На «Еспресо TV» закрито програму Юлії Мендель «Без слів»

На «Еспресо TV» закрито програму Юлії Мендель «Без слів»

12 Червня 2015
3522
12 Червня 2015
18:20

На «Еспресо TV» закрито програму Юлії Мендель «Без слів»

3522
На «Еспресо TV» закрито програму Юлії Мендель «Без слів»
На «Еспресо TV» закрито програму Юлії Мендель «Без слів»

Кілька тижнів тому на телеканалі «Еспресо TV» припинила вихід програма розслідувань ведучої Юлії Мендель «Без слів». Цю інформацію журналістка підтвердила «Детектор медіа».

 

Офіційна причина закриття - низькі рейтинги і наявність в ефірі іншого проекту журналістських розслідувань. Але за словами пані Мендель, закриття програми відбулося через непорозуміння із засновником каналу, народним депутатом Миколою Княжицьким.

 

«У нас виникли непорозуміння з Княжицьким. Він заборонив матеріал, а ми поширили. Потім почалося... Я не знаю, як це назвати, мабуть, вичавлюванням нас. І коли дійшло до другої заборони матеріалу (хоча він був попередньо узгоджений), то нас закрили в день його виходу. При тому, що програма анонсувалася півдня і у нас був ексклюзив міністра. В результаті їхні вечірні рейтинги були червоними до часу виходу нашої програми, о 18 позеленішали на 10 хвилин і знову стали червоними», - розповіла журналістка.

 

Вона повідомила також, що розголосу набув сюжет програми «Без слів» про корупцію в Національній опері. «Упродовж 8 тижнів після поширення матеріалу нам змінювали час виходу двічі, не змінюючи анонсів, брехали щодо рейтингів, не показували повтору, де рейтинги були кращими. Змінили вдруге, коли я була за кордоном. Офіційна причина: низькі рейтинги і послідовність у прийнятті рішення», - зазначила пані Мендель.

 

Пізніше редакцію програми об'єднали з відділом Артема Шевченка - він став і її керівником, а згодом проект «Без слів» закрили.

 

У коментарі «Детектор медіа» Микола Княжицький зазначив, що наразі не займається оперативним управлінням каналу «Еспресо TV». «Наскільки мені відомо, причина - низькі рейтинги. Я жодного разу не узгоджував ані теми, ані час виходу програми», - зазначив він.

 

Шеф-редактор «Еспресо TV» Василь Рябчук назвав дві причини закриття програми «Без слів»: «Це, по-перше, низькі рейтинги, а по-друге - наявність на каналі ще одного проекту розслідувань - «Репортажі та розслідування з Артемом Шевченком». Над проектом працювало троє журналісті і ведуча. Хтось із них пішов з каналу згідно з трудовим законодавством, хтось перейшов у інші проекти. Юлія Мендель зараз робить розважальну програму «Привіт з Європи», і це їй чудово вдається».

 

Нагадаємо, програма розслідувань «Без слів» з ведучою Юлією Мендель стартувала на «Еспресо. TV» 4 березня. За словами ведучої, це проект  «про ті події та факти, від яких не залишається слів. Тому й назвали ми його "Без слів". Ми змушуємо глядача думати, пробуджуємо в ньому власні емоції, а не навіяні, даємо побільше, кажучи по-телевізійному, лайфу, тобто життя, того, що залишається поза офіційними коментарями, прихованого». Раніше проект виходив у рамках програми «Вечірній Телеекспрес».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду