Телерадіостудія Міноборони разом з Film.ua зняли документальний фільм «Рейд» про українських десантників

Телерадіостудія Міноборони разом з Film.ua зняли документальний фільм «Рейд» про українських десантників

12 Жовтня 2015
6418
12 Жовтня 2015
17:18

Телерадіостудія Міноборони разом з Film.ua зняли документальний фільм «Рейд» про українських десантників

6418
Прем’єра – 12 жовтня в кінотеатрі «Україна» та 14 жовтня в ефірі українських телеканалів
Телерадіостудія Міноборони разом з Film.ua зняли документальний фільм «Рейд» про українських десантників
Телерадіостудія Міноборони разом з Film.ua зняли документальний фільм «Рейд» про українських десантників

Сьогодні, 12 жовтня, о 19:00 у кінотеатрі «Україна» відбудеться прем'єрний показ документального фільму «Рейд», присвяченого героїчним рейдам українських десантників, які зупинили російську агресію у серпні-вересні 2014 року. На прем'єрі будуть присутні герої фільму (десантники) і Президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

 

Як розповів «Детектор медіа» радник міністра оборони з питань комунікацій Олексій Макухін, стрічку «Рейд» зняли Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України («Військове телебачення України») у партнерстві з кінокомпанією Film.ua.

 

Робота над проектом тривала з кінця липня та була завершена 11 жовтня. «Працювали доволі довго, тому що у фільмі багато героїв, багато прямої мови. Оскільки наші герої - це бойові десантники, їх було складно зловити в Києві. Тому ми багато подорожували, їздили за 15 кілометрів до лінії зіткнення, щоб записати інтерв'ю з нашими героями», - розповів радник міністра оборони.

 

Автор ідеї фільму - Олексій Макухін, автор сценарію - Олексій Гончарук, режисер монтажу - Андрій Трандін, продюсери - Поліна Толмачова й Андрій Ризванюк. За словами пана Макухіна, над «Рейдом» працювала та ж команда, що й над документальним фільмом «Аеропорт» про «кіборгів» - захисників Донецького аеропорту, прем'єра якого відбулася в травні 2015 року.

 

«У фільмі не було позиції режисера. Фактично ці функції виконували режисер монтажу, автор сценарію, я та продюсер», - розповів пан Макухін.

 

Журналістську роботу - запис інтерв'ю десантників - проводили як журналісти Центральної телерадіостудії Міноборони, так і сценарист Олексій Гончарук, а також радник міністра оборони Олексій Макухін.

 

«Фільм народився з того, що я звернув увагу на цитату американського військового експерта Філіпа Карбера, що українські десантники з 95-ї бригади зробили найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу. Це понад 400 кілометрів. Ми починаємо фільм із цього рейду, який дозволив українській армії звільняти території. Потім росіяни почали активніше використовувати свою артилерію і 24 серпня ввели свої війська - сталася Іловайська трагедія. Після цього були вже інші рейдові операції, які допомогли зупинити наступ ворога, що планувався за двома напрямками - на Маріуполь і Харків, і змусили ворога сісти за стіл переговорів», - розповів Олексій Макухін.

 

 

 

 

Телевізійна прем'єра фільму «Рейд» відбудеться 14 жовтня, у День захисника України, в ефірі одразу кількох загальнонаціональних каналів. За попередніми даними, стрічку покажуть телеканали «Інтер», «Україна», «UA: Перший», ICTV, СТБ, 5 канал, «Еспресо TV». За словами радника міністра оборони, телеканали самі обирають слот для трансляції. Поки що не в усіх згаданих каналів «Рейд» є в розкладі трансляцій. Згідно з телепрограмою, першим «Рейд» покаже «Інтер» - о 17:50, ICTV - о 20:25, «UA: Перший» - о 21:00.

 

За словами пана Макухіна, переговорами з телеканалами щодо показу «Рейду» займалися Центральна телерадіостудія Міноборони та Адміністрація Президента.

 

Після телевізійної прем'єри стрічку викладуть на YouTube-каналі «Військового телебачення України».

 

Нагадаємо, що 11 травня десять телеканалів показували документальний фільм «Аеропорт» про «кіборгів» - захисників Донецького аеропорту, знятий з ініціативи глави Адміністрації Президента Бориса Ложкіна Міністерством оборони, Українським кризовим медіа-центром і Film.ua Group. При цьому дев'ять із них показували його одночасно - о 20:30. Глядачі найкраще дивилися стрічку на телеканалах «1+1» та «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду