В Києві стартує Міжнародний фестиваль православного кіно  «Покров», який відкриється польським фільмом

В Києві стартує Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», який відкриється польським фільмом

7 Жовтня 2014
6320
7 Жовтня 2014
12:54

В Києві стартує Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», який відкриється польським фільмом

6320
В Києві стартує Міжнародний фестиваль православного кіно  «Покров», який відкриється польським фільмом
В Києві стартує Міжнародний фестиваль православного кіно  «Покров», який відкриється польським фільмом

З 10 по 12 жовтня у Києві відбудеться XII Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», метою якого ж примноження цінностей християнської моралі. Про це повідомляє прес-центр кінофестивалю.

 

Цьогорічний захід присвячено памʼяті Митрополита Володимира, на фестивалі відбудеться демонстрація фільму «Блаженніший Володимир» Данила Сирих (Україна).

 

Кінофестиваль «Покров» відкриється 10 жовтня  фільмом «Чужорідне тіло» польского режисера Кшиштофа Зануссі. Фільмом закриття  фестивалю стане стрічка «Біси» росіянина Володимира Хотиненка.

 

У програмі фестивалю представлено 49 робіт анімаційного, ігрового, документального та короткометражного кіно з Польщі, США, Франції та інших країн. Увесь перелік стрічок - на сайті кінофестивалю, де також можна пройти онлайн-акредитацію.

 

Буде також представлено особливу роботу в анімаційній номінації «Вертеп прийшов», створену режисерським колективом школярів 8-12 років. Фільм присвячено учасникам сільського вертепу, які були розстріляні у Трускавці за релігійну пропаганду у перші роки радянської влади.

 

11 жовтня у рамках фестивалю також відбудеться круглий стіл «Місія Церкви в українському суспільстві».

 

Покази проходитимуть у Будинку кіно (Київ, вул. Саксаганського, 6). Традиційно вхід вільний крім офіційних частин відкриття та закриття фестивалю. Глядачі зможуть проголосувати за улюблений фільм у Будинку кіно або на сайті www.pokrovkino.com, де будуть розміщені фільми фестивалю.

 

Нагадаємо, минулий ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», на якому було представлено 61 фільмів, був присвячений 1025-річчю Хрещення Русі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду