Сергей Притула: «Люди сейчас совсем обнищали, и волонтерам стало очень тяжело»

Сергей Притула: «Люди сейчас совсем обнищали, и волонтерам стало очень тяжело»

Ведущий «Нового канала» Сергей Притула сейчас находится в юбилейном туре со своим шоу «Вар’яти» - 3 мая коллективу исполняется пять лет. Я позвонила Сергею, который сегодня будет выступать в Хмельницком, и поинтересовалась, как проходят концерты. Зао
Сергей Притула: «Люди сейчас совсем обнищали, и волонтерам стало очень тяжело»
Сергей Притула: «Люди сейчас совсем обнищали, и волонтерам стало очень тяжело»
30 Квіт 2015
0
2641

Ведущий «Нового канала» Сергей Притула сейчас находится в юбилейном туре со своим шоу «Вар’яти» – 3 мая коллективу исполняется пять лет. Я позвонила Сергею, который сегодня будет выступать в Хмельницком, и поинтересовалась, как проходят концерты. Заодно он рассказал, как собирается отметить 60-летний юбилей своей мамы, как занимается волонтерской деятельностью и как редактирует в поезде программу «Хто зверху».

– Сергей, добрый день! Как проходит ваш тур «Вар’яти»? Насколько он успешный?

– В тих містах, де ми раніше гастролювали, все «ок», а там, де раніше не були і виступаємо вперше, доводиться трішки більше напружитися. Організаторам треба вкладати трохи більше грошей в рекламу. Ми ж не телевізійне шоу, і люди не знають, на що їм йти. Є люди, які активні в соцмережі, в ютюбі, вони нас знають. Інші ж спочатку приходять подивитися на того чувака з «Нового каналу», а вже на наступний концерт ми маємо заповнені зали, і дехто з глядачів вже чітко розуміє, навіщо сюди прийшов. Поки все більш-менш тьху-тьху. Почали з Праги, потім пішли по Львівщині. У нас там вже давно протоптані стежки – аншлаг за аншлагом. Вчора був Кам’янець-Подільський, завтра – Хмельницький.

В Кам’янці концерт пройшов дуже гарно, хоча зал не був заповнений стовідсотково. Ну нічого страшного. Там відбувся першій наш концерт. В принципі в цьому турі ми в багатьох містах і обласних центрах були вперше. Тобто у нас 15 великих міст, а все решта – невеликі. Там, до речі, дуже вдячна публіка і хочеться до них їхати.

– А як вас відпускають з роботи на каналі? Берете відпустку?

– Редагувати монтажні «риби» «Хто зверху» я можу й дистанційно. До речі, вчора в потязі відредагував програму з Білик і Коляденко. Процес підготовки до «СуперИнтуиции» зараз на етапі роботи редакторської групи. Мені не потрібно кожен день сидіти на каналі. Я приїжджаю раз на тиждень і допомагаю.

Активна фаза «Страстей за Ревізором» вже закінчилась. Ми відзняли всі випуски, які повинні були вийти в цьому сезоні. Наступний сезон, я так розумію, почнемо знімати в кінці серпня – на початку вересня. Це залежить не так від наших бажань, як від самої програми «Ревізор». Як тільки буде матеріал в «Ревізорі», ми приступимо до «Страстей».

– Тобто зараз ви можете спокійно гастролювати?

– Власне, ми й виходили з моїх графіків. Тому що під час зйомок дуже важко вириватися. У мене вже були такі етапи, коли спочатку три концерти, потім два дні зйомок, потім знов три дні концертів. За таких обставин дуже важко, це виснажує і фізично, і взагалі. У мене на сина часу не вистачає. А так я хоч зараз маю можливість приділяти увагу і сину, і гастролям. От повертаюсь в Київ через три-чотири дні і зараз на свята з малим поїдемо в Карпати.

– Що вам все ж ближче – телебачення чи виступи на сцені?

– Це так само, як спитати у мами – яка дитина тобі миліша? Я отримую купу задоволення і від роботи перед камерою, і від роботи перед живим глядачем на сцені. Це просто трішечки різні емоції. І там і там я стараюсь викладатися.

– Волонтерською діяльністю ви продовжуєте займатися?

– Зараз стало важче. Люди зовсім зубожiли. Якщо порівнювати фінансові потоки, які скидалися на мої волонтерські рахунки, то за останній період місяць квітень був найгірший, а травень може буде ще гірший. Зараз якраз «вліпили» ці нові комунальні послуги, і люди стали менше давати грошей. Викручуємось як можемо. «Вар’яти» теж додадуть трохи в нашу скарбничку. Ми традиційно виділяємо кошти на придбання приладів нічного бачення, транспорту. А зараз так збіглося, що дуже важко. За квітень я зміг придбати тільки п'ять тепловізорів. До того ж відбулась нова хвиля мобілізації, приходять нові люди. В деяких підрозділах взагалі немає оптики і список очікування дуже довгий. Практично кожен день хтось маякує і доводиться пояснювати, що треба почекати. Будемо все це робити поступово, хоча хлопцям все треба вже зараз.

– Тобто відпочити немає коли?

– Мені 33 роки. Здається, мені ще трошечки зарано відпочивати, якщо казати глобально. Але з 4 по 10 травня у мене відпустка, в цей час сподіваюся зганяти в Одесу провідати друзів, а після того поїду до мами. В неї день народження, 60 років. Не на часі зараз влаштовувати якісь гульки по ресторанах, тому ми скромно виїжджаємо з родиною в Карпати. Я там знаю місця. Хочу маму вивезти на квадроциклі на гори, на полонини.

– В 60 років на квадроцикл?

– А чому ні? Тим більше, що я буду за кермом. Я хочу мамі показати ту красу, яка є в Карпатах, щоб мама форель половила. Якщо правильно розпоряджатися своїм часом, трохи менше спати, то на відпочинок час теж знаходиться.

Могу только добавить, что 18 мая Притула и «Вар’яти» выступят в Международном центре культуры и искусств в Киеве.

Ваша Дуся

Фото:  facebook.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Недавно в оккупированном Донецке  запустилось  новое онлайн-СМИ «Афиша Новороссии». Как нетрудно догадаться из названия, формат скопировали у российской  «Афиши». Довольно познавательное издание - один  обзор «9 стартапов ДНР&raqu
25 Вер 2015 16:39
1 515
ДУСЯ
На днях "Радио Свобода" выпустило замечательное интервью с телеведущей Светланой Курицыной, более известной как Света из Иванова - активисткой прокремлевского движения "Наши", которую случайнопрославил корреспондент "Московск
22 Вер 2015 10:03
1 640
ДУСЯ
Расскажите, пожалуйста, о предстоящем ребрендинге журнала: что изменится в журнале и почему вы приняли решение менять что-либо вообще? - Во-первых, это связано это с тем, что мы отказались от лицензионного соглашения с русским «Репортером» и должны
04 Вер 2015 18:07
7 535
ДУСЯ
Дворец «Украина» – одна из крупнейших концертных площадок страны. Как и все площадки за последние почти два года, она тоже оказалась втянутой в политические скандалы: на должность директора предприятия год назад назначили кума Порошенко; затем на кон
02 Вер 2015 11:35
7 701
ДУСЯ
Первого сентября на телеканале «1+1» стартует новый сезон утреннего шоу «Сніданок з 1+1». Отличный повод, чтобы пообщаться с создателями проекта и расспросить о наболевшем. Как полюбить зрителя, чем привлечь мужскую аудиторию, какие неудачи переживал
28 Серп 2015 10:42
8 997
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду