В Україні виходить у прокат документальний фільм «Путінські ігри», який заборонено у Росії

В Україні виходить у прокат документальний фільм «Путінські ігри», який заборонено у Росії

7 Жовтня 2014
7140
7 Жовтня 2014
12:10

В Україні виходить у прокат документальний фільм «Путінські ігри», який заборонено у Росії

7140
В Україні виходить у прокат документальний фільм «Путінські ігри», який заборонено у Росії
В Україні виходить у прокат документальний фільм «Путінські ігри», який заборонено у Росії

9 жовтня в Україні вийде в прокат документальний фільм «Путінські ігри» Олександра Гєнтелєва, який представляє Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86». Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Фільм Александра Гєнтелєва «Путінські ігри» (Німеччина, Ізраїль, Австрія, 2013), що за жанром є політичною документалістикою,  з 9 жовтня прочне демонструватись  у столичному кінотеатрі «Жовтень».  Планується, що стрічку побачать і жителі інших міст України.

 

«Це викривальна історія про розкрадання мільярдів при підготовці особистого проекту Путіна - Зимової олімпіади-2014. Фільм заборонений до показу в Росії», - зазначають організатори прокату.

 

Прем'єра стрічки відбулася минулого року в Амстердамі (Нідерланди) на одному з найбільших міжнародних фестивалів документального кіно IDFA. При цьому продюсерці «Путінських ігор»  Сімоні Бауман пропонували близько 1 млн доларів за те, щоб зняти фільм з показу.

 

Один з героїв «Путінських ігор» - колишній будівельник-підрядник Валерій Морозов, що втік до Лондона (Великобританія). У фільмі він розповідає режисерові про вимоги «відкатів» з олімпійських проектів, включаючи відкриті погрози в разі відмови «давати на лапу» чиновникам. Коли Олександр Гєнтелєв брав перше інтерв'ю у пана Морозова, той був у Лондоні гостем. Друге інтерв'ю, в 2013 році, відбулося, коли Валерій Морозов отримав у британській столиці політичний притулок.

 

У фільмі йдеться про те, що вперше за всю історію Зимових Олімпійських ігор змагання проводились на субтропічному курорті. «Сочі 2014» за витратами на підготовку виявились найдорожчою Зимовою Олімпіадою, яка побила всі рекорди за масштабами корупції та манії величі. За гроші, витрачені на будівництво 45-кілометрової дороги до Олімпійського селища, її можна було вкрити золотом або чорною ікрою.

 

Режисеру Олександру Гєнтєлєву вдалося поговорити з багатьма ключовими фігурами - від мера міста Сочі та корумпованих підрядників, сенаторів і лобістів, до президента Олімпійського комітету Росії. Ці розмови допомогли авторові пролити світло на масштаби розкрадань та екологічні наслідки Зимової олімпіади в Сочі.

 

Олександр Гєнтєлєв народився в Росії у 1959 році. Випускник Санкт-Петербурзького державного університету (диплом магістра філософії та психології) і Санкт-Петербурзької кіноакадемії (диплом магістра в галузі кіно, театру та музики). У 1993 році емігрував до Ізраїлю. Протягом 1999-2014 років зняв 14 фільмів. Серед них - документальні стрічки «Злет і падіння російських олігархів» (2005), «Йолки-палки» (2007), «Туга за домом» (2009), «Злодії в законі» (2010), «Скрипалі» (2011).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду