В Будинку кіно розпочався новий сезон

В Будинку кіно розпочався новий сезон

25 Жовтня 2014
8994
25 Жовтня 2014
12:11

В Будинку кіно розпочався новий сезон

8994
В Будинку кіно розпочався новий сезон
В Будинку кіно розпочався новий сезон

24 жовтня в Будинку кіно розпочався новий сезон. Стартував він із «Великого вечора українських кінопрем'єр».

До програми увійшли стрічки українських кінорежисерів. Глядачі ознайомилися з короткометражним анімаційним фільмом «Крамниця співочих пташок» Анатолія Лавренішина, короткометражні ігрові фільми «Листопад» Марії Кондакової та «Повернутися зі світанком» Нарімана Алієва, якого голова Національнох спілки кінематографістів України Сергій Тримбач представив як учня кінорежисера Олега Фіалка.


Також глядачам демонстрували документальний альманах студентів другого курсу Інституту екранних мистецтв (майстерня Юрія Терещенка), КНУ імені Карпенка-Карого «Чорний зошит Майдану». На відміну від кінопоказів у кінотеатрі «Жовтень» та на Одесткому міжнародному кінофестивалі, в Будинку кіно цей альманах ажіотажу не викликав - аудиторія залу реагувала на фільми з кінозбірки стримано.

 

Відкриваючи вечір, Сергій Тримбач висловив занепокоєння, що кандидати у депутати, які беруть участь у позачергових пардаментських виборах, мало приділяють уваги культурі. «А хоч би хто мекнув про культуру», - сказав пан Тримбач, характеризуючи програми кандидатів.

 

Також голова НСКУ нагадав, що в Києві відкривається й опалювальний сезон. Через це, як попередив пан Тримбач, на Будинок кіно невдовзі можуть очікувати економічні проблеми.

 

Під час відкриття актриса Уляна Данилюк, яка знімалася в стрічці «Листопад» нагадала присутнім, що кіносередовище втратило оператора Георгія Берідзе. Учасник творчої групи фільму «Листопад» та десятків інших картин, пан Берідзе пішов із життя 30 серпня нинішнього року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8994
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду