Директор «Жовтня» сподівається, що кінотеатр зможе відновитися протягом року

Директор «Жовтня» сподівається, що кінотеатр зможе відновитися протягом року

31 Жовтня 2014
5927
31 Жовтня 2014
19:29

Директор «Жовтня» сподівається, що кінотеатр зможе відновитися протягом року

5927
Директор «Жовтня» сподівається, що кінотеатр зможе відновитися протягом року
Директор «Жовтня» сподівається, що кінотеатр зможе відновитися протягом року

Людмила Горделадзе, директор столичного кінотеатру «Жовтень», який був знищений пожежею 29 жовтня, переконана, що за умови достатнього фінансування відновити роботу закладу можна упродовж року. Про це повідомляє інформагентство «Українські новини».

 

Директор окремо зауважила, що наполягає на реставрації кінотеатру, а не на реконструкції. «Це має бути реставрація, а не реконструкція», - наголосила пані Горделадзе.

 

При цьому вона зазначила, що в першу чергу увага буде приділена відновленню устаткування, але разом з тим висловила думку, що немає необхідності у закупці дуже дорогого устаткування. «Я не можу зараз сказати, скільки буде коштів, які завдання будуть поставлені перед будівельниками. Але можу сказати, що ті два цифрових проектора, які згоріли, стоять по 100 тис. доларів», - сказала вона.

 

Нагадаємо, київський міський голова Віталій Кличко заявив, що для збору коштів на ремонт кінотеатру «Жовтень» створять благодійний фонд.  До закінчення реставрації трудовий колектив буде звільнений від сплати оренди приміщення. Віталій Кличко також  запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

Заступник голови  КМДА Ганна Старостенко в ефірі ТРК «Київ» заявила, що  проект реконструкції «Жовтня» винесуть на обговорення експертів та громадськості. У КМДА також зазначили, що мер дав доручення Департаменту фінансів віднайти джерела фінансування для проведення робіт з відновлення кінотеатру.

 

Раніше депутати Київради ініціюювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру «Жовтень». Про це повідомили учасники акції «Поверніть "Жовтень"!», яка відбулась сьогодні, 31 жовтня. За їхніми словами, перші внески по 10 тис. грн. на відновлення «Жовтня» передали київський міський голова Віталій Кличко та депутат Київради Дмитро Гордон.

 

Директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе також повідомила, що на сайті кінотеатру найближчими днями з'явиться можливість придбати віртуальний квиток за 40 гривень, який у майбутньому дасть змогу відвідати кіносеанс у відновленому кінотеатрі. Зібрані з продажу таких квитків гроші також підуть на відбудову «Жовтня».

 

29 жовтня увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів, жертв немає, але кінотеатр зазнав серйозних руйнувань. 30 жовтня, відбулося засідання КМДА під керівництвом мера Києва Віталія Кличка, де обговорювалася доля кінотеатру. Під час наради чиновники КМДА заявили, що збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду