Польща та Україна готують міжурядову угоду про спільне кіновиробництво

Польща та Україна готують міжурядову угоду про спільне кіновиробництво

21 Жовтня 2014
5820
21 Жовтня 2014
11:28

Польща та Україна готують міжурядову угоду про спільне кіновиробництво

5820
Польща та Україна готують міжурядову угоду про спільне кіновиробництво
Польща та Україна готують міжурядову угоду про спільне кіновиробництво

Польща та Україна розроблятимуть і погоджуватимуть міжурядову угоду про спільне кіновиробництво. Такої домовленості було досягнуто в рамках 30-го Варшавського кінофестивалю, участь у якому взяли представники Державного агентства України з питань кіно, режисери та продюсери, повідомляє прес-служба Держкіно.

 

За цією інформацією, під час фестивалю відбулася зустріч голови Держакіно Пилипа Іллєнка і директора Польського інституту кіномистецтва Агнєшки Одорович. Окрім розробки зазначеної угоди, сторони домовилися сприяти розвитку українсько-польської копродукції, популяризувати польське кіно на українському ринку і українського в Польщі.

 

Також Польський кіноінститут погодився активно співпрацювати з Держкіно у наданні інформації щодо реформування кіногалузі і специфіки роботи з польськими продюсерами. «Це співпадає з логікою копродукційного розвитку українсько-польської політики Держкіно, закладеного ще минулого року в Гдині (Фестиваль польських художніх фільмів у Гдині - ТК), і закріпленого цьогоріч на Одеському кінофестивалі, де проходив українсько-польський форум», - коментують у прес-службі Держкіно.

 

 

Також під час кінофестивалю було досягнуто низку домовленостей між кінопродюсерами з України та Польщі. Як ідеться в прес-релізі Держкіно, чимало продюсерів домовились про копродукцію, а продюсери українського фільму «Плем'я» підписали документи з компанією Aurora про продаж прав на прокат стрічки на території Польщі.

 

Нагадаємо, цього року участь Варшавський кінофестиваль став унікальним щодо української участі. Українці були у складі журі - і міжнародному (продюсер Олена Єршова), і в конкурсі «Вільний дух» (кінознавець, програмний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Алік Шпілюк).

 

Також участь у 30-му Міжнародному варшавському кінофестивалі взяли чотири українських фільми: «Плем'я» Мирослава Слабошпицького (конкурс на найкращий дебют), «Поводир» Олеся Саніна, «Моя русалка, моя Лореляй» Нани Джорджадзе (Міжнарожнаконкурсна програма) та короткометражний анімаційний фільм «Крамниця співочих пташок» Анатолія Лавренішина (конкурсна програма короткометражних фільмів).

 

На кіноринок Cent East запросили «значну частину вітчизняних продюсерів», що представляли секцію «Україна в фокусі», повідомляє Держкіно.

 

«Детектор медіа»

Фото надано прес-службою Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду