Вийшла книга Facebook-постів «Fантомная боль #maidan» про події Євромайдану

Вийшла книга Facebook-постів «Fантомная боль #maidan» про події Євромайдану

31 Жовтня 2014
6462
31 Жовтня 2014
16:55

Вийшла книга Facebook-постів «Fантомная боль #maidan» про події Євромайдану

6462
Вийшла книга Facebook-постів «Fантомная боль #maidan» про події Євромайдану
Вийшла книга Facebook-постів «Fантомная боль #maidan» про події Євромайдану

В Україні вийшла друком книга «Fантомная боль #maidan», до якої увійшли пости у соціальній мережі з листопада 2013 по червень поточного року, присвячені революційним подіям та соціально-політичним змінам в Україні. Про це повідомляє інтернет-видання Cultprostir.

 

Авторами проекту стали учасники Майдану Анастасія Савицька та Андрій Миргородський, книга вийшла за підтримки волонтера Гліба Лірника. Видання «Fантомная боль #maidan» творці присвятили українцям.

 

Збірка складається з шести розділів: «Михайлівська площа», «Надто мирний протест», «Перші смерті», «Будь ласка, не треба більше крові», «Посттравматичний синдром» та «Фантомний біль». В оформленні книги було використано фотографії з місця подій.

 

«Ідея створення книги з'явилась раптово. Мій друг Андрій Миргородський брав участь у створенні фотоальбому про події на Майдані і вирішив розбавити фото текстами з Facebook. У цьому попросив моєї допомоги. Я почала збирати матеріал і захопилась настільки, що назбирала на книгу, але до неї увійшло далеко не все, що хотілося б», - розповіла Cultprostir Анастасія Савицька.

 

Вона зазначила, що збирала матеріали протягом двох місяців. Книга налічує 700 сторінок. Наклад видання склав 3 тисячі примірників.

 

«Можна сказати, що відтепер ми маємо матеріальне втіленні революції, яка сталася у Facebook. Продаж книги йде дуже активно. Це надзвичайно приємно для мене як автора. Що стосується відгуків читачів, то люди у більшості випадків кажуть, що поки не можуть прочитати книгу - надто живими і болючими є спогади», - зазначає пані Савицька.

 

Гроші, отримані від продажу книги, підуть на придбання тренажера-вертикалізатора для Київського військового госпіталю, в якому проходять реабілітацію військовослужбовці, поранені у зоні АТО.

 

Нагадаємо, 7 листопада світ побачить книга #EUROMAIDAN - History In The Making, що досліджує феномен Євромайдану. Книга стане першим двомовним виданням про Євромайдан - у ній будуть вміщені тексти англійською та українською мовами.

 

«Детектор медіа»    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6462
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду