкти певної частини населення!

 

І що цікаво: опонентка (якщо можна вжити це нейтральне слово) Турчинова, депутат від ПР Інна Богословська, людина, яка є заслуженим юристом України та депутатом Верховної Ради кількох скликань, яка свого часу отримала вузівський диплом із відзнакою та навчалася в аспірантурі, не тільки називає Турчинова «лідером секти», а й демонстративно порушує питання про «канонічність» чи «неканонічність» цієї «секти», роблячи вигляд, наче ніколи нічого не чула про баптистів і про світовий протестантизм...

 

Не дивно, що Турчинов дещо розгубився й обмежився загальниками, хоча міг би і сказати, що у світі сьогодні понад 110 мільйонів баптистів, що ними були і є такі відомі навіть на наших теренах діячі, як письменники Джон Мільтон та Даніель Дефо, такі актори, як Кевін Костнер та Едді Мерфі, такі лауреати Нобелівської премії миру, як Мартін Лютер Кінґ та Альберт Ґор, зрештою, як і президенти США, як Абрахам Лінкольн, Ендрю Джонсон, Гаррі Трумен, Джиммі Картер та Білл Клінтон. А найвідоміші, мабуть, баптисти на наших теренах - батько й син, Георгій і Петро Вінси, в\'язні радянських таборів (молодший Вінс був членом Української Гельсінкської групи). Між іншим, опонентка Турчинова не раз прилюдно хвалилася своєю причетністю до дисидентського руху - то про Вінсів вона просто не могла не знати. Але чого тільки не зробиш, щоб викликати у плебейства недовіру і зненависть до різних там «неканонічних інаковірців»!

 

Утім, водночас треба й обґрунтовувати переваги новітнього варіанту ідей «самодержавства, православ\'я, народності». А відтак із вуст політика і юриста зривається воістину геніальна фраза: «У країні, яка корумпована зверху донизу, боротися з корупцією можна тільки зверху». Маємо фюрер-принцип у чистому вигляді - і, ясна річ, спрямований проти громадянського суспільства. Очевидно, боротьбу з корупцією знизу владі слід жорстоко придушувати, чи як? Чи не зважати на неї? Чи депутатка хотіла сказати, що в Україні всі громадяни - наскрізь корумповане бидло, нездатне навіть хотіти захистити власні інтереси? Та чорносотенну публіку такі тонкощі ніколи не цікавили, для неї головним у житті була наявність царя/генсека/президента, який звільняє тебе від необхідності мислити самостійно...

 

Отож можна тільки поаплодувати Арсенію Яценюку, Миколі Катеринчуку і В\'ячеславу Кириленку, які солідаризувалися з Турчиновим та разом із ним залишили студію прямого ефіру. А водночас можна поспівчувати Леонідові Кравчуку, який останнім часом так намагається вкоренитися в якійсь зі щілин у моноліті новітнього режиму, що виносить за дужки моральні і навіть особисті чинники (варто згадати, як опонентка Турчинова у минулі часи не раз поливала словесним брудом Леоніда Макаровича...). І, звісно, не варто дивуватися поведінці «незалежних експертів», жоден із яких не зробив навіть спроби полишити цей чорнорото-чорносотенний телешабащ.

 

Далі буде - ще й не те?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30786
Коментарі
27
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Клаша
4663 дн. тому
Я ще розумію, чому риги тримають російського провокатора Шустера - ручна собачка "на довольствії". А навіщо туди пішли Яценюк чи Турчинов? Невже одразу не було зрозуміло, що із бандитами не можна спілкуватися? Кастрюлевська включила дурочку - 100% представник донецького паханату. Шустрік зробив вигляд непричетної тумбочкі... Чого раптом дивуватися.
Аркан
4664 дн. тому
так как бютанутые всех кинули так уже точно им никто не поверит.Справоцировали "Юлиной тысячей" гривен мегаинфляцию и смылись как диверсанты
лузерам кобиляки
4664 дн. тому
Даремні ваші потуги. Бого@обська кине вас з грошима, як вже кидала інших.
Капитан Немо
4664 дн. тому
шура-вы примат!Как можно уходить с шоу,самого рейтингового и не использовать возможность всказаться на всю страну.это просто тупо.Как и все сделанное БЮТом
тигипецтвоюмамелэ
4664 дн. тому
Случайно, это не земляк КОБЫЛЫ Зайцман (Зайцев) отрабатывает "богодуховскую" копеечку под разными никами? Зайцев, придумай что-то свежее, ты же должен быть умным евреем, хоть и местечковым уродился. Или это твоя умница Натаха сквозь жирок тухеса напрягает ту извилину, что сзади и ниже пояса.
Султанка
4664 дн. тому
Удрали с позором,потому что не умеют говорить и поняли что они не имеют никаких шансов быть поддержаными Украинцами ни на одних выборах,потому что все их предвыборные обещания-блеф
Керн Добкман
4664 дн. тому
Бедный жеребец! Чтоб эту кобылищу накрыть, двух литров водки мало. Напрасно от услуг осла отказались. У осла аппарат вдвое толще, чем у жеребца. В самый раз для спекулянтки из Барашовки. Турчинов правильно сделал, что драпанул, избежал контакта. С его бютовским перчиком бесперспективна дискуссия с этой прорвой.
Виго
4664 дн. тому
ПОчемй когда я вижу турчинова ,мне все время кажется,что не красота спасет мир,а зомбанутые баптисты?ведь реально парень уже передоз хапанул,если так себя ведет.
Николай
4664 дн. тому
Дебильная стайка олигофренов,вольтанутая в детсве на сектанстве,не выдежала напряга в телеэфире у Савика,и сдеживая выделения рванула из студии,иначе бы был бы обсер в прямом эфире,а это не в радость Бохине,которая постоянно ищет повод найти себе преследователей.Эта Бохиня никак не может понять,что все ее клоуны давно уже зомбированы дядей Сэмом и не то чтобы ей помочь уже не могут ,а вообще скоро не будут знать как их звать на самом деле.И,соответственно,подчиняясь стадному инстинкту, рванули как стадо баранов прямо из студии прямо на волю из студии подчиняясь стадному инстинкту и прямому указанию лысого пастора в футболке, которую даже последний олигофрен с ж.д. вокзала постыдился бы напялить на себя не то чтобы в прямой эфир а даже на вокзале.Ужасные гидроцифалы испугались своей тени,и портя воздух от ужасса рванули как табун муфлонов прямо из студии на волю-поближе к кладбищу,где и место политическим трупам.
клиника сексопатолога януария
4665 дн. тому
ДОСКА ОБЪЯВЛЕНИЙ. Требуется жеребец любой породы. Необходимые требования: обслуживание к о б ы л ы утром, днем и вечером - трижды на день. Перед телеэфиром дополнительно три раза подряд. Питание для жеребца: мерка овса и два литра водки (для разогрева либидо и помутнения зрения, иначе может сработать рвотный рефлекс и жеребец даст деру, как уже неоднократно проделывали его предшественники). Ослов, ишаков и бегемотов просим не беспокоить.
Валентина
4665 дн. тому
Забыли слова и удрали, проявили неуважение к зрителю своим уходом - какой БРЕД!!! В ПР пытаються хоть как-то оправдать столь очевидный провал??? А Богословская - за что ни возьмется - все провалит, ещё и с треском: озимые, виче, никопольский ферросплавный, эфиры, один другого позорнее. Оппозиция - МОЛОДЦЫ - спокойно и без хамства покинули этот парад уродов. Опуститься на уровень Богословской не захотели и правильно!!!
G.B.
4665 дн. тому
ВСЕ ПРЕЗИДЕНТЫ УКРАИНЫ, а также главные претенденты - продукт ФСБ и кремлевских обГезанных мудрецов. Даже, когда появится будто бы НАРОДНЫЙ МСТИТЕЛЬ (типа тягнибока) - это тоже будет технология Москвы. Кацапню понять можно. Будь Украина действительно национальным государством, вспомнившим свою историю и своих героев, КАК И СВОИХ ПРЕДАТЕЛЕЙ, кацапстан распадется, минимум, на семь частей. А "русские" возвратят свое имя собственное, взамен стыренного в Киеве. Cтыдно станет оставаться в мире нацией воров. Богословская кушает, покуда кормят. Проститутки телом рано идут на пенсию. Политшлюх выбрасывают с десятого этажа неожиданно, в разгар их политблядства, чтобы повесить труп на оппонентов. Об этом шлюшкам следует помнить, и лучше вовремя смыться.
авалонсик
4665 дн. тому
Клоуны забыли слова и удрали
Мария
4665 дн. тому
Теперь — все телевидение. Даже политика. Сексапильная бывшая супруга главного адвоката Тимошенко г-на Власенко врывается в прямой эфир шоу на Первом Национальном, чтобы рассказать, как «плохо» он обращался со своей семьей. Шустер лично уводит разведенную жену из студии, обещая, что даст ей слово в другой раз. Но осадочек остается. Вдруг и действительно Власенко «плохо» обращался? Хочется продолжения — порол он ее или не порол? Или просто себя не давал пороть и уже тем был «плох»? В другой раз оппозиция во главе с Турчиновым убегает из студии, не выдержав прений с Богословской. Кстати, на богословскую тему — Инна Германовна обвинила Турчинова в том, что он принадлежит к «секте». Чего, спрашивается, убежали? Что этим хотели сказать? Воистину — телепародия на Варфоломеевскую ночь: с пятницы на субботу православные против протестантов. Слов много, а крови нет! Видно, что и те, и другие дерутся понарошку, стараясь не повредить друг друга. Поэтому и так называемый «суд над Юлей» не вызывает доверия. «Новую украинку» Тимошенко (урожденную Григян) якобы преследуют. Она регулярно приезжает за порцией «преследований» в «Мерседесе» с охраной (не государственной, а партийной), в окружении гвардии своих депутатов и щедро насыщает свою ухоженную плоть бесплатным пиаром, за счет каналов тех олигархов, с которыми якобы борется. Складывается впечатление, что у нее с властью молчаливая сделка. Власть делает вид, что борется с «преступностью». А Тимошенко — делает вид, что сражается за Украину с «преступным режимом». И после каждого телематча — гордо удаляется в Конча-Заспу, чтобы поспать и побегать свои ежедневные 10 км вокруг «убогих хижин» тех, с кем она якобы борется в телевизоре и кто ее якобы люто преследует. Так посадят ли Юлю? Да ни за что! Актрис не сажают. Самое большое наказание для них — непродленный контракт в мыльной опере. А мыльная опера «Юля против режима» должна продолжаться вечно, чтобы режиму не задавали вопросов, где же обещанное «покращення життя вже сьогодні».
Кайзер Созе(хромой болтун)
4665 дн. тому
Неуважение к зрителю-вот что означает их уход.Неуважение к программе и сотням людей,которые в ней задействованы.Я бы с ними в разведку не пошел.Эта так категория людей,которые видя что проигрывают бросают города ,с женщинами и детьми,бросакют оружие и идут в армию генерала Власова если не к немцам.Такие люди не спасут страну ни от кризиса,не от тотальной деградации не от чего.Они играют только в те игры,которые приносят прибыль ,а не благоденствие и улучшают позитивный иимидж Украины.То ,что они ушли,еще раз показало,что они-сто процентные представители худшей династии Украинских политиков,которые еще раз показали свой менталитетет с худшей стороны,оранжево-Украинский менталитет.Делать что-то хорошее,но никогда не доводить это хорошее до конца...Говоря словами классика-"Суждены нам благие порывы,но свершить не дано ничего".(А.С.Пушкин)
моня кальтербрюхман
4665 дн. тому
Безусловно, Адольф Алоизович виноват на все сто! Затеял такую нужную чистку, а сколько мрази, типа иудославской спекулянтки с харьковской Барабошовки не успел вычистить. Слабак!!! Нечего было браться за неподъемное дело.
ЖЖесть
4665 дн. тому
Прелесть тайны, молодец! У меня тоже сложилось мнение, что эта свора действительно по-делу нечего не может сказать!
Ontario
4665 дн. тому
Автора понесло про заслуженого юриста та аспірантуру. Забагато уваги чорнороті б. Ви подивіться коментарі на УП та ін. газетах , що про неї думають люди.
Прелесть тайны
4666 дн. тому
Получается,что четыре человека не смогли справиться с одной Богословской на уровне общения.Ну ничего,лексика у них и фразеология в норме.Немного подучаться ораторскому мастерству и смогут тоже брать в ток-шоу инициативу в сои руки.Вы знаете,на дальнем востоке есть такая древняя национальная традиция:Из разных поселений выбирают самых остроумных,находчивых и хорошо говорящих жителей,устраивают соревнования среди десятков и доходят до конкурса говорунов один на один.Они могут говорить по 10 часов подряд-кто кого переговорит.И кто не выдерживает-покидает соревнование и едет в свой поселение проигравшим.Унас то же самое у Савика.И получается,что эти четыре человека проиграли соревнование.Как это не печально для них-но женщина оказалась намного более развитая,чем они все вместе взятые.А если бы они не ушли и показали свое интеллектуальное превосходство,а не мямлили,тогда бы может он и нашли бы посредством этого много сторонников как среди участников шоу Савика,так и среди миллионов телезрителей.Но они этот шанс пропустили.
боня
4666 дн. тому
Сколько можно терпеть эту хамку - Инну Б на нашем ТВ ?! Какую программу не включи - везде она. Если такие люди получают красный диплом в ВУЗе, то грош цена этому ВУЗу. Отсутствует элементарная воспитанность. Вообразила себя спасительницей Украины, хотя никто её на это не уполномочивал. Она не понимает, что таким своим поведением понижает рейтинг своей (на сегодняшний день) партии. Одно радует (уверены на 99,99%), что в следующую Раду она не попадёт ! Да, было бы отлично, чтобы и зрители в тот момент покинули студию. Интересно, какого Бога держит в сердце Инна Б, наверное, иуду.
Sparrov
4666 дн. тому
Не знаю на яких умовах сидять глядачі в студії, але було б дуже красиво, якби вони теж пішли. Коли дискусія падає на Такий рівень, то єдина нормальна лінія - це перестати зважати або ж викликати психіатричну допомогу. Дивує інше, як такі розумні люди як Богословська могли так змарніти. Як низько може впасти людина заради доступу до корита! Останні роки Інна Германівна веде себе як типовий троль, як і можливо коментатор Джокер.
Фотина
4666 дн. тому
Дякую, п. Сергію, за логічне пояснення подій на державному телебаченні. Водночас, судячи з реплік читачів, запізно вже їм пояснювати прописні істини - інфікація "богословством" пішла в маси.
зап
4666 дн. тому
Без сумніву, Богословською була допущена ганебна безтактовність. Людей не міряють релігією, мовою, переконаннями. А про заслуженого промовчимо... звання розуму не додають.
babtist
4666 дн. тому
РЫГИ АНАЛЬНОЙ ХУНТЕ Те же, там же и так же то же... Под собою страны не чуя, Наблюдая все эти рожи, Одного лишь теперь хочу я. Не мечтаю уже о лете, Не хочу ни в купцы, ни в князи - Я хочу одного на свете: Я хочу, чтоб вы СДОХЛИ, МРАЗИ! Все, что до тошноты знакомы, Все, что лезут в глаза и уши – От верховного Хама-Вора! До последней Ганюшки-шлюшки!!! Наступает он зрим и чёток – Край, когда одного лишь надо: Не зарплат, не жратвы, не шмоток, А того, чтоб вы СДОХЛИ, ГАДЫ! Вместе с вашей холуйской спесью, Вместе с вашей вселенской ложью, Вместе с вашей блевотной лестью, Вместе с вашей рычащей вошью. Не ослепли мы, не оглохли, Сколь не бейтесь в пиар-угаре – Мы ответим вам: ЧТОБ ВЫ СДОХЛИ! Чтоб вы все ПЕРЕДОХЛИ, ТВАРИ!!!
Jew
4666 дн. тому
crjhj скоро козлов кабыздоха - зоновской шестерки витюна яныкова и их обслуживающий персонал будут просто пи...дить в городах и весях Украины эта фашистская мразь заслужила
Джокер
4666 дн. тому
Ничего удивительного в их уходе нету.Люди даже изъясняться красиво не могут,а когда поняли что идут к всеобщему провалу,то просто удрали.А могли бы хотя бы высказатьсвою точку зрения.
veselad-2001
4666 дн. тому
Турчинов і засідання СБУ розпочинав з перегляду релігійної літератури. Отакої!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду