На Аду Роговцеву в Росії завели кримінальну справу

На Аду Роговцеву в Росії завели кримінальну справу

5 Вересня 2015
11060
5 Вересня 2015
16:21

На Аду Роговцеву в Росії завели кримінальну справу

11060
В ексклюзивному інтерв'ю програмі «Відверто з Машею Єфросініною» на каналі «Україна» народна артистка України Ада Роговцева зізналася, що на неї в Росії завели кримінальну справу
На Аду Роговцеву в Росії завели кримінальну справу
На Аду Роговцеву в Росії завели кримінальну справу

Народна артистка України Ада Роговцева у Росії стала персоною нон-грата. Країна-агресор порушила проти неї кримінальну справу. Про це вона сказала в ефірі каналу «Україна» в інтерв'ю програмі «Відверто з Машею Єфросініною», повідомляє прес-служба каналу.

 

«Ми зібрали для госпіталю в АТО 52000 гривень. У Москві почули дзвін, та не знали, де він. Тоді я як раз знімалася в них, та вони вирішили, що я в Росії заробила гроші і профінансувала військові дії», - розповіла Ада Роговцева. Також актриса зізналася, що якщо зараз вона з'явиться на території Російської Федерації, то її заарештують.

 

Вже більше року Ада Миколаївна не з'являється в Москві. Двері в Московський театр для неї закриті: «Востаннє я була в Москві майже рік тому. Це були ті зйомки, від яких я не могла відмовитися. Я не хотіла їхати, але мені сказали, щоб я платила відшкодування. Продавати квартиру - це не вихід», - прокоментувала актриса.

 

Ада Роговцева також розповіла про враження після останнього візиту до Росії: «Вийти до глядачів, які агресивно налаштовані, хоча й не до мене, а до моєї країни, до народу - я не можу. Коли я була в Москві, то бачила, що показують по телевізору людям. Мені вистачило трьох днів, щоб піддатися цьому впливу та перейти на їхню сторону. Це жарт, звичайно, але реально у людей, які там живуть, іншої правди немає. Вони все дуже реалістично показують, що ми звірі, що ми тупі, що ми фашисти».

 

Ада Миколаївна зізналася, що втрата російського ринку позначилася на її фінансовому становищі: «Я не та людина, яка вміє накопичувати гроші. Тому втрата російського глядача відобразилася катастрофічно на фінансовому стані. Але це незрівнянна втрата порівняно з тією, яку несуть наші співвітчизники. У мене просто немає можливості щось віддати дітям, купити ті книжки, які я хочу. У мене немає можливості так часто їздити в село до себе, бо під час кожної поїздки на бензин я витрачаю всю пенсію».

 

Незважаючи на все це, Роговцевій вдалося зберегти хороші відносини з російськими колегами: «Женя Сімонова дзвонила мені ще під час Майдану і дуже переживала. Їх (російських акторів) страшно називати, тому що в Росії подивляться цю програму, і це спричинить не дуже гарні наслідки. Друзі йдуть один за іншим. Чим довше живеш - тим більше всіх позаду. Але є люди, з якими я рідко бачуся , і ми навіть не розмовляємо по телефону один з одним, але вони є і я знаю, що вони мене пам'ятають і чекають».

 

Раніше, українські прикордонники відмовили у в'їзді до України російському співаку Стасу П'єсі, який підтримав агресію Росії проти України.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 69 фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова. 9 грудня Державне агентство з питань кіно прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 71 фільму та серіалу за участі російського актора Івана Охлобистіна.

 

Міністерство культури Україні та СБУ називали серед осіб, які небажані на терориторії України, Йосипа Кобзона, Івана Охлобистіна і Михайла Задорнова.

 

 «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11060
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду