В Україні пройде П’ятий кінофестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

В Україні пройде П’ятий кінофестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

20 Жовтня 2014
6947
20 Жовтня 2014
19:33

В Україні пройде П’ятий кінофестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

6947
В Україні пройде П’ятий кінофестиваль «Сучасне кіно Угорщини»
В Україні пройде П’ятий кінофестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

З 5 по 10 листопада в Україні проходитиме П'ятий кінофестиваль «Сучасне кіно Угорщини». Про це повідомляють організатори заходу.

 

На фестивалі буде представлено ​​підбірку фільмів різних жанрів - від драми і трагікомедії до фентезі, пригод і романтичної комедії. Репертуар сформований за рекомендаціями Державного угорського агентства кіно Magyar Filmuniо.

 

Впродовж фестивалю будуть показані стрички:

- «Товстий зошит», режисер Янош Сас (Угорщина, Німеччина, Австрія, Франція), драма. Фільм був висунутийУгорщиною на оскарівську премію 2013 року в номінації «Кращий фільм іноземною мовою» (на той момент фільм вже отримав Гран-прі «Кришталевий глобус» на 48-му МКФ в КарловихВарах, вперше за всю історію угорського кіно);

-«Аглая», режисер Крістіна Дек (Угорщина, Румунія, Польща), драма. Фільм заснований на реальних подіях; режисера в угорських кіноколах називають послідовницею Чарлі Чапліна та Федеріко Фелліні;

-«Небесна зміна», режисер Марк Боджар (Угорщина), вражаюче стильна, яскрава, динамічна і зухвала трагікомедія, натхненна елегантно-похмурою естетикою Тарантіно і цинізмом братів Коенів.;

-«Моя дружина, моя жінка, моя дівчинка», режисер Петер Сайкі (Угорщина), краща романтична комедія року;

-«Послідовники Шерлока Холмса», режисер Жолт Бернат (Угорщина), фільм об'єднує жанри комедії, фентезі та детективу.

 

Відкриття Фестивалю - 5 листопада в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ»:

- 19.15 - вечірній коктейль в фойє супроводжуватиметься виступом струнного квартету з популярними творами угорських композиторів;

-20.00 - офіційне відкриття фестивалю - відбудеться в «Червоному залі» - заплановані виступи представників Посольства Угорщини вУкраїні і партнерів фестивалю.

 

Фестивальну программу кінопоказів відкриє фільм «Товстий зошит» (режиссер Янош Сас). Фільм почнеться відразу після закінчення офіційного відкриття фестивалю в «Червоному залі» кінотеатру «Київ».


Фестивальні фільми демонструватимуться з 6 по 10 листопада в залі «Сінематека» кінотеатру «Київ». Початок сеансів о 15.00, 17.00 і 19.00.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду