Центр боротьби з екстремізмом вимагає від «Эхо Москвы»  даних про звернення Новодворської до Яроша

Центр боротьби з екстремізмом вимагає від «Эхо Москвы» даних про звернення Новодворської до Яроша

2 Листопада 2014
4546
2 Листопада 2014
13:34

Центр боротьби з екстремізмом вимагає від «Эхо Москвы» даних про звернення Новодворської до Яроша

4546
Центр боротьби з екстремізмом вимагає від «Эхо Москвы»  даних про звернення Новодворської до Яроша
Центр боротьби з екстремізмом вимагає від «Эхо Москвы»  даних про звернення Новодворської до Яроша

Центр по боротьбі з екстремізмом ГУМВС Москви (Росія) вимагає від радіостанції «Эхо Москвы»  повідомити, чи розміщувалося в березні на її сайті звернення нині покійної Валерії Новодворської до лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша. Про це повідомляє російське видання «Журдом» з посиланням на головреда радіостанції Олексія Венедиктова.

 

«Центр "Е"- центр по боротьбі з екстремізмом головного управління внутрішніх справ по Москві - надіслав документ, в якому вони пред'являють претензію до звернення покійної Валерії Іллівни Новодворської аж від 18 березня», - повідомив пан Венедиктов.

 

Як випливає з копії отриманого радіостанцією документа, що опублікованій на її сайті, в Центрі "Е" просять надати їм завірені копії документів про реєстрацію як ЗМІ сайту «Эхо Москвы», а також повідомити, чи розміщувалося 18 березня 2014 року на сайті радіостанції «звернення Новодворської до лідера українських фашистів Яроша».

 

Нагадаємо, російська радіостанція «Эхо Москвы» та її сайт мають намір оскаржити в суді отримане 31 жовтня попередження Роскомнагляду про екстремізм в одній з передач за 29 жовтня. «Оскільки у попередженні не вказані конкретні порушення закону, а інтерв'ю було в прямому ефірі - йдемо в суд», - зазначив він.

 

Як відзначає також пан Венедиктов, програма виходила в прямому ефірі, що, згідно із законом про ЗМІ РФ, звільняє радіостанцію від відповідальності за озвучену інформацію. Він також повідомив, що «від "Эхо Москвы" вимагають документи про реєстрацію сайту радіостанції в якості ЗМІ».

 

Роскомнагляд змусив сайт «Эхо Москвы» зняти розшифровку інтерв'ю з російськими журналістами Сергієм Лойком та Тимуром Олевським в радіопрограмі «Своїми очима», заявляючи, що в передачі «міститься інформація, яка реабілітовує практику скоєння воєнних злочинів». Журналісти розповіли про своє спілкування з українськими військовими в зоні АТО, зокрема - з «кіборгами» Донецького аеропорту.

 

Наглядове відомство винесло попередження як радіостанції, так і сайту «Эхо Москвы», де була опублікована розшифровка передачі, і вимагало видалити стенограму. На місці розшифрованого ефіру з фотографом Сергієм Лойком й журналістом Тимуром Олевським стоять скани попередження від Роскомнагляду.  Редакція сайту виконала вимогу, але програма доступна на сайті для прослуховування. 

 

Прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський повідомив «Интерфаксу», що редакція «Эхо Москвы» має право оскаржити попередження. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду