Під час пожежі в «Жовтні» згоріли фільми з ЛГБТ-програми «Молодості» - конкурс Sunny Bunny продовжить існувати

Під час пожежі в «Жовтні» згоріли фільми з ЛГБТ-програми «Молодості» - конкурс Sunny Bunny продовжить існувати

2 Листопада 2014
6698
2 Листопада 2014
11:13

Під час пожежі в «Жовтні» згоріли фільми з ЛГБТ-програми «Молодості» - конкурс Sunny Bunny продовжить існувати

6698
Під час пожежі в «Жовтні» згоріли фільми з ЛГБТ-програми «Молодості» - конкурс Sunny Bunny продовжить існувати
Під час пожежі в «Жовтні» згоріли фільми з ЛГБТ-програми «Молодості» - конкурс Sunny Bunny продовжить існувати

Вчора, 1 листопада, під час оголошення переможців конкурсу ЛГБТ-фільмів Sunny Bunny («Сонячний зайчик») директор Київського Міжнародного кінофестивалю «Молодості» Андрій Халпахчі виступив зі спеціальною заявою. Про це повідомляє Національний ЛГБТ-портал України.

 

Андрій Халпахчі сказав, що вперше за роки існування конкурсу ЛГБТ-фільмів Sunny Bunny фестиваль «Молодість» стикнувся з такою кількістю незрозумілих проявів з боку сил, «які народилися після певних подій в Україні». На думку директора, «це дії політичного характеру, які покликані зірвати євроінтеграцію». Очільник «Молодості» зауважив, що на підпал «Жовтня» відреагував навіть Держдепартамент США.

 

«Програма Sunny Bunny існувала, існує і буде існувати», - заявив Андрій Халпахчі.

 

Член журі Sunny Bunny з Росії Роман Дорофєєв зачитав переможців українською мовою. За словами журі (на фото), їм вдалося переглянути 14 з 18 представлених у програмі фільмів, тому що 4 згоріли у кінотеатрі «Жовтень».

 

Нагадаємо, увечері 1 листопада у столичному кінотеатрі «Київ» відбулася урочиста церемонія закриття Київського Міжнародного кінофестивалю «Молодість», де були нагороджені фільми-переможці. Переможцем конкурсу Sunny Bunny («Сонячний зайчик») став фільм «Усе ламається» (Something Must Break) шведського режисера Естера Мартіна Берґсмарка.

 

1 листопада радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що затримані за підозрою у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» 29 жовтня почали співпрацювати зі слідством і розкрили мотиви свого вчинку. За його словами, резонансна справа з підпалу кінотеатру «Жовтень» розкрита. Підозрювані заявили, що своїми діями вони прагнули зірвати показ фільму з ЛГБТ-тематики.

 

Радник міністра внутрішніх справ також нагадав, що за Конституцією в Україні не заборонені ЛГБТ-відносини. «Це справа кожного індивідуума, як йому жити і з ким.  Якщо ми прагнемо в Європу, то ми повинні відповідним чином пропагувати расову, релігійну, сексуальну терпимість одних громадян України до інших громадян», - зазначив пан Геращенко.

 

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міліція затримала двох підозрюваних у підпалі київського кінотеатру «Жовтень». За його словами, підозрювані - студенті вузу і його безробітний приятель - зізнались у скоєнні злочину.

 

29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів.

 

Одразу після пожежі директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе заявила, що підозрює, що пожежа невипадково сталася під час трансляцію фільму про ЛГБТ на кінофестивалі «Молодість», мер Києва Віталій Кличко також не виключає, що це підпал. Людмила Горделадзе звернула увагу на те, що пожежа почалася під час показу у рамках фестивалю, присвяченого нетрадиційній орієнтації. Із рейдерськими атаками, які тривають вже кілька років, на її думку, підпал не пов'язаний.

 

30 жовтня директор міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі заявив, що підпал кінотеатру «Жовтень» міг бути ініційований якоюсь з політичних сил, аби дискредитувати Україну на шляху до євроінтеграції.

 

Водночас депутат Київради Галина Янченко повідомила, що станом на 31 жовтня слідчі мають три версії виникнення пожежі у київському кінотеатрі «Жовтень» - хуліганство, події, пов'язані з ЛГБТ-спільнотою, та підпал з метою рейдерства.

 

Державний департамент США засудив підпал кінотеатру в Києві під час показу фільму з програми Sunny Bunny про ЛГБТ Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Прес-секретар Держдепу Джен Псакі назвала такий злочин «відразливим» та таким, що може бути скоєним на ґрунті ненависті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6698
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
санітар
3460 дн. тому
Щоб зірвати сеанс, не треба палити кінотеатр. Вистачило б одної димовухи. Очевидно, що підари - тільки привід. Причина в рейдерстві. Шукайте замовника.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду