Документальний  фільм «Наша Надія» про українську льотчицю покажуть в Москві

Документальний фільм «Наша Надія» про українську льотчицю покажуть в Москві

20 Жовтня 2014
7137
20 Жовтня 2014
18:48

Документальний фільм «Наша Надія» про українську льотчицю покажуть в Москві

7137
Документальний  фільм «Наша Надія» про українську льотчицю покажуть в Москві
Документальний  фільм «Наша Надія» про українську льотчицю покажуть в Москві

Завтра, 21 жовтня, у Москві відбудеться прем'єра документальної стрічки «Наша Надія» українського режисера Володимира Тихого про українську льотчицю Надію Савченко, яку у Росії звинувачують у загибелі журналістів каналу «Россия 1». Про це повідомляється на сторінці фільму у Facebook.

 

Презентуватимуть фільм у столиці Росії синхронно з прем'єрою у Києві - 21 жовтня о 19.00 за московським часом на вул. П'ятницькій, 14.

 

«Приходьте, щоби побачити документальну історію того, що відбувається на сході України. Історію, не оброблену ТБ, без коментарів, без прикрас, як є. Історію про героїзм і патріотизм, пропаганду і волю до свободи. Історію, у якої, ми віримо, щасливий кінець», - звернулася до російської аудиторії продюсер фільму Анна Паленчук.

 

Як писала «Детектор медіа», у створенні стрічки  Володимиру Тихому допомагала команда російського вебдока «Строк». Зокрема, російські колеги записали інтерв'ю з адвокатом Надії Савченко, з консулом України, також вели деякі зйомки в Москві.

 

Нагадаємо, два тижні фільм «Наша Надія» подорожував Україною - загалом покази охопили понад 10 міст.

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» Володимир Тихий, у фільмі йдеться про військові події в Україні загалом. «Фільм загалом про події в країні від часу, коли виникли добровольчі батальйони. Ми починаємо з анексії Криму, де в нас було відзнято чимало цікавезного матеріалу. Надалі подаємо своєрідну анатомію війни Сходу. Сама Савченко виступає уособленням духу добровольчих батальйонів. Її доля драматична, вона уособлює ситуацію, яка склалася з добровольчими батальйонами в Україні протягом останніх півроку», - сказав режисер-постановник картини.

 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сказав, що поставив питання про ув'язнену Надію Савченко главі Російської Федерації Володимиру Путіну. Про це він розповів в інтерв'ю українським телеканалам, у якому йшлося про переговори  «нормандської четвірки» у Мілані 17 жовтня. 

 

18 жовтня омбудсман Валерія Лутковська на підставі інформації про тортури української льотчиці Надії Савченко звернулася до російського омбудсмена Елли Памфілової з вимогою особисто зустрітися з пані Савченко, пише УНІАН

 

Тим часом адвокати українського пілота Надії Савченко розцінюють як катування умови її утримання в Державному науковому центрі соціальної й судової психіатрії ім. В. П. Сербського у Москві. 

 

13 жовтня відбулось засідання Басманного районного суду Москви, який повинен був розглянути скаргу  української льотчиці Надії Савченко на примусове проведення психолого-психіатричної експертизи в московському інституті ім.Сербського.  За рішенням суду судове засідання за її скаргою відкладене на 11 листопада.

 

15 вересня Воронезький обласний суд (Росія) відхилив скаргу адвокатів на продовження терміну арешту до 30 жовтня Надії Савченко. Раніше  адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі не змогли надати доказів вини льотчиці у загибелі російських журналістів, через  що суд було перенесено з 12 на 15 вересня. 

 

Начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників, генерал-майор Василь Вовк заявив, що справу української льотчиці Надії Савченко, яку Росія звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» в зоні АТО на Донбасі,  сфальшовано: журналісти загинули, коли її вже було затримано. Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін такожнаполягає на тому, що українська льотчиця  потрапила вполон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку.  

 

9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив Надії Савченко обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду