Володарю Гран-прі кінофестивалю «Молодість» пощастить у лотерею

Володарю Гран-прі кінофестивалю «Молодість» пощастить у лотерею

16 Жовтня 2014
5830
16 Жовтня 2014
16:59

Володарю Гран-прі кінофестивалю «Молодість» пощастить у лотерею

5830
Володарю Гран-прі кінофестивалю «Молодість» пощастить у лотерею
Володарю Гран-прі кінофестивалю «Молодість» пощастить у лотерею

Володар гран-прі міжнародного журі кінофестивалю «Молодість» отримає статуетку «Скіфський олень» та 10 тисяч доларів від компанії «МСЛ Державні лотереї». Про це повідомляється на сайті кінофоруму.  

 

Про міжнародні конкурси цьогорічного фестивалю йшлося на прес-конференції за участі генерального директора кінофестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі, прес-секретаря Марії Глазунової та Володимира Клименка, голови правління «Укрімбанку», що виступив спонсором міжнародної програми фестивалю.

 

У Міжнародному студентському конкурсі змагаються 26 фільмів від студентів кіно шкіл від Японії до Мексики, від Данії до Марокко. Україну представляють Владислав Робський зі стрічкою «Зустріч» та Нікон Романченко з картиною «Обличчя».

 

Приз студентського конкурсу - 2, 5 тисяч доларів і статуетка «Скіфський олень».

 

У Міжнарожному короткометражному конкурсі «Молодості» Україну представляють Катерина Чепік із роботою «Вигадка» та Тетяна Войтович із фільмом «Данина». Конкуренцію їм складуть роботи кінорежисерів із Європи, США, а також Венесуели, Ірану, Куби, Непалу й Нової Зеландії.

 

Приз короткометражного конкурсу - 2, 5 тисяч доларів і статуетка «Скіфський олень».

 

У Міжнародній конкурсній програмі представлена українська стрічка «Трубач» Анатолія Матешка. Історія про виклики долі для обдарованого підлітка змагатиметься зі стрічками з Німеччини («Дурниці» Файта Гемлера), Казахстану («Молодший брат» Серіка Апрімова), Норвегії («Справдні гравці не плачуть» Катаріни Лаунінг). Також у цьому конкурсі беруть дві стрічки спільного виробництва: «Тимур і його команда» Наталі Галущо (Білорусь, Україна та Росія) і «Чорні брати» Ксав'є Коллера (Німеччина і Швейцарія).

 

Присвячена ЛГБТ-тематиці конкурсна програма Sunny Bunny включає 13 фільмів. Україну у ній не представлено.

 

Репрезентують міжнародне кіно й позаконкурсні секції. З-поміж них Андрій Халпахчі виділив «Словацький фокус». «Звернути увагу на цей кінематограф дуже цікаво, - прокоментував він. -  Адже кіногалузь у цій країні після розділення Чехословаччини розвивалася дуже важко й  щодо цього можна провести паралелі  з Україною. У «Словацькому фокусі» представлено фільми різних років, у тому числі, й німий фільм «Яношик» 1921-го року. Також до уваги глядачів фільми таких відомих особистостей, як Юрай Якубіско, Душан Ганак, який уже був гостем фестивалю «Молодість», Мартін Шулік із-поміж режисерів-сучасників, Петер Солан, Штефан Угер. У цій секції представлено їхні стрічки цікавого періоду - "Празької весни"».

 

Розпочне свою роботу 44-й київський кінофорум 25 жовтня і триватиме по 2 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду