Ґвалт по-україномолодому, або Пошуки інородців під ліжком

22 Лютого 2009
5995
22 Лютого 2009
10:27

Ґвалт по-україномолодому, або Пошуки інородців під ліжком

5995
Плюралізм і професіоналізм української преси сягнули нових висот.
Ґвалт по-україномолодому, або Пошуки інородців під ліжком
Причому преси серйозної, це не якісь вельми сумнівної якості проекти з неодмінними плюсами чи кількатисячними цифрами у назвах. І тепер не знаєш, чи то радіти цьому «плюралізмові без берегів», чи то закликати до бою сакраментальну комісію з охорони національної моральності, – а чи просто плюнути й забути про видання, яке ще не так давно здавалося тобі досить професійним і виваженим.
 
З іншого боку, чого тільки не робить із людьми палка любов, на які тільки нерозважливі вчинки не подвигає! Одних – любов до жінки чи чоловіка, других – до Батьківщини, третіх – до президента України Віктора Андрійовича Ющенка.
 
Клінічний випадок такої любові засвідчила нам 19 лютого віднині й, очевидно, наразі навіки віків суперплюралістична «Україна молода», – надрукувавши листа до редакції якоїсь С. Данишенко, учасниці бойових дій, інваліда війни з Івано-Франківська.
 
Заголовок листа «Консультантам – мільйони, рідній армії – об’їдки» може спонукати читачів газети подумати, що йдеться про питання, пов’язані з фінансуванням українського війська. Зовсім ні. Йдеться про одну з головних проблем, яка постійно ятрить душі певного числа громадян України – про інородців. Про їхнє засилля в державі. І про неукраїнський характер влади.
 
Утім, не буду переказувати. Краще процитую кілька фрагментів із тексту, що засвідчує незрівнянний однині плюралізм «України молодої» (в інтернеті його немає, тому поспішайте, може десь завалявся примірник газети!):
 
«Перша світова війна, в якій зводили рахунки дві імперії, покликала до зброї ряд поневолених народів. На землях України створювалася Українська держава. Водночас, скориставшись із складних воєнних обставин у Росії, Ленін (Ульянов-Бланк), Троцький (Бронштейн), Свердлов (Шварцбаум), Зінов’єв (Апфельбаум), Каменєв (Розенфельд), Крижановський (Розенберг) та інші вирішили її завоювати. І, змінивши свої прізвища на російські, обдуривши в такий спосіб росіян, з їхньою допомогою таки знищили Російську імперію».
 
Це про історію. А ось це – про сучасний стан справ:
 
«Аби приховати те, хто керує Українською державою, з паспортів прибрали графу національність”. І дочекалися ми, українці, що у Верховній Раді держави українців не більше 25 відсотків».
 
Але не витримало такої наруги українство, стало на прю, пише автор листа:
 
«Український народ вибрав Президентом українця Віктора Ющенка. З’явилася надія на кращі зміни в державі. Однак не спали інородці. Уряд по черзі очолили білорус Янукович із проросійськими донецькими ділками та симпатична жінка з русою косою та великою групою бізнесових ділків Юлія Тимошенко-Григян-Капітальман».
 
І от ці кляті персонажі взялися обливати брудом і прагнути змінити істинно українського президента. І досягнули певного успіху:
 
«На думку східних українців, тільки Янукович – гідна кандидатура. А західні вирішили, що кращим президентом буде пані Юлія Тимошенко. Бо, бачте, українці ще не доросли до того, щоб їхньою державою керував українець, обов’язково має бути інородець».
 
А висновок – однозначний:
 
«Українському народові час подумати, чому досі керують ним інородці. Час українській спільноті скинути з себе пилюку рабства і покори».
 
Ой, підозрюю, щось у цих висновках скоротили задля політкоректності...
 
А загалом справді не знаєш, чи плакати, чи гучно реготати. Бо ж справа не тільки в тому, що патентовані українські патріоти та запеклі прихильники президента Ющенка у варіанті, представленому «Україною молодою», як дві краплі води схожі на російських чорносотенців (той самий лексикон, ті самі прізвища «гнобителів», ба, той самий смуток за розваленою «інородцями» Російською імперією!). І не у дивовижній здатності з Івано-Франківська точно підрахувати, скільки справжніх українців у Верховній Раді (цікаво, на основі чого? Гітлер хоча б мав Нюрнберзькі закони, які визначали, хто є арійцем, хто – метисом 1-ї чи 2-ї категорії, а хто – расово неповноцінним суб’єктом, а який інструментарій має пані Данишенко?). А справа ще й у тій купі нісенітниць, які містяться у листі і які щедро ретрансльовані «Україною молодою» на всю її кількасоттисячну аудиторію (бо ж один примірник газети в нашій багатій країні зазвичай читає кілька осіб, надто у провінції...).
 
Ну, хіба ж у Першій світовій війні змагалися дві імперії, а не два блоки, в які входили і монархії, і республіки? Хіба більшовики, які налічували на початок 1917 року аж чотири тисячі членів партії (а всі названі персонажі – з верхівки саме цієї партії), могли мріяти про руйнацію Російської імперії? І, нарешті, хіба Троцький – це російське прізвище (був у ті часи знаний український соціал-демократичний публіцист із таким самим прізвищем), хіба дворянину Ульянову чи шляхтичу Кржижановському (а не Крижановському) треба було змінювати свої прізвища на російські?
 
До речі: Свердлов ніколи не був Шварцбаумом, його справжнє прізвище – Янкель, а Зинов’єва (ось так, а не «Зінов’єв», воно пишеться українською) – Радомисльський. Я розумію, пенсіонерка з Івана-Франківська могла не мати під рукою відповідних енциклопедичних видань чи доступу до інтернету, але ж редакторський корпус «України молодої» – якщо вже вирішив друкувати чорносотенний текст – міг би хоча б перевірити фактографію!
 
З іншого боку, а чому саме на «інородців» покладати провину стосовно знищення Російської імперії? Вирішальну роль у скиненні царату відіграв, як добре відомо, розквартирований у Петрограді лейб-гвардії Волинський полк. А зречення в останнього російського імператора Ніколая ІІ вирвав такий собі Михайло Родзянко, один із лідерів Державної думи...
 
Хоча, оскільки обійстя Родзянків у Таврійській губернії, кажуть, було не так далеко від обійстя Бронштейнів, то, можливо, справжнє прізвище знаного думця зовсім інше? Можливо, і його вразив вірус «інородчества»? А Волинський полк був набраний не із селян і шляхтичів відповідної губернії, а з мешканців самі-знаєте-чиїх містечок? Варто продовжити дослідження в межах новітнього плюралізму «України молодої», чи не так? І, власне, якого дідька обмежуватися лише історією останніх ста років? А хто правив Руссю? Якісь там інородці-Рюриковичі, а Ярослав Мудрий і взагалі звався дуже підозріло – Ярислейфом... А Мороз-Морозенко, за яким плакала вся Вкраїна? Та то ж Станіслав Мрозовецький! А хіба про Івана Мазепу не говорили, що він потаємний лях і хоче Україну ляхам продати? А знані роди козацької старшини – Марковичі, Борковські, Герцики? Та й Орлики теж... Ґвалт!
 
Я вже мовчу про цілу купу генералів, адміралів та полковників УНР і ЗУНР із вочевидь «інородчеськими» прізвищами Дельвіг, Кравс, Отмарштайн, Бізанц, Сінклер, Комнін-Палеолог, Греков, Злобін, Галкін, Алмазов, Кудрявцев, Рябінін, Астаф’єв, Булатов, Кануков, Губер, Клочковський... Тож Визвольні змагання 1917 – 21 років Україна програла саме тому, що стільки неукраїнців пролізло у верхівку щиро українського війська, чи не так?
 
Що ж, у межах започаткованого «Україною молодою» 19 лютого 2009 року новітнього плюралізму-професіоналізму доведеться обов’язково дослідити біографії всіх цих і багатьох інших сумнівних персонажів – щоб допомогти нотаріально завіреним українським патріотам та президенту Віктору Андрійовичу Ющенку подолати засилля клятих інородців, не допустивши їх ані до виборів, ані до бізнесу, ані до інтелектуальної праці. Чи, принаймні, встановивши для них певну відсоткову норму. І щастя забуяє в Україні раз і назавжди.
 
... Ото сиджу і мізкую: а скільки заплатили редакторському корпусу «України молодої» за ефективну дискредитацію чинного президента (чий виборчий рейтинг і без того вже менший за 2%)? Чи, може, такий «професіоналізм» і «плюралізм» просто є наслідками чиєїсь безоплатної і безпросвітної дурості?
 
Від редакції «ТК»: Ми спробували отримати коментарі від газети «Україна молода».
Завідувач відділом листів і кореспондентської мережі Любов Янюк підтвердила «ТК» факт публікації означеного листа, прокоментувавши його так: «Загалом ми друкуємо різні листи. Якщо шановний автор "Детектор медіа" ознайомлювався з попередніми випусками нашого видання, він міг би побачити, що думки, висловлювані у листах, можуть дуже відрізнятися одна від одної. Мотивом публікації цього листа було надати людині можливість висловити свою думку».  Також вона пояснила, що лист було надруковано саме у спеціалізованій рубриці газети, і скорочено для приведення у відповідний публікації формат.
 
«ТК» готова опублікувати інші думки, а також більш розгорнуту позицію газети, якщо у її керівництва буде бажання висловитись.
 
Сергій Грабовський, кандидат філософських наук, член Асоціації українських письменників
 
Ілюстрація – карикатура 1917 року
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5995
Читайте також
29.09.2009 07:09
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
13 975
23.08.2009 11:23
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
14 923
20.07.2009 09:23
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
25 653
05.06.2009 10:25
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
12 884
28.05.2009 14:40
Василь Черепанин, для «Детектор медіа»
7 353
07.05.2009 10:32
Василий Чепелевский, Lenta.ru
31 541
11.02.2009 11:49
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
44 276
06.02.2009 11:40
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
26 381
30.01.2009 08:51
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
27 499
19.01.2009 12:05
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
27 850
16.01.2009 09:24
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
23 553
06.01.2009 10:27
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
20 738
29.12.2008 15:17
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
15 682
26.12.2008 09:30
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
34 125
01.12.2008 13:07
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
20 753
21.11.2008 07:05
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
5 216
12.11.2008 10:26
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
31 468
08.11.2008 08:36
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
23 954
05.11.2008 10:09
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
16 668
22.10.2008 10:02
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
36 992
14.10.2008 09:04
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
16 262
09.10.2008 09:18
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
49 423
02.10.2008 17:27
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
11 640
23.09.2008 11:35
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
33 411
16.09.2008 09:50
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
29 465
11.09.2008 10:09
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
14 478
03.09.2008 07:34
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
9 082
29.08.2008 12:47
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
48 710
Коментарі
35
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Калина
5536 дн. тому
Скоро цей матеріал замінять іншими статтями, але я хочу вислювити надію на те, що щирість думок, істинне ставлення до подій, чесність хоча б перед самим собою - це ті здорові елементи, які, можливо, дозволять Україні не розкластись остаточно. Дякую Хтосю і Сергію, я дещо почерпнула для себе із Ваших коментарів. Не сваріться - скоро Прощенна неділя.
хтось
5536 дн. тому
Шо ФАСік – получіл команду на ізвінєніє? - Спочатку обгадив людину, а потім – «с уважєнієм»?!... Оце ваша ФАСовська суть: главноє – ваше мнєніє. А якщо існує інша думка – це вже «команда», «заказ». Пакєдыва.
Фас для Калины
5536 дн. тому
Калина! Я и близко не хотел Вас обидеть. Если Вы, что-то увидели в моих словах обидное лично к Вам , я приношу свои извинения. Попытаюсь оправдаться, хотя это не в моих правилах. В Вашем коменте я увидел собирательный образ как у нас модно говорить "пересичного" гражданина. Сколько еще надо сверху на нас нагадить, что бы мы начали себя уважать. Почему я свободный, нормальный человек, который вкалывает с утра до вечера должен мириться с такими уродами типа "хтося", президентом, который больше принес вреда стране, чем пользы, премьером которая врет и не кривится, всякими лидерами "свободы", от которых веет гражданской войной. Почему мне запрещают смотреть то, чтоя хочу смотреть, прикрываясь любыми словами о безопасности и будующего Украины. Это тупизна, которую в мире поискать. Что читать, в какую церковь ходить, я как нибудь сам решу. Все, что здесь на коментах пишут, сводится к одному - если все будут говорить, писать, читать и смотреть на украинском языке, ходить в вышиванках, у нас все будет хорошо, и мы заживем счастливо. Если не будет такого государства как Россия, нам обеспечен рай. Заработают честно суды, и прокуроры не будут строить себе лимонные особняки, уйдет коррупция, слезим с иглы, народ перестанет выпрашивать заработную плату, решим проблемы с жильем (доступное, студенческое, иппотека и т.д.). И к нам сделают 10 шагов навстречу.О какой дисскусии Вы говорите, если Вы видете каждый день, что творится вокруг. Какими становятся люди злыми, равнодушными, которые говорят себе - "если там могут воровать, то почему я должен вкалывать на них". Как этому тупому "хтосю" объяснить, что у такой страны нет будующего. Зачем тут прызгать слюной о любви к ридной-неньки, а на следующий день, жить по совсем наооборот. И поверьте, жизнь она одна, и жить надо сегодня. Я в хорошем смысле этого слова, а не по принципу "не украл, день пропал". Ждать, что кто-то починит кран - глупо. Почините сами, получите больше удовольствия от жизни, чем ругаться (я понимаю уже три года ) с ЖЭКом. Не держите на меня зла. С Уважением, Сергей.
ФАС
5536 дн. тому
Хтось, ты молодец. Команды выполняешь четко и быстро. ...«выбивать из украинского государства льготы для ветеранов»… Існує усім відоме государство – правоприємнік СССР – от може з нього й спробувати «выбивать льготы для ветеранов»???!!!... Только полный дебил может так писать, который пиариться, что он украинец. И если на всем этом пытаться что-то построить в виде современного демократичного государства, во главе угла которого стоит ЧЕЛОВЕК, то понятно с такими как ты это сделать не то, что трудно, а не возможно. Лай дальше.
5537 дн. тому
Одна з фундаментальних підвалин ідеології Росії - "третього Риму": росіяни - носії світового добра, ледь не святі, а всі біди Росії - від інородців та іноземців. Тож в Українні є українці - ті, хто бачать проблеми та міркують, як їх розв'язати. А ті, що в усьому копіюють росіян із їхнім "третім Римом" - то малороси. Хай навіть з Івано-Франківська.
Годо
5538 дн. тому
Читая статью, почему то думал, что в конце увижу подпись -Касиор-Грабовский))))))))))))
хтось
5538 дн. тому
Калинко!!! Та не зневірюйтеся Ви аж так!!! Це не правда, "що в Україні всі ненавидять усіх і ніколи не зрозуміють". Не всі і не усіх! Просто є люди, яким осоружна сама думка про український дух в Україні. Люди, котрим"приятно становится на душе, что у этой страны нет нормального будующего". Ще й вважають себе нормальними після цього! А іншші на це не можуть змовчати! От і все.
Калина
5538 дн. тому
Шановний ФАСе! Ви неуважно прочитали мій коментар про кран. Він якраз був на Вашу підтримку, проти тих недолугих українців, які не дадуть ради собі у своєму домі, а тільки заздрять усім і шукають винних. Це була образна мова. Я тепер шкодую, взяла участь у цій безперспективній дискусії. Тепер, після Вашого коментаря, а зрозуміла, що в Україні всі ненавидять усіх і ніколи не зрозуміють. Ваша зверхність мене шокувала. Я проти міжнаціональної агресії у нашому суспільстві.
хтось
5538 дн. тому
Пацан! Ти чёта не догнав - це твоя клікуха – якраз і є "собачья команда"! Шо - нє знал??? Я й без тебе чудово розумію, що не знайду з тобою спільної мови – чим і пишаюся!!! Бо сама твоя кличка говорить про твою сутність – кидатися на людей! Хто «погадил в коментах за Афганистан»? Читай нормально! А не "ФАСуй"!!! - «Сідєть!». Де тут «погаджено» - ««ЦЕ ВЕЛИЧЕЗНА ТРАГЕДІЯ ЛЮДЕЙ, КОТРІ ВОЮВАЛИ ЗА ЧИЄЮСЬ ЗАБАГАНКОЮ, ЇХ РОДИН І БЛИЗЬКИХ. ВЕЛИКЕ ЇМ СПІВЧУТТЯ. От тільки «выбивать из украинского государства льготы для ветеранов»… Існує усім відоме государство – правоприємнік СССР – от може з нього й спробувати «выбивать льготы для ветеранов»???!!!... А ця навігола дэвушка так вписується в інтер’єр!!! Особливо на тлі палаток!!»»! Де тут взагалі якась оцінка Афгану? А-а-а-а! Тебе, очевидно, заїло, що «Існує усім відоме государство – правоприємнік СССР – от може з нього й спробувати «выбивать льготы для ветеранов»???!!!... Чи «дэвушка» очёнь панравілась? Ась? Ну, тады - ізвіні! P.S. А Калині ж за що дісталося – вона ніби як проти пошуку «чужаків»! Чёта ФАС сильно розігнався… Сідєть!
Фас для хтося
5538 дн. тому
Видишь. Тебе написали собачью команду ты и отработал по полной. Молодец. Правильно Юля говорит БИОМАССА. Ты тут ноешь,пошел дальше, погадил в коментах за Афганистан, вместе с такими-же "умными" патриотами, которые все знают и везде были. Все тебя беднягу обижают. И тебе не за Украину обидно, у тебя нутро такое. Хаять и ныть. Я нормальный, не переживай, и живу и работаю на Украине. Ты даже как-то по плебейски пишешь, что никто не против разных культур и национальностей. Врешь. Потому как должен понимать, что не найдешь со мной общего языка. Ибо я буду отстаивать, свободу любого человека здесь у нас, и языка, и СМИ, и кинофильмов, и книг, и песен. А ты судьбой обиженный, за пазухой держишь камень. Это нутро нашей страны. Не всех украинцев, хороших людей большинство, но плохие лучше организованы. И вся эта гниль очень лихо проявилась после майдауна. Это как надо было кинуть народ целой страны. Это на тебя плюнули, унизили, обобрали, бросили с твоими проблемами (и заметь не я), а те кто орет как он любит Украину. А ты как и Калина которая три года сидит с пртекающим краном и ни хрена не далает, а ноет и ждет, не знаю чего, ждет , что ей кто-то, что-то отдаст. Гавна. Вы правильно в паре пишите, что вы "хтось". Витай дальше.
Голос народу
5538 дн. тому
Спасибі тобі, Сірожа, за піар УМ. Дякуючи цьому Грабовскому (чи яке там у нього справжнє прізвище) ми, гої, хоч дізналися, що у нас ще залишилися справжні чесні газети. В яких ще лунає український голос, а не голос Москви чи Ізраїлю. Респект "Україні молодій"!!!
5538 дн. тому
Наш Борис Бурда від Телекритики знову блиснув ерудицією, а реальну проблему сформулювати забув: чи має бути межа (й якою вона має бути) публікуванню думок читача? А раптом хто-небудь напише до редакції, що треба всіх мочити в сортирі? Теж друкувати на правах думки читача? А як віртуозно наш ерудит приплів до всього Ющенка! Джангіров із Корчинським учора від заздрощів уписялися!
хтось
5539 дн. тому
Почитаєш усіляких ФАСів і моторошно стає – що ТАКЕ живе в нашій країні!!! Йому, бач, «приятно становится на душе, что у этой страны нет нормального будующего». І як воно жити збирається у цій країні, якщо його тішить, у неї немає «нормального майбутнього»???... Сам-то нормальний???!!!... І дуже прикро, сумно і дивно, що за ТАКИХ заступаються УКРАЇНЦІ… Можливо, «воно» тут і не живе – може взагалі нє мєстный.. Але й у нас таких фвата! Прикро і моторошно…
хтось
5539 дн. тому
Калино! Я дуже перепрошую за образу!! Жодної люті! - Просто Ви так переживаєте, що у нас буде фашизм, що дещо й Вам перепало на горіхи. Даруйте! …Щиро хотілось вибачитися. А Ви - «вишкірений оскал»… А шкода… От «ФАС» потішається… Хто ж проти різних культур і різних національностей???! Просто – ніхто не переймається українською культурою і проблемами українців Донбасу, Криму й інших областей. І коли хтось (не той, що «хтось») починає піднімати УКРАЇНСЬКЕ питання в УКРАЇНІ!!!! – починається лемент про «фашизм». Прикро і глупо, коли про це говорять УКРАЇНЦІ!!! А я цілком не маю нічого проти інших національностей!!! Кажете «Ми всі любимо Україну, але кожен по-своєму»??? Во-во! Факт! - «ФАС» також любить її – па-своєму: «приятно становится на душе, что у этой страны нет нормального будующего». Що – дуже приємно бути адвокатом «такого» любітєля України???!!!... Вітаю!
Калина
5539 дн. тому
Дякую Тарасу Кацапову за пораду. Судячи з оцінок, Ви педагог радянської доби. Ця дискусія в Україні вічна. Джипи обганяють жигулі, десь вручаються "Оскари", "Нобелі", еліта і середній клас відпочивають у Єгиптах, Турціях.... А чим мені пишатись, якщо у мене навіть кран на кухні тече вже три роки? Стоп! Я українець! Я теж хтось! Повіддавайте мені награбоване і не заважайте мені жити, бо я більшина, а ви меншини! Не хотіла нікого образити. Ми всі любимо Україну, але кожен по-своєму.
ФАС
5539 дн. тому
Почитаешь всяких хтосей и приятно становится на душе, что у этой страны нет нормального будующего. Даже если вся страна будет состоять из 100% украинцев. Не знаю правда где их взять 100%. Все в этой стране виноваты, только не украинцы. Вся беда наша, что постоянно ищем виноватых. Везде и вовсем. У себя на пороге нагадит и будет ходить, и ныть, и искать кто виноват или кого сделать виноватым. Такой тупизны действительно больше на карте мира нет. Действительно слава Украине.
Тарас Кацапов
5539 дн. тому
Калина і Хтось, вам треба спільно розпити пляшу оковитої і таким чином досягнеться консенсус. Бо спільна платфора уже видніеться. Наразі Калина 3 бала, Хтось - 4+. Будьмо!
Калина
5540 дн. тому
Держава має бути для людей, а не люди для держави."Хтось" нібито про "щось" почав, але зірвався на якусь невмотимовану та безадресну лють. Я українка. І хочу, щоб від слова "Україна" не відгонило цвіллю. Для цього потрібно, щоб нею вільно віяв вітерець оновлення, прогресу, культурою в найширшому розумінні. Якщо народи в Україні будуть жити в злагоді, то виграє у першу чергу українська нація, бо буде живитись від інших культур, живити їх і покаже світу взірець справжньої демократії. Якщо ж ми будемо вишукувати ворогів серед інородців, то дуже швидко всі зненавидять всіх. Ось і Ви, українець, вже ненавидите мене, українку, за те, що я висловлюю свою думку. Бачу Ваш вишкірений оскал. Почитайте Конституцію України.
хтось
5540 дн. тому
От цікаві ж ці «Калінкі» - малінкі і іже з ними – як тільки хтось хоче виділити В УКРАЇНІ!!!!! щось українське – одразу зчиняють скажений вереск «КАРАУ-У-У-У-Л – ФАШИЗМ»!!! Усі мають право домагатися свого: русскіє, жиди (без образ – це так називаються євреї українською, це русскіє зробили це слово лайливим!!!), болгари… усі крім українців. Вже де-де а в Україні «інородцям» живеться цілком не зле! Мали би хот трохи совісті – зубки шкірити на Державу! Часто «меншини» мають більше прав, ніж українці (хоча б у Криму)! Калино! «Цивілізований сучасній державі личить поважати своїх громадян»? А громадянам часом «не личить» хоч трішечки поважати свою Державу????!!!!......... Чи це тільки вас усі повинні поважати, а ви усіх мали ДЕСЬ??? Цікава і дуже зручна позиція!!!
Калина
5540 дн. тому
Ми забуваємо, заради чого лежали на помаранчевому майдані у братських могилах - заради демократії. А будь-який нацоналізм - це звуження її. Там на трибуні був "вінегрет" націй. Якби було оголошено, що у помаранчевому раю будуть лише українською говорити , досліджувати родоводи І ВКАЗУВАТИ , що людям дивитись і що слухати, то половина майдану, навіть проплачена, пішла б. Цивілізований сучасній державі личить поважати своїх громадян незалежно від їхньої нацоінальності та рідної мови, а не виголошувати деструктивні гасла про лише кондову українську Україну.
Кукуня
5540 дн. тому
leo! Де ти бачиш євреїв? Свої рідні українці обкрадають нас. Шкода, що ми не можемо впоратись із своїми - етнічними. Дурня. Поки нас будуть відволікати від головного, доти буде пошук ворогів. Немає національної ідеї державотворення. Все решта дурниці.
Телекритик
5540 дн. тому
Націоналізм буває різний. Одні націоналісти відстоюють культуру, а інші - етнічну чистоту. Між собою ці дві течії ніколи не домовляться, але питання стоїть інакше. Питання у тому, який з цих націоналізмів буде конструктивнішим як складова державної ідеології. Як на мене, то етнічна чистота, це справа більше приватна - іти до шлюбу з інородцями, чи ні. Державі ж більше личить культурно орієнтований націоналізм.
Калина
5540 дн. тому
Автор правильно ставить питання. Фашизм я к форма тоталітапизму в Україні вже на підході. Одне радує - першими полетять голови саме тих, хто найбільше вболіває "за Україну-неньку без жидів та москалів". Бо як їх пошкребти, то саме в них теща - Римма Иосифовна, дзети гаварят по-русски, а слухають вони втіхаря "Шансон" и песни советских композиторов - після майданів, як знімуть вишиванки і хенесі вип''ють. Бо найбільше нацики люблять гарно жити, бажано за бугром .І в бізнесових справах швидко родичаються з інородцями. Ця пісенька про чистоту нації - для ошуканих бідних. Нацизм - це огидно. Це хвороба бідності і бруду душі й тіла, як воші.Зачинімо двері перед фашизмом.
leo
5540 дн. тому
Без сумніву в усьому винні євреї. От коли вони всі виїдуть тоді ми гарно заживемо. У нас будуть дешеві товари, не буде чвар. І головне рівень культури в усій країні буде наш кугутьський
Лара
5540 дн. тому
Сумнівно, що цей цілком слушний відгук справить бодай якесь враження на керівництво "УМ", яке разом із рейтингом Ющенка гробить і рейтинг газети(
хтось
5540 дн. тому
Пан Грабовський счітаєт, очевидно, що плюралізм – це можливість плювати на все українське!... Але як тільки хтось з українців пробує щось «нєугодноє» сказати – одразу йде потік сарказму, їді та іронії! «Проффєсіонал» наш… Йому, видно, нє панять, що плюралізм – це можливість висловлювати різні думки, а не плювати в один бік! Пояснили ж «Мотивом публікації цього листа було надати людині можливість висловити свою думку». Ще й виправдовуватися треба перед «плюралістами-проффєсіоналамі»…
Sir Drakula
5540 дн. тому
Грабовський - пустопорожня балаканина, викликана не здатністю знайти гідну тему (хоча під гідну тему має бути й не менш гідний автор). "Україна молода" - респект! Дякуємо за те, що ви є і даєте можливість дізнатися таку інфу. Ми вас читаємо!!! P. S. Пане Грабовський, звернемося до Вас із запитанням сучасного українського класика: А може ти тоже жид?!".
kla
5540 дн. тому
Все правильно написала газета. Це вони винні в усьому. Це вони мутять у ВР, вони погано будують і погано лікують, це вони погано кладуть асфальт і роблять нецікаве ТБ. А ми українці - талановиті і культурні! Хай живе Україна!
Кукринікса
5540 дн. тому
Пане Сергію! Ви знову бздурите. Хіба не має права жінка висловити наболіле? Ваші контр-аргументи - нікчемні, як і Ви самий. Ваше совкове пристосуванство аж смердить. Що Ви ОСОБИСТО зробили для України? Біда нашої країни, що її самоназвана еліта є неукраїнською за походженням і за сутністю. Вихрести та замаскуванці зі Сходу і Заходу нищать її задля свого майбутнього. Але знайте - час божого обітування вашому народу СКІНЧИВСЯ. Тож: сприйміть гідно кінець СВОГО облудливого, брехливого і гендлярського світу. Слава Українцям!
Влад
5540 дн. тому
Грабовському. Учасниця бойових дій, інвалід війни - це тобі не "якась". За подібне хамство і таку чорну невдячність я таких, як ти, в дитинстві вбивав з рогатки. Шкода, що дитинство минуло...але, ще не пізно.
Правдолюб
5540 дн. тому
Простая украинская женщина простодушно написала то, что и так все знают. А Сирожа Грабовский чего вдруг так завибрировал? Возмутило до глубины души, что какие-то гои осмеливаются заявлять, что хотят быть хозяевами своей собственной страны?
Влад
5540 дн. тому
Чєрта осєдлості тепер у Верховній раді...
Супер
5541 дн. тому
замечательную статью напечатала "УМ" . спасибо ТК, что перепечатали, а то бы порпустил интеерсный материал. Есть еще в Украине настоящие газеты, а не купленный олигархами с израильским паспортом или кгб-истким погоном газетенки..
скептик
5541 дн. тому
Спасибо,Сергей!Есть на Украине настоящая интеллигенция.
Олег Покальчук
5541 дн. тому
Дякую, Сергію. Генерал Алмазов був похований в Луцьку, я в дитинстві бачив його могилу - на ній стояв хрест і гвинт літака.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду